Yemek Tