Güzellik

Hiltan tohumuyla cilt lekelerinden nasıl kurtulursunuz? Vitiligo belasını bitiren bitki

Cildinizdeki lekeleri yok etmek mi istiyorsunuz? Vitiligo belasından kurtulmak mı istiyorsunuz ve doğal bir çözüm arıyorsanız Hiltan otu ya da tohumu tam size göre. Zehirli olan bu bitkiyi uygun şartlarda kullanmanız durumunda inanılmaz faydaları var. Bu bitkinin tohumu ile bazı rahatsızlıklardan kurtulmak mümkün.

Hiltan tohumu ya da otu, zehirli olmasına rağmen inanılmaz bir faydası var. O da cilt üzerindeki lekeleri yok etmesi. Özellikle Vitiligo hastalığını tedavisi için inanılmaz faydalı ve bilimselliği kanıtlanmış.

Bu otun sadece cilt lekeleri için değil, Sedef hastalığını da iyileştirdiği biliniyor. Öksürüğü azaltmaya ve gaz söktürücü özelliği de var. Fakat bu bitkiyi doktor kontrolünde kullanmak en doğrusu.

Temmuz ve eylül ayında çiçek açıyor

Hiltan tohumu, Temmuz ile Eylül ayları arasında beyaz çiçek açan, 50 ila 90 cm arasında boyu olan otsu bir bitkinin tohum kısmıdır. Bu bitkinin meyvesi esmer ve kırmızıdır. Halk arasında ise Kılır, Diş otu, Kordon otu ve Mısır Anasonu olarak da bilinmektedir. Zehirli olan bu bitkinin içeriğinde reçine, acı madde, sabit yağ, visnagin, meladinin, kellin maddeleri bulunmaktadır. Bu bitkiyi dikkatli bir şekilde kullanılması özellikle öneriliyor.

Faydaları

  • Sedef hastalığının azalmasında yardımcı olur.
  • Kurt düşürmeye, ağız yaralarını iyileştirmeye, regl ağrılarını azaltmaya ve damarda oluşan sertliği azaltmaya katkı sağlamaktadır.
  • Damar genişlemesi, spazm çözülmesi, idrarın atılması, boşaltım sistemindeki taşların düşürülmesi ve damar besleyici özellikler taşımaktadır.
  • Hiltan tohumu faydaları arasında bronşit ve astım hastalarını rahatlatmakta vardır. Sebebi ise etkisinin vücuttan hemen kaybolmamasıdır. Bununla birlikte astım ve bronşit nöbetlerinin az görülmesine yardımcı olmaktadır. Fakat bundan emin olmak için ise kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Çünkü içerisindeki herhangi bir madde ilaçlarınızla tepkimeye girerek daha kötü sonuçlar doğurabilir.
  • Hiltan tohumunun aynı zamanda şeker düşürdüğü de gözlemlenmiştir. Yenildiğinde kan şekerinde düşüşler görülmüştür.
  • Cilt üzerinde beyaz lekeler gösteren Vitiligo hastalığı için de kullanılan hiltan tohumu, içeriğindeki kellin sayesinde hastalığın gerilemesinde yardımcı olmuştur. Kellinin, saçkıran, böcek ısırması, kızarıklık ve şişme gibi hastalıklara karşı da etkili olduğu görülmüştür.
  • Öksürüğü azaltmaya yardımcı olmaktadır.
  • Gaz söktürücü özelliği de vardır
  • Prostat hastalığında kullanılmaktadır
  • Böbrek taşlarını düşürücü etkisi vardır

Cilt yenileyici

Benekli Hiltan otu herkesin bildiği bir bitki olmamakla beraber cilt üzerinde onarıcı ve leke giderici etkileriyle yararları kanıtlanmıştır.

Bilimsel sonuçlara bakıldığında ise dermatolojik rahatsızlıklar için çözüm yolu olarak kullanılabildiği kanısına varılmıştır. Şuan cilt lekelerini hedef alan birçok kozmetik ürün ve ilaç etken maddesi olarak Hiltan otu barındırıyor.

