Beslenme

Sarımsak – bal kürünün mucizevi faydaları. 7 gün boyunca ‘sabah aç karnına’ tüketirsek ne olur?

Sarımsak ve bal karışımı sağlığınıza olan faydaları nedeniyle alternatif tıp alanında oldukça popülerdir. Bu yazımızda sizlere 7 gün boyunca aç karnına sarımsak ve bal kürü tüketmenin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini ve bu karışımın neye iyi geldiğini detaylı olarak anlatacağız.

1. Dolaşım Sistemine İyi Gelir

Sarımsak ve bal karışımı, dolaşım sistemi üzerinde son derece olumlu etkilere sahiptir. Bu iki doğal bileşenin güçlerini birleştirerek kan pıhtılaşmasını önlemeye ve damarları güçlendirmeye yardımcı olur. Bu sayede tromboz ve varis gibi damar hastalıklarının riski azalır.

2. Tansiyonu Düşürür

Yüksek tansiyon, kalp ve damar sağlığı için büyük bir tehdittir. Sarımsak ve bal kürü, tansiyonun doğal yollarla kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Aç karnına tüketilen bu karışım sayesinde tansiyon düşürülebilir.

3. Kötü Kolesterolü Kontrol Altına Alır

Çiğ sarımsak ezildiğinde ortaya çıkan allisin maddesi, birikmiş kolesterolü atarak kan dolaşımını temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca trigliserit seviyelerinin dengede tutulmasını sağlar. Bal, içeriğindeki antioksidanlarla kolesterol düşürücü etki gösterir.

4. Enflamasyonu Azaltır

Sarımsak ve bal, doğal anti-enflamatuar özellikleri nedeniyle enflamasyonu azaltmaya yardımcı olur. Artrit, ödem ve kas ağrısı gibi durumların hafifletilmesine katkıda bulunur.

5. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Sarımsak ve bal, antimikrobiyal ve antifungal özellikleri ile bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur. İki besin de vücudunuzun virüsler, bakteriler ve diğer patojenlere karşı savunmasını artırır.

6. Öksürüğe İyi Gelir

Öksürük, bakteriyel enfeksiyon veya virüs kaynaklı olsun, sarımsak ve bal karışımı ile hazırlanan şurup, öksürüğü kesmeye yardımcı olur. Ayrıca balgam söktürcü etkisi ile rahatlama sağlar.

7. Grip ve Soğuk Algınlığının İyileşmesini Hızlandırır

Sarımsak ve bal karışımı, soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur. Bu karışım sayesinde virüslerle savaşma yeteneği artar ve solunum yollarını koruyan antikorların üretilmesine destek olur.

Sarımsak ve bal
Sarımsak ve bal / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Sarımsak ve Bal Kürü Nasıl Hazırlanır ve Tüketilir?

Sarımsak ve bal karışımından tam anlamıyla faydalanabilmek için kullanılan sarımsak ve balın organik ve kaliteli olmasına dikkat edin. İşte sarımsak ve bal kürünün hazırlanışı ve tüketimi:

Malzemeler:

  • 1 bardak bal (335 gram)
  • 10 diş sarımsak
  • 1 kapaklı cam kavanoz

Hazırlanışı:

  1. Sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın veya ezin.
  2. Balı cam kavanoza koyun ve üzerine sarımsakları ekleyin.
  3. Kavanozun kapağını kapatın ve 1 hafta boyunca karanlık bir yerde bekletin.
  4. 1 hafta sonra sağlıklı, ev yapımı bir şurubunuz olacak.

Tüketimi:

  1. Sabahları kahvaltıdan önce 1 kaşık bal ve sarımsak karışımını, isterseniz olduğu gibi veya biraz ılık su ekleyerek tüketin.
  2. Bu karışımı 7 gün boyunca her sabah tüketin ve 1-2 hafta ara verip tekrar 7 gün boyunca tüketin.
  3. Şekerlenmesini önlemek için karışımı oda sıcaklığında muhafaza edin.

Unutmayın ki bu karışımın etkisinin, günlük alışkanlıklarınıza göre kişiden kişiye farklılık gösterecektir. Eğer doymuş yağlar, şeker ve diğer zararlı yiyeceklerle beslenmeye devam ederseniz, şurubun etkisi azalacaktır. Sarımsak ve bal kürünün sağladığı faydaları en üst düzeye çıkarmak için sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeye özen gösterin.

Sonuç olarak, sarımsak ve bal kürü, içerdiği besin maddeleri ve sağlık üzerindeki olumlu etkileri sayesinde doğal bir şifa kaynağı olarak kabul edilmektedir. Bu mucizevi karışımı düzenli olarak tüketerek sağlığınızı desteklemeye ve yaşam kalitenizi artırmaya katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme

Akşam yemeği menüsü nasıl olmalıdır? Karbonhidratsız beslenme şart

Kilo vermenin kilit noktası olan akşam yemeğiyle ilgili, Dr. Ayşegül Çoruhlu altın değerinde bilgiler verdi. İşte akşam yemeğinin nasıl olması
Beslenme

Sarımsak ve balın inanılmaz faydaları. Sarımsağı balla yemenin faydaları nelerdir?

Sarımsak ve bal çok eski çağlardan beridir kullanılan iki üründür. Özellikle faydaları bakımından tıpta çok kullanılmışlardır. Sarımsak eski dönemlerde doğal