Yemek Tarifi

10 dakikada hazırlayabileceğiniz mısır unlu ev poğaçasını yemeğe hazır mısınız? İşte gerekli olan tüm malzemeler

Ağızda dağılan kıyır kıyır bir poğaça hazırlamak için mutlaka bu tarifi deneyin. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz mısır unlu ev poğaçasını hem çok sevecek hem de bittikçe yeniden yapmak isteyeceksiniz. Lezzetiyle büyüleyen mısır unlu ev poğaçası için direkt olarak kolları sıvayabilirsiniz…

Malzemeler;

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 çay kaşığı tuz

İçi için;

  • 100 gr beyaz peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak mısır unlu poğaça için uygun bir yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığına gelmiş 150 gram tereyağını, 1 çay bardağı sıvı yağını, 3 yemek kaşığı yoğurdu, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurtayı, 1,5 çay kaşığı tuzu, 2 su bardağı mısır unu, 3 su bardağı unu ve son olarak 1 paket kabartma tozunu ilave edin. Malzemeleri ilave ettikten sonra ele yapışmayan uygun formda bir hamur elde edelim.

Toparlanan hamuru tezgahın üzerine alalım ve bıçak yardımıyla hamurunuzu 4 eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı ilk olarak rulo formuna getirelim. Rulo formuna getirdiğimiz hamurlarımızı ardından beze haline getirelim. Bezeleri tek tek elimizle güzelce açalım.

Açma işlemini gerçekleştirdikten sonra önceden hazırladığımız peynirli iç harcı hamurumuzun içerisine yerleştirelim. Hamurumuzu kapattıktan sonra tekrardan güzelce kapatalım. Mevcut olan ölçüleri kullandığımızda toplamda 12 adet poğaça elde etmiş olacaksınız. Tüm bezeleri hazırladıktan sonra fırın tepsisinin içerisine poğaçalarımızı yerleştirelim. Akabinde üzerlerine 1 adet yumurta sarısı sürelim. İsteğe bağlı üzerine çörek otu ve susam serpebilirsiniz. Poğaçaların çok daha güzel bir şekilde kabarması ve güzelce pişmesi için üzerine çizikler atmayı tercih edebilirsiniz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirin. Sürenin sonunda son derece lezzetli bir poğaçayı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Video: 10 Dakikada Kıyır Kıyır Mısır Unlu Poğaça ⚡Her Yiyen Tarif Soruyor 😍

Yukarıda yer alan tarife birebir uyum sağlamanız durumunda son derece lezzetli bir poğaça hazırlamış olacaksınız…

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Patlıcan kapama nasıl yapılır? Fırında enfes patlıcan kapama tarifi

Daha çok Güneydoğu Anadolu ve Gaziantep yöresinde yapılan patlıcan yemekleri ülkemizin dört bir yanında keyifle tüketiliyor. Bu patlıcan yemeklerini yapmak
Yemek Tarifi

Kahvaltıya farklılık katacak. Pankek nasıl yapılır?

Kahvaltıda en sevilen lezzetlerden bir tanesi olan pankek, esasında Türk mutfağında olmayan ancak Eski Yunan mutfağında keşfedilse de günümüzde tüm