Yaşam

2023 yılı için tatil planlarınızı yapmaya başlayın. 2023’teki resmi tatiller ne zaman, kaç gün?

Bir yılı daha kapatmak üzereyiz. Ülkemiz için ekonomik anlamda sıkıntılı geçen bu yılın ardından insanlar, 2023 yılını büyük umutlar ile beklemektedir. 2023 yılının resmi tatil günlerinin ortalama olarak kaç gün olacakları ve bu tatil günlerini nasıl daha verimli bir hale getirebileceğinizi anlattık. 2023 yılı içerisinde 5 farklı tatil planı yapılabilir. Bu yazımızda sizlere, 2023 yılındaki izin günlerini ve resmi tatilleri anlattık.

2023 yılında kaç farklı tatil var?

2023 yılına girmeye çok az kaldı. İnsanlar da bu yüzden 2023 yılındaki tatil günlerini merak etmeye başladı. Yapılan planlar doğrultusunda insanlar, 2023 yılını çok daha verimli bir şekilde geçirebilir. 2023 yılının ilk tatili ise Ramazan Bayramı olacak. Ramazan Bayramı olacak. AYnı zamanda Ramazan Bayramı bu yıl 23 Nisan ile birlikte kutlanabileceği için beklenilenden daha uzun sürecek. Bunun gibi birçok farklı tatil durumu ortaya çıkıyor ve 2023 yılının içerisinde bu şekile toplamda 5 farklı tatil var. Gelin hep birlikte 2023 yılında tatil yapabileceğiniz günleri inceleyelim.

Ramazan Bayramı ve 23 Nisan

Yılın ilk tatillerinden biri olan Ramazan Bayramı, 30 günlük bir Ramazan ayı sonrası insanların rahatladığı bir gündür. Bu gün içerisinde insanlar, birbirleri ile bayramlaşıyor. Bazı insanlar ise bu tür bayramları, kafa dinlemek ve mental olarak iyileşmek için kullanıyor. Ramazan Bayramı, 20 Nisan Perşembe günü başlayacak. 23 Nisan ile birleşecek olan bu tatil syesine toplamda 3,5 gün kadar dinlenebileceksiniz. Yılın ilk resmi tatil günü bu şekile olacak.

1 Mayıs

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, pazartesi gününe denk geliyor. Bu sayede 1 Mayıs izni ve hafta sonu izinleri birleştirilebilir, ortaya da 3 günlük bir tatil çıkabilir. 2023 yılı, bu gibi birçok farklı resmi tatilin birleşmesi ile bizlerin bu yıl içerisine sürekli olarak tatil yapabilme imkanı sağlayacak.

19 Mayıs

Mayıs ayının bitimine yakın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağız. Bu resmi tatil günü Cuma gününe denk geliyor. Bu sayede de hafta sonu izni ile birleşecek olan bu tatil günü, insanlara 3 günlük bir izin yapabilmesinde oldukça etkili olacak. Bu sayede mayıs ayında 2 defa 3 günlük ufak bir kaçamak yapabileceksiniz.

Kurban Bayramı

Tüm Türkiye’nin beklemiş olduğu bu bayramda insanlar, kurban ibadetlerini yapmak için sıraya giriyor. Kurban bayramı 2023 yılında, 27 Haziran Salı günü başlayacak. 1 Temmuz gününe kadar devam edecek bu tatil için ekstradan 1,5 gün izin alabilirseniz, toplamda 9 günlük bir tatil fırsatı ayağınıza gelmiş olacak. Kurban Bayramı’nın en güzel yanı da bu şekilde karşımıza çıkıyor. Hem gezip eğlenebiliyorken hem de işten ve stresten uzun bir süre uzaklaşabiliyoruz.

15 Temmuz

15 Temmuz günü resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Ancak 2023 yılındaki 15 Temmuz günü, maalesef Cumartesi gününe denk geliyor. Bu yüzden de 15 Temmuz tatili için beklenilen bir plan yapabilmek biraz daha güç fakat Cumartesi günü çalışanlar için biraz daha iyi olacak. 15 Temmuz günün olduğu haftada iki günlük bir izin yapabilecekler.

30 Ağustos

30 Ağustos, ülkemizde Zafer bayramı olarak kutlanılmaktadır. 2023 yılında 30 Ağustos tarihi, Çarşamba günün denk gelmektedir. Eğer Zafer Bayramı öncesi ya da sonrası 2 günlük izin alabilirseniz, toplamda 5 günlük bir kafa iznine çıkabileceksiniz. Haftanın tam ortasına gelmesi ve 2 günün e bir iş için çok fazla olmaması, bu yıl ki 30 Ağustos Zafer Bayramı2nı oldukça özel kılıyor.

2023 yılı resmi tatil günleri tablosu

TatilTarihGünSüre
Yılbaşı1 OcakPazar1 gün
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı23 NisanPazar1 gün
Emek ve Dayanışma Günü1 MayısPazartesi1 gün
Ramazan BayramıArife: 20 Nisan Bayram: 21-22-23 NisanArife: Perşembe Bayram: Cuma, Cumartesi, Pazar3,5 gün
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı19 MayısCuma1 gün
Kurban BayramıArife: 27 Haziran Bayram: 28-29-30 Haziran 1 TemmuzArife: Salı Bayram: Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi4,5 gün
Demokrasi ve Milli Birlik Günü15 TemmuzCumartesi1 gün
Zafer Bayramı30 AğustosÇarşamba1 gün
Cumhuriyet BayramıArife: 28 Ekim Bayram: 29 EkimArife: Cumartesi Bayram: Pazar1,5 gün

0 Yorum

  1. Avatar

    hatice

    Kasım 12, 2022

    Erken rezervasyon yapalım, yoksa bu enflasyonla bir daha tatil yapamayız.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

Mevlit kandilinin mahiyeti. İslam dininde mevlit gecesinin önemi nedir?

İslam dininde bazı gün ve geceler çok özel ve çok kıymetlidir. Bu gün ve gecelerden biriside Mevlit Kandilidir. Mevlit kandili
Sağlık Yaşam

Mikrodalga zararlı mı, mikrodalga nasıl kullanılır, mikrodalgada ne pişirilir?

Büyük fırınlarda yapılan yemeklerin tavalar ve tencerelerde yeniden ısıtılması sorununu ortadan kaldıran ve fırınlarda hazırlanan yemeklerin yine fırınlarda ısıtılabilmesi amacı