Fırın gerektirmeden 15 dakikada hazırlayabileceğiniz muhteşem tatlı nasıl yapılır? Misafirleriniz hayran kalacak
Fırında pişme süresinde vaktiniz yoksa ya da evinizde fırın bulunmuyorsa ama akşam çayın yanına canınız tatlı bir şeyler yemek istiyorsa çözümü bu tarifte. Fırın gerektirmeden kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlı tarifi sizlerle. Pratikliğiyle yormayacak lezzetiyle de damağınızı şenlendirecek. Bir yiyenin tekrar isteyeceği bu tarifi yapmak için yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederim…
Malzemeler;
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 ay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Petibör pisküvi (350 Gr)
- Krem şanti
- 1 su bardağı Hindistan Cevizi tozu
Yapılışı;
İlk olarak uygun bir tencerenin içerisinde sosumuzu hazırlayarak başlayabiliriz. Sosumuz için bir su bardağı soğuk süt, 3 yemek kaşığı kakao ve 1 çay bardağı şekeri ekleyelim. Ardından bu iki malzemeyi güzelce karıştıralım. Malzemeleri pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştıralım. Ardından üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim.
Ardından sosu ocağa alalım ve sadece tereyağı eriyene dek ısıtalım. Sosu hiçbir şekilde kaynatmıyoruz sadece sosun ısınmasını istiyoruz. Ardından petibör bisküvilerini rondodan geçirelim ve un kıvamına getirelim. Un haline gelen bisküvileri, uygun bir borcama alalım. Ardından bisküvilerin üzerine hazırladığımız sosu dökelim. Ardından ilk olarak spatula ile karıştıralım ardından yoğurma işlemine geçelim.
Hamur kıvamına gelene dek yoğuralım. Akabinde iki malzeme de birbirine karıştığından emin olduktan sonra, kelepçeli kalıp üzerindeki servis kabına alalım ve harcımızı yayalım. Eşit bir şekilde yayamaya özen gösterelim. Ardından yaydığımız hamuru iyice bastırarak sıkışmasını sağlayalım. Ardından üzerine koyacağımız krem şantiyi hazırlayalım. Bir bardak soğuk süt ile krem şantiyi çırpalım. Ardından bu karışımın üzerine 1 bardak Hindistan Cevizi ekleyelim. karıştıralım.
Hazırladığımız krem şantiyi hamur karışımımızın üzerine dökelim ve güzelce yayalım. Ardından üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında en az 3 – 4 saat olacak şekilde dinlendirelim. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Video: Fırın Yok – Efsane Yiyen Bir Daha İstiyor – İnanılmaz Lezzetli – Pratik Cocostar Pasta Tarifi
Kakaonun faydaları nelerdir?
Kakao, bakır, magnezyum, potasyum, demir ve selenyum gibi mineraller içerir. Aynı zamanda antioksidanlar, flavonoidler ve diğer bileşenler içerir. Bu bileşenler, kalp sağlığını koruma, hipertansiyonu önleme, kansere karşı koruma ve diğer sağlık faydaları sağlar. Ayrıca, kakao, beyin sağlığını koruma, stresi azaltma ve duygusal iyi olma için faydalı olabilir. Ancak, unutmayın ki kakao, yüksek miktarlarda tuz, şeker veya süt içerebilecek şekilde işlenirse sağlık faydalarını kaybedebilir.
Hindistan Cevizi faydaları nelerdir?
Hindistan cevizi, sağlıklı bir yağ kaynağıdır. Çoğunlukla monosodyum yağları içerir ve yüksek oranda doymamış yağ içerir. Bu doymamış yağlar, kalp sağlığını koruma, kolesterol düzeylerini düşürme ve diğer sağlık faydaları sağlar. Ayrıca, hindistan cevizi, c vitamini, E vitamini, K vitamini, magnezyum, fosfor, demir ve diğer mineraller içerir. Hindistan cevizi aynı zamanda antioksidanlar, amino asitler ve diğer bileşenler içerir. Bu bileşenler, cildi besleme ve nemlendirme, saçları güçlendirme ve diğer sağlık faydaları sağlar. Ancak, hindistan cevizi yağının yüksek kalorili olduğunu unutmayın ve fazla tüketmeniz durumunda kilo almanıza neden olabilir.
Misafirleriniz hayran kalacak. Cocostar pasta tarifi
Bugüne kadar çok fazla tatlı yendi ancak bunun lezzeti de görüntüsü de olay! Çay sohbetlerinin, yemek sonrası keyiflerin ve yalnızca tatlı yenmek istenen zamanların bir numaralı davetlisi olacak cocostar pastanın yapımı oldukça kolay. Misafirlere çıkardığınızda hayran olacaklar ve sizden pastanın tarifini isteyecekler.
Malzemeler
- 3 adet yumurta 1
- su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Kekin üzerini ıslatmak için
- 1 çay bardağı süt
Kreması için
- 2 paket kremşanti
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
Ganaj için
- 200 gram sıvı krema
- 80 gram sütlü veya bitter çikolata
Hazırlanışı
İlk olarak karıştırma kabına 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri alın ve beyazlaşıp köpük köpük oluncaya dek 7-8 dakika çırpın. 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağ ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın. Sonrasında 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı unu ilave ederek malzemeleri iyice karışana kadar çırpın. Kek hamuru hazır tabanına pişirme kağıdı serdiğiniz 24 santimetrelik kelepçeli kalıba boşaltın. Kekimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Keki fırından alarak soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra keki kalıptan dikkatlice çıkartın ve pişirme kağıdını alın. Keki tekrar kelepçeli kalıba yerleştirin. Sütünü iyi çekmesi için keke kürdanla delikler açın. 1 çay bardağı sütü gezdirerek keki ıslatın ve sütünü çekmesi için 10 dakika bekletin. Kreması için iki poşet toz kremşanti ve 2 su bardağı sütü koyulaşıncaya kadar mikserle güzelce çırpın.
Cocostar pasta videosu için
Kremşantiye 1,5 su bardağı hindistancevizi ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyerek iyice karıştırın. Kekin üzerine Hindistan cevizi karışımını boşaltın ve düz olacak şekilde yayın. Ganaj için ıslatılan 200 mililitre sıvı kremanın içine 1 paket sütlü 1 paket de bitter çikolatayı ekleyin ve çikolatalar eriyinceye kadar karıştırın. Sosu ara ara karıştırın ve soğumaya bırakın. Kremşanti karışımına 2 yemek kaşığı daha Hindistan cevizi ilave ederek kaşıkla iyice karıştırın. Harçtan küçük parçalar alarak avuç içerisinde yuvarlayıp top haline getirin. Üzeri kapalı bir şekilde buzdolabına kaldırın. Soğuyan çikolata sosunu pastanızın üzerinde gezdirerin. Hazırladığınız pastayı bir gece buzdolabında dinlendirin. Güzelce dinlenen pastayı daha sonra kalıptan çıkarın ve dilimledikten sonra dilediğimiz şekilde süsleyin. Pasta servise hazır!