Yaşam

Bebeklikte saç kazıtmanın saça olan etkileri nelerdir?

Aile büyüklerimiz, bebeklerin saçlarının kazıtmanın saçın sağlığı açısından iyi olduğuna inanıyor. Peki ya bebeklik döneminde saçları kazıtmak gerçekten saçı gürleştirir mi? Bu soru insanlar tarafından büyük bir merak konusu olmuştur. Fakat bebelikte saç kazıtmanın düşündüğünüz gibi etkileri yoktur. Bu yazımızda sizlere bebeklikte saç kazıtmanın etkilerinin ne olduğundan bahsedeceğiz.

Bebeklikte saç kazıtmak doğru mu?

Yeni doğmuş olan bebeklerin saçlarını kazıtmak için belirli bir sürenin geçmesini bekliyoruz ve zamanının geldiğini düşündüğümüzde ise yeni doğmuş olan bebeklerin saçlarını kazıtıyoruz. Fakat bebeklik döneminde saç kazıtmanın hiç de düşündüğünüz gibi faydaları yok. Aksine bebekler için bu oldukça zararlı bir durumdur. Çünkü bebekler, belirli bir yaşa kadar vücut ısılarını yeterince iyi bir şekilde dengeleyemez. Bu yüzden de bebeklerin saçları, bebekler için oldukça önemlidir. Bebekler, saçları sayesinde vücut ısılarını kolaylıkla dengelemektedir. Bu yüzden de bebeklerin saçlarını kazıtmak ya da kestirmek, doğru bir hamle olmayacaktır. Hatta ilk 6 ay boyunca bebeklerin saçlarının kesinlikle kestirilmemesi ya da kazıttırılmaması önerilmektedir. Ek olarak bebeklerin saçlarının o an için seyrek olması oldukça normla. Çünkü bebeklerin saç derisindeki tüm saç folikülleri uyarılmamış olduğundan, saçlar o dönemde her zaman için seyrek olacaktır. ancak bebekler büyümeye başladığından itibaren saçlarındaki seyrekliler azalacaktır.

Bebeklikte saçları kazıtmak saçları gürleştirir mi?

Bebeklikte saç kestirmenin tek olumlu yönü, saçların çok daha erken çıkmasını sağlar. Ancak bebeklerin salarını gürleştirmez. bebeklik döneminde saçların seyrek olması, saç derisindeki saç foliküllerinin o dönem içerisinde daha uyarılmamış olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak bu uyarılma, daha çok zaman geçtikçe oluşuyor. Bu yüzden de bebeklerin saçlarını kazıtmak, saçların gürleşmesini sağlamayacaktır. Bebeklerin saçlarını kazıtınca daha gür çıkmasının yanılgısı ise yanlış. Çünkü sadece saçlarda değil, vücudun herhangi bir yerinde yeniden çıkan kılların rengi daha koyu oluyor. Saçlar da kazıtıldıktan sonra tekrardan çıktığında daha gür çıkmıyor. Sadece daha koyu çıkıyor. Bu yüzden de insanlarda bebeklikte saçlarının kazıttığına dair yanlış inanışlar gözlemlenmektedir.

Bebeklerin saçları nasıl gürleştirilir?

Bebeğinizin saçının gürleşmesini istiyorsanız, kestirmek veya kazıtmak yerine daha sağlıklı yöntemler denemenizi tavsiye ediyoruz. Bu yöntemleri düzgün bir şekilde uygulayabilirseniz, bebeğinizin saçları istediğiniz gürlük seviyesine gelecektir. Bebeğinizin saçlarının gürleşebilmesi için saçlarına bazı bitki yağları ile masaj yapabilirsiniz. Bu yağlar, saç derisini ve saç köklerini besleyecektir. fakat bebeklerin cildi çok hassas olduğu için bu tür bitki yağlarının bebeğinizde alerji yapması olasıdır. Bu yüzden de öncelikle doktorunuza görünmeli ve bu tür bir saç bakımı yapabilmek için onay almalısınız. Ancak kesinlikle doğal olmayan saç bakım ürünlerini bebeklerinizin kafasına sürmeyin. Bu tür ürünlerin içeriğindeki kimyasal maddelerin fazla olması, bebeklerinizin sağlığına zarar verebilir.

Bebeklerin saçlarını kazıtmanın zararları nelerdir?

Bebeklerin saçlarını en azından ilk 6 ay boyunca kesilikle kazıtmamanız gerekiyor. Çünkü bebeklerin saçlarının kazıtılması nedeni ile bebekler, vücut ısılarını yeteri kadar iyi bir şekilde dengeleyememektedir. Bu yüzden de bebeklerin saçlarının kazıtılmaması gerekmektedir. Bebeklik döneminde saçları kazıttıktan sonra yerine çıkan yeni saçların sadece renkleri daha koyu oluyor. Daha koyu renkli çıkan saçlar nedeni ile de insanlar, bebeklik döneminde saçları kazıttıktan sonra saçların gürleştiğine inanıyor. Fakat bebeklik döneminde saç kazıtmanın, saçları gürleştirdiğine dair herhangi bir kanıt yok. Bebeklik döneminde saçları kazıtmanın tek faydası ise saçların daha önceden kendi renginde çıkmaya başlamasına neden olmasıdır. Fakat dediğimiz gibi bebeklik döneminde saçları kazıtmanın, saçları gürleştirdiği söylenemez.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Bitki Çayı Yaşam

Papatya suyunun bilinmeyen faydaları nelerdir? Sadece sakinleştirmiyor

Sakinleştirici özelliğiyle en çok tüketilen bitki çayları arasında yer alan papatya suyunun insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. Bu özellikler
Yaşam

Boy nasıl uzar? En etkili boy uzatan yöntemler

İlk doğum sürecinden sonra insan, belli bir yaşa kadar büyümeye ve gelişmeye devam eder. Bu süreç içerisinde kişinin sağlıklı gıdalarla