Püf Noktası

Türk kahvesine limon sıkarsanız ne olur?

Türk toplumunun çay ile beraber en çok tükettiği içecek olan Türk kahvesi, lezzetiyle ününü ülke sınırlarının dışına çıkardı. Eminiz ki hayatınız boyunca sayamayacağınız kadar fazla Türk kahvesi tüketmişsinizdir. Peki, Türk kahvesi içeceğiniz zaman kahveye hiç limon sıktınız mı? Faydaları saymakla bitmeyen Türk kahvesi ve limonun birleşimi ile daha da faydalı olan limonlu Türk kahvesini mutlaka denemelisiniz. İşte Türk kahvesine limon sıkarsanız yaşanacak o muhteşem değişim.

Limonlu Türk kahvesinin faydaları nelerdir?

Metabolizması yavaş kişilerde yağ yakımı ve kilo kaybı çok zor olan bir durumdur ve pek çok kişi bu dertten mustariptir. Her gün severek içilen Türk kahvesini limon sıkarak tüketerek metabolizmanızı hızlandırabilir ve hedeflediğiniz kiloya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 10 gün boyunca düzenli olarak Türk kahvesine limon sıkıp içerseniz birçok güzel etkisini göreceksiniz.

  • Kabızlık gibi sindirimden kaynaklanan problemleri hızla sonlandırır.
  • Midedeki şişkinliğin giderilmesine ve pek çok mide hastalığının önlenmesine neden olur.
  • Yağ yakımını hızlandırır.
  • Kolay bir şekilde kilo vermeyi sağlar.
  • Ödem atmaya yardımcı olur.

Limonun besin değerleri

Besin Değeri100 gramda1 Adet (100 g)100 gram için günlük % değer*
Kalori43 kcal43 kcal% 2.1
Karbonhidrat8.73 g8.73 g% 2.9
Lif1.4 g1.4 g% 5.6
Protein0.4 g0.4 g% 0.9
Yağ0.4 g0.4 g% 0.6
Kolesterol0.0 mg0.0 mg% 0.0
A Vitamini3.0 IU3.0 IU% 0.1
C Vitamini44.1 mg44.1 mg% 73.5
Potasyum157.0 mg157.0 mg% 4.5
Kalsiyum34.0 mg34.0 mg% 3.4
Demir0.1 mg0.1 mg% 0.6

Limonlu Türk kahvesi ne zaman ve nasıl tüketilmelidir?

Faydalarını öğrenince mutlaka tüketmek isteyeceğiniz limonlu Türk kahvesinin tüketildiği zamana ve tüketim şekline bağlı olarak faydaları artar. Sabahları içmenin önerilmediği limonlu Türk kahvesi, gün içerisinde ve kuruyemiş eşliğinde tüketilmelidir. Kahvaltıdan 1 – 2 saat sonra içilmesi gereken limonlu Türk kahvesi, bu sayede kilo kaybına da destek olacaktır.

Kahve
Kahve

Türk kahvesinin faydaları

  • Türk kahvesini düzenli olarak tüketmek, kalın bağırsak, meme, kolon ve bağırsak kanseri gibi kanser türlerinin oluşum riskini büyük oranda azaltır.
  • Türk kahvesi gerekli olan enerjiyi sağlar ve uyku problemlerini azaltır.
  • Türk kahvesi aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak sindirimi düzenler ve kilo kaybına katkıda bulunur.
  • Yağ yakımını destekler.
  • Türk kahvesi içmek odaklanmayı artırır.
  • Beynin daha iyi ve kapsamlı çalışmasını sağlar.
  • Kötü kolesterolü düşürür.
  • Kalp ve damar sağlığını iyi etkiler ve hastalıkların oluşma riskini azaltır.
  • Vücuttaki ağrıların kesilmesini sağlar.
  • Nefes almayı kolaylaştırır.
  • Stresi ve depresyonu azaltır.
  • Hafızayı güçlendirir.

Türk kahvesinin besin değerleri

Sade Türk kahvesinin 100 gramında 10 kalori bulunur. 1 kahve fincanı (70 gr) sade Türk kahvesi yalnızca 7 kaloridir. Sade Türk kahvesinin 100 gramında 0.09 gram karbonhidrat, 0.6 gram protein, 0.74 gram yağ, 3.76 gram lif bulunur.

Türk kahvesinin besin değeri oldukça düşüktür çünkü kalori, protein, karbonhidrat ve yağ içermez. Ancak, küçük bir miktar lif içerir ve kafein ve antioksidanlar gibi çeşitli aktif bileşikler içerir.

Türk kahvesi nasıl saklanır?

Türk kahvesinin taze kalması için kahve mutlaka doğru bir şekilde saklanmaktır. Türk kahvesi, nemi sevmez ve bu nedenle nemli olmayan kuru bir ortamda saklanmalıdır. Aksi taktirde Türk kahvesi bayatlar. Oda sıcaklığından biraz yüksek, serin ve kuru bir ortamda saklanması gereken Türk kahvesi, böylelikle taze kalır. Türk kahvesi ayrıca buzdolabında saklanmamalıdır. Nemli bir ortama sahip olan buzdolabı, kahvenin bayatlamasına neden olur. Kahvenin saklandığı süre içerisinde, yani uzun süre hava ile temas etmemesi gerekir. Türk kahvesi, hava almayan bir kavanozda ağzı sıkı sıkı kapatılmış halde saklanmalıdır. Son olarak Türk kahvesi taze çekilmişse ortalama 7 gün içerisinde tüketilmelidir.

Türk kahvesini fazla tüketmek hangi hastalıklara davetiye çıkarıyor?

  • Kalp ritmi düzensizliğine yol açar.
  • Kemik erimesine neden olur.
  • Stresi artırır ve kronik strese sebep olur.
  • Ülser oluşumu riskini artırır.
  • Şeker hastalığını tetikler.
  • Böbrek taşı oluşumuna ortam hazırlar.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Püf Noktası

Kireç tutmuş çaydanlıkları nasıl ayna gibi yapabiliriz? Karbonat ve limon ikilisinin mucize gücü

Kireç tutmuş çaydanlığı temizleyebilmek için çeşitli yöntemlerin düzenli olarak uygulanması çaydanlık içerisinde bulunan kirecin kısa süre içerişinde temizlenmesine yardımcı olurken,
Püf Noktası

Sıkışmış fermuar nasıl açılır?

Sıkışan fermuar problemi hemen hemen herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı durumlar arasında yer alırken, sıkışan fermuarı fermuara zarar vermeden açabilmek