Haliyle ihtiyaç duyacağınız anlarda cildinizdeki lekelere çözüm üretebilmek için sizde evde Hiltan otu kürü hazırlayarak en doğal halini uygulayabilirsiniz. Bu hem zararsız hem de farklı maddelerle karışarak cildinize zarar veren bir bileşenden çok daha yararlı olacaktır.

İzleyin: Diş Otu – Kürdan Otu – Hıltan Otunun Faydaları

Hiltan otuyla Vitiligo tedavisi nasıl yapılır?

Derimize rengini veren pigmentlerde oluşan bir dengesizlik sonucu kısmi olarak ya da tamamını kaplayan bir beyazlama süreci başlar. Bunlar leke görünümünde olur ve çoğunlukla geçici ya da kalıcı olarak ayırt edilemez. Genetik olma ihtimalinden ziyade sonradan oluşabilirliği yüksektir. Hiltan otuyla Vitiligo tedavisi yapmaya ilk başlayan Türk doktor Muammer Yıldız başarılı sonuçlar aldıktan sonra daha da yayılmaya başladığını belirtiyor.

Artık her Vitiligo hastasının bir umudu olduğunu belirterek bu aşamada ciddi bir gelişme kaydettiklerini aktardığını söylemeliyiz. Üstelik bunu yüksek fiyatlar ödeyerek sahip olacağınız cilt ilaçlarına değil, doğanın bize armağanı olan benekli Hiltan otuna borçluyuz.

Adana’da yetişmekte olan ve tüm potansiyeli buradan karşılayan bu bitkinin kür olarak uygulandığını belirtmek gerekiyor. Benekli Hiltan otu kürü tarifi ise klasik bir bitki çayından farksız olduğu için en kolay karışımlar arasında yer alır.

Hazırlanışı

Arıtılmış olan klorsuz suyunuzu yapacağınız çay miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Ardından suyu kaynatarak çayın demlenme sürecinin başlaması için yeterli seviyeye getirerek devam etmelisiniz.

Su kaynama noktasındayken içine kurutulmuş olarak aktardan aldığınız benekli Hiltan otunu ekleyip yaklaşık 5 dakika demleyiniz.

Demleme süresini çok uzun tutmamak kokusu açısından önemlidir.

Zira ağır ve keskin bir kokusu olduğu için Hiltan otu çayı herkes tarafından içilemez.

Ardından süzme işlemini uygulayıp hemen tüketebilirsiniz.

Hiltan Otu Kürünün Kullanımı

Hiltan otu çayı demlendikten sonra süzülerek bardağa alınır ve hemen tüketilir. Anında içilen bir bitki çayı olduğu için kesinlikle taze olması gerekmektedir.

Beyaz çiçekler açan bir ot türü olmasına karşılık kurutulmuş halini aktarlardan temin etmeniz en sağlıklısı olacaktır. Aksi halde yol kenarlarında dahi bulabilmeniz mümkündür.

Yine de reçine, kellin, visnadin ve yağlar bulunan benekli Hiltan otu dikkatli kullanılması gereken bir bitkidir.

Keskin kokusundan ötürü içmeden evvel kokusuna alışmak için koklamanız tavsiye edilir. Bir süre sonra burnunuz kokuya alışkanlık kazanacak ve bu keskinlik sizin için aşırı düzeyde olmayacaktır.

Ancak ilk içişler için oldukça temkinli davranılması gerektiğini hatırlatalım.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Yüz şeklinize göre gelin makyajı nasıl olmalıdır?

  • Eylül 21, 2022
Her kadın en güzel ve en önemli gün olan düğün gününde mükemmel görünmek ister ve bu yüzden gelin makyajı nasıl
Güzellik Sağlık

Saç derisindeki kaşıntı ve sivilcelerden nasıl kurtulabiliriz?

Stres faktörü başta olmak üzere saç derisinde belli dönemlerde sivilce problemi hemen hemen herkesin hayatının belli bir döneminde başına gelen