15 dakikada tatlınız hazır, yiyen herkes tarifini soracak. ‘Gelin bohçası’ nasıl yapılır?
Akşam çayın yanında tatlısız yapamam diyenlerdenseniz tam size göre bir tarifle geldik. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz gelin bohçası tarifi hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle sizi mest edecek. Evde bulunan malzemelerde hazırlayabileceğiniz gelin bohçası ya da çantası tarifi ekonomik açıdan da sizi yormayacak. İşte lezzetiyle ve görüntüsüyle büyüleyen gelin bohçası…
Malzemeler;
Pankek Hamuru İçin;
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao,
- 1 paket vanilya,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Arası için;
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Bulamak için;
- Hindistan cevizi
Üzeri için
- Çikolata sosu
Yapılışı;
İlk olarak gelin bohçasının kremasını hazırlayarak başlıyoruz. Krema için iki paket şanti ile birlikte 1 su bardağı soğuk sütü güzelce çırpın. Krem şanti koyulaşana dek çırpma işlemini tamamladıktan sonra üzerini streç film ile güzelce kapatalım. Steç film ile üzerini kapattığımız krem şantimizi buzdolabına alarak dinlenmeye bırakalım. Buzdolabında krem şanti dinlenirken biz de o esnada pankek hamurumuzu hazırlamaya başlayabiliriz.
Uygun bir çırpma kabına 1 adet yumurtayı ve yarım su bardağı toz şekeri alalım akabinde mikser yardımıyla iyice çırpalım. Yumurta ve şeker köpük köpük olana dek çırptıktan sonra 1 su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı üzerine ekleyelim. Malzemeleri ekledikten sonra tekrar çırpalım ve ardından 2 yemek kaşığı kakaoyu, 1 paket vanilyayı, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 su bardağı unu ilave edelim. Tüm malzemeleri karışımın içerisine ekledikten sonra homojen olana dek çırpma işlemine devam edelim.
Pankek hamurunu hazırladıktan sonra, pişirme işlemine geçebiliriz. Küçük bir kepçe yardımıyla tavanın içerisine döktüğümüz pankek hamurunu pişirelim. Altı piştikten ve görünen yüzü göz göz olana dek pişen keki ayrı bir tabağa alalım ve tüm hamurlar için bu işlemi uygulayalım.
Video: Yiyen Hemen Tarif Soruyor 💯 Aşırı Kolay ✅ Gelin Bohçası Tarifi
Pankekleri pişirdikten sonra hazırladığımız krem şantiyi dolaptan çıkaralım ve pankeklerin ortasına sürelim. Diğer yüzünü de tam kapatmayacak şekilde kapattıktan sonra ağzı açık olan krem şantili bölgeyi Hindistan cevizi üzerine bulayalım. Tüm kekle için aynı işlemi uygulayalım. Üzerine dilediğiniz gibi süslemeyi yaptıktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…