12-16 saat tok tutan öğün için menü hazırlama

Diyet yaparken en çok istediğimiz şeylerden biri uzun süre tok kalacak yiyecekler yemek. Uzun süre tok kalmak zayıflamayı hedefleyenler için oldukça önemli. Bu yüzden zayıflamak isteyenler için uzun süre tok tutacak lezzetli yemeklerin bir listesini hazırladık. Bu yemekler ne kadar süre tok tutar, birlikte bakalım.
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası
Lahana, içindeki lif sayesinde uzun süre tok tutar. Şimdi brüksel lahana tarifi için malzemelere bakalım:
- 500 gr brüksel lahanası
- Bir adet havuç
- Yarım soğan
- Üç bardak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Bir tatlı kaşığı tuz
Öncelikle yemeklik doğranmış soğanları ısıtılmış zeytinyağında sararana kadar kavuruyoruz. Soğanlar sarardığında ince doğranmış havuçları ekliyoruz ve 5 dakika daha kavuruyoruz. Lahanaları, tuzu ve biraz balı ekleyip karıştırıyoruz. Sebzeleri de ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Brokoli Salatası
- 200 gr brokoli
- İki dal taze soğan
- 50 gr mısır
- İki yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım yemek kaşığı tane hardal
- Bir çay kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı limon suyu
Brokoliyi düzenli bir şekilde kesin, çiçekleri dağılmasın. Daha sonra brokoli bir tencerede suda ya da buharda yumuşayana kadar pişiriliyor. Başka bir kapta yoğurt, hardal, tuz ve limon suyunu karıştırıyoruz. Pişen brokolileri bu karışımın içine döküp güzelce karıştırıyoruz. Son olarak üstüne taze soğan ve mısır ekliyoruz.
Semiz Otu Salatası
Malzemeler
- Yarım demet semiz otu (ayıklanmış)
- Yarım yemek kaşığı doğranmış kırmızı soğan
- Birer adet kabuksuz doğranmış domates ve salatalık
- İki yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Bir çay kaşığı tuz
İyi yıkanmış semiz otunu doğrayıp içerisine doğranmış kırmızı soğan, salatalık ve domatesi ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Üzerine zeytinyağı, tuz ve limon ekleyip servis ediyoruz.
Fırında Kabak
Malzemeler
- İki adet kabak
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Bir çay kaşığı nane
- Bir çay kaşığı tuz
- İki yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım adet ezilmiş sarımsak
- Bir su bardağı yoğurt
- Bir yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
Hazırlanışı
Kabakları yıkayıp kuruladıkttan sonra yuvarlak şekilde doğrayın. Kabakları doğradıktan sonra kekik, nane, tuz ve pul biberle zeytinyağını karıştırıp fırına atıyoruz. Fırından çıkarılan kabak yemeğinin üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
Tulum Peynirli Karpuz Salatası
Malzemeler
- 4 dilim küp doğranmış karpuz
- 150 gr doğranmış tulum peyniri
- 20 adet yaban mersini
- 4-5 dal taze nane
- Bir adet limon kabuğu
- Bir tatlı kaşığı mavi haşhaş
Küp doğranmış karpuzu, yaban mersinini ve tulum peynirini karıştırın. Üzerine nane yapraklarını serpiştirip, limon kabuğu rendelendikten sonra üzerinde de mavi haşhaş serpin.
Karnabahar Pilavı
- Yarım karnabahar
- Bir adet kırmızı kapya biber
- Bir adet havuç
- Bir ince kıyılmış maydanoz
- Bir yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir çay kaşığı limon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Bir tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Karnabaharı yıkayıp köklerinden ayırıyoruz. Küçük parçalara ayırıyoruz. Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp, doğranmış havuçları ekliyoruz. Havuçlar yumuşadığında doğranmış kırmızı biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Havuç ve biberler kavrulduğunda karnabaharları da ilave ediyoruz. Tuz ve baharatlarla iyice karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp yumuşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine serpip servis ediyoruz.
Fırında Sebzeli Tavuk
- 250 gr tavuk göğsü
- Bir yemek kaşığı zeytinyağı
- Birer adet kabak, patates, biber, domates
- Bir çay kaşığı zerdeçal
- Bir çay kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Tavuk göğsünü jülyen şeklinde doğrayın. Zeytinyağını, tuz ve baharatları iyice karıştırıp sebzeli tavuk göğsüne dökün. Yağlı kağıt üzerine yerleştirip 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.