Ekonomi Teknoloji

5000 TL altı hangi laptop alınabilir? 5000 TL altında en iyi laptoplar

Teknolojinin her an ilerleyişi ve de son yılın en büyük sorunu global enflasyonun her ülke tarafından hissedilmeye başlanması ile insanlar hem ihtiyaçlarını karşılayacak hem de ekonomik özgürlüklerini kısıtlamayacak teknolojik ürünler aramaya başladılar. Ekonomik olarak zora sokmayacak ve de tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir laptop arayışında iseniz, laptop alırken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar davar. Alacağınız laptopun hem işlemci hem de ekran kartı gibi özellikleri bakımından size uygun olması gerekiyor. Kaliteli ve uygun fiyatlı, 5000 Türk Lirası altında fiyatlara alabileceğiniz laptopları sizler için derledik.

5000 Türk Lirası altında hangi laptoplar alınabilir?

Laptop almak isteyenler birden fazla detaya dikkat ederek laptop alışı gerçekleştiriyorlar. İşlemci, ekran kartı, çekirdek nesli, ekran özellikleri ve daha birçok farklı detaya göre seçilen laptoplarda bazen istekler farklı ekonomik zorluklara da yol açabiliyor. Bu nedenle de insanlar hem zora girmeden hem de ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ürün alarak bu alışverişi tamamlamak istiyorlar. Daha çok merak edilen ise 500 Türk Lirası altında herhangi bir laptop alınıp alınamayacağı. Öncelikle belirtmek gerek ki, çok karmaşık istekleriniz varsa bu fiyat bandında sizler için pek ürün bulamayacaksınız. Daha çok orta segment ürünler bu fiyat bandında yer alıyor. Yani dizi film izlemek, ödevlerinizi yapmak ve basit oyunlar gibi programları kullanabileceğiniz laptopları bu fiyattan alabilirsiniz. Ancak kurgu programları, Autocad ya da Photoshop gibi karmaşık sistem uygulamaları sizi zorlayabilir. Bunun dışında Word, Excel ya da bu gibi daha basit sistemsel uygulamalar ile yüksek çekirdek işlemci istemeyen oyunları 5000 Türk Lirası altındaki laptop bilgisayarlar ile çalıştırabilirsiniz.

5000 Türk Lirası altında laptoplar

5000 Türk Lirası altında bir laptop almak isteyenler için birden fazla markanın birden fazla modeli karşımıza çıkıyor. Daha çok basit işler için kullanılabilen ve günlük ihtiyaçlarınızı karşılayan bu laptoplar arasında öne çıkan ve tercih edebileceğiniz modeller ise şu şekilde:

ASUS Vivobook X540NA-GQ137

ASUS firmasının orta segment modellerinden olan Vivobook X540NA-GQ137 modeli Li-Ion bataryası ile uzun süre kullanım sağlıyor. Dolayısı ise basit ama uzun süren gündelik işlerinizi halletmek istediğiniz zaman yanınızda güçlü bir dost görmüş oluyorsunuz. Aynı zamanda 256 GB SD ve 4 GB RAM ile piyasaya çıkan Vivobook X540NA-GQ137 işlemci olarak da Intel Corelon N3350 kullanıyor. Eksik yönü ise paylaşımlı ekran kartı kullanıyor olması. Bu da ekran kartının tamamını işleriniz için kullanma imkanınızı kısıtlıyor ve ekran kartı özelliğinin yalnızca bir kısmını kullanmanıza olanak sağlıyor. ASUS Vivobook X540NA-GQ137 modelinin temel teknik özellikleri ise şu şekilde:

Teknik Özellikler

Ekran
14 inç 1920×1080
İşlemci
Intel Celeron N4020
RAM4 GB
Depolama128 GB SSD
Ekran KartıPaylaşımlı

HP 340S

5000 Türk Lirası altında laptop modellerine bakıyorsanız, bu klasmanda en kaliteli ürünlerin üreticileri arasında yer alan HP firmasının sunduğu 340S modeline de göz atın deriz. Gelişmiş ses teknolojisi ve Full HD ekran özelliği ile gelen HP 340S, 128 GB SSD kapasitesine sahip. Kullanıcılar tarafından hızı ve kalitesi ile beğen toplayan HP 340S aynı zamanda 10. nesil İntel Core 1.3 işlemci ile üretilmiş. Yine bir eksi olarak HP 340S modelinde de paylaşımlı ekran kartı özelliği bulunuyor bu nedenle de oyun kullanıcıları tarafından kullanılması pek de mümkün olmuyor. Bunun dışında günlük kullanımlar için oldukça ideal. Temel teknik özellikleri ise şu şekilde:

Teknik Özellikler

Ekran
14 inç 1920×1080 FHD
İşlemcii3 10.Nesil
RAM4 GB
Depolama128 GB SSD
Ekran KartıPaylaşımlı

ACER A514-53

Bir diğer orta segment kralı ACER tarafından üretilmiş olan A514-53 modeli, yüksek ekran gövde oranı ile karşımıza çıkıyor. Bu da demek oluyor ki büyük bir ekran isteyenler için ilk tercih bu laptop olmalı. Bunun dışında yüksek işlemci hızı sayesinde gündelik tüm işlemlerinizi kolaylıkla yerine getirebilirsiniz. Bunun dışında model aynı anda hem Windows 10, hem i3 işlemci hem de 256 GB SSD özelliği sunan tek model olması ile de biliniyor. Oldukça hızlı olan bu modelin tek eksileri ise düşük pil performansı ve paylaşımlı ekran kartı, yani gideceğiniz yerlere yanınızda şarj aleti olmadan gitmemelisiniz. Temel teknik özellikleri ise şu şekilde:

Teknik Özellikler

Ekran
14 inç 1366×768
İşlemcii3 1005G1
RAM4 GB
Depolama256 GB SSD
Ekran KartıPaylaşımlı

LENOVO V15

5000 Türk Lirası ve altında alınabilecek ola en iyi laptoplar içerisinde dayanıklı yapısı ile LENOVO markasının da mutlaka bir ürünü bulunuyor. LENOVO V15, yüksek çözünürlüğü ve 180 derece açılabilme özelliği ile listemizin içerisinde yer alıyor ve de 4 çekirdekli 8. nesil işlemcisi ile bu model kullanıcıların beğenisini toplamaya devam ediyor. 256 GB SSD ve paylaşımlı ekran kartı kullanımı olan LENOVO V15 de gündelik işler için kullanılabilecek en iyi modeller arasında. Temel teknik özellikleri ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Teknik Özellikler
Ekran
15.6 inç 1920 x 1080
İşlemciAMD Ryzen 5
RAM4 GB
Depolama256 GB SSD
Ekran KartıPaylaşımlı

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Ekonomi

FAST limiti ne kadar, günlük FAST limiti nedir?

FAST sistemi; 24 saat para transferi imkanı sağlaması nedeniyle para göndermek isteyen kişilere büyük bir kolaylık sunuyor. Farklı bankalar arasında
Teknoloji

Yeni alınan telefon kaç saat şarj edilir?

Yeni telefon sahibi olan pek çok kişi telefonun bozulmaması ve uzun yıllar kendisiyle birlikte kalabilmesini sağlamak amacıyla bir takım uygulamalar