Yemek Tarifi

15 dakikada tatlınız hazır, yiyen herkes tarifini soracak. ‘Gelin bohçası’ nasıl yapılır?

Akşam çayın yanında tatlısız yapamam diyenlerdenseniz tam size göre bir tarifle geldik. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz gelin bohçası tarifi hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle sizi mest edecek. Evde bulunan malzemelerde hazırlayabileceğiniz gelin bohçası ya da çantası tarifi ekonomik açıdan da sizi yormayacak. İşte lezzetiyle ve görüntüsüyle büyüleyen gelin bohçası…

Malzemeler;

Pankek Hamuru İçin;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Arası için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Bulamak için;

  • Hindistan cevizi

Üzeri için

  • Çikolata sosu

Yapılışı;

İlk olarak gelin bohçasının kremasını hazırlayarak başlıyoruz. Krema için iki paket şanti ile birlikte 1 su bardağı soğuk sütü güzelce çırpın. Krem şanti koyulaşana dek çırpma işlemini tamamladıktan sonra üzerini streç film ile güzelce kapatalım. Steç film ile üzerini kapattığımız krem şantimizi buzdolabına alarak dinlenmeye bırakalım. Buzdolabında krem şanti dinlenirken biz de o esnada pankek hamurumuzu hazırlamaya başlayabiliriz.

Pankek
Pankek

Uygun bir çırpma kabına 1 adet yumurtayı ve yarım su bardağı toz şekeri alalım akabinde mikser yardımıyla iyice çırpalım. Yumurta ve şeker köpük köpük olana dek çırptıktan sonra 1 su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı üzerine ekleyelim. Malzemeleri ekledikten sonra tekrar çırpalım ve ardından 2 yemek kaşığı kakaoyu, 1 paket vanilyayı, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 su bardağı unu ilave edelim. Tüm malzemeleri karışımın içerisine ekledikten sonra homojen olana dek çırpma işlemine devam edelim.

Gelin bohçası tarifi
Gelin bohçası tarifi

Pankek hamurunu hazırladıktan sonra, pişirme işlemine geçebiliriz. Küçük bir kepçe yardımıyla tavanın içerisine döktüğümüz pankek hamurunu pişirelim. Altı piştikten ve görünen yüzü göz göz olana dek pişen keki ayrı bir tabağa alalım ve tüm hamurlar için bu işlemi uygulayalım.

Video: Yiyen Hemen Tarif Soruyor 💯 Aşırı Kolay ✅ Gelin Bohçası Tarifi

Pankekleri pişirdikten sonra hazırladığımız krem şantiyi dolaptan çıkaralım ve pankeklerin ortasına sürelim. Diğer yüzünü de tam kapatmayacak şekilde kapattıktan sonra ağzı açık olan krem şantili bölgeyi Hindistan cevizi üzerine bulayalım. Tüm kekle için aynı işlemi uygulayalım. Üzerine dilediğiniz gibi süslemeyi yaptıktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak