Yemek Tarifi

1 su bardağı un ile 5 kişilik mükemmel tam kıvamında un helvası tarifi

Akşama çayın yanına nasıl bir tatlı yapsam diye düşünenler için harika bir un helvası tarifi ile geldik. 1 su bardağı unla harikalar yaratırken asla yorulmayacaksınız, tatlının tadı damağınızda kalacak. Yormadan, keyifle yiyeceğiniz un helvası tarifi için haberimizi okuyabilir akşam çayın yanına harika bir lezzet yapabilirsiniz…

Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Yapılışı;

İlk olarak helvamızı kavuracağımız tavanın içerisine 1 dolu yemek kaşığı tereyağını alalım. Ardından tereyağının erimesini bekleyelim. Bu esnada ocağın altının çok fazla açık olmamasına özen gösterelim. Erimeye başlayan tereyağının üzerine yarım çay bardağı ekleyelim ve tereyağ eridikten sonra 1 su bardağı unu ekleyelim. Bu aşamadan sonra oldukça sabırlı davranılması gerekir. Bildiğiniz üzere helva çeşitleri meşakkatlidir.

Un helvası ya da irmik helvası fark etmeksizin, rengi dönünceye dek kavrulması ve un kokusunun çıkması gerekir. Biz de bu işlemi gerçekleştiriyoruz ve yorulmadan, sıkılmadan sabırla unumuzu kavurmaya başlıyoruz. Sabırla unu eşit bir şekilde kavurma işlemini tamamlarken bir yandan da şerbetini hazırlamaya koyulabiliriz. Şerbeti diğer un helvalarında olduğu gibi kaynatma işlemini uygulamadan yapıyoruz. Derin bir kasenin içerisine 1 su bardağı ılık su ile 1 su bardağı şekeri döküyoruz. Ardından bir çırpma teli yardımıyla şekerin su içerisinde erimesini bekleyene dek çırpıyoruz. Bu esnada ocakta bulunan unu da kesinlikle unutmayın. Rengini dönen una şerbeti ekleyebilirsiniz, Bu aşamada yavaş davranılması gerekir. Yavaş yavaş topaklanma olmadan şerbeti un ile buluşturabilirsiniz. Şerbeti dökerken sürekli karıştırmaya özen gösterelim. Şerbetini hemen çeken bir helva olduğu için demlemeye bırakmanıza gerek yok.

Şerbetini çektikten sonra takribi olarak 3-5 tur daha karıştırma işlemini devam ettirelim ve ardından un helvanız hazır. Dilerseniz helvanızın içerisine ceviz ya da fındık da ekleyebilirsiniz. O şekilde de inanılmaz lezzetli oluyor.

Video: 1 Su Bardağı Un İle 10 Dk Da ✅Tam Kıvamında 5 kişilik Un Helvası❗ Nasıl Yapılır Helva Tarifi

Hazırlanan un helvasını servis etmek için, iki kaşık yardımıyla kaşık şekli vererek işlemi gerçekleştirebilir ve ailenize ya da misafirlerinize sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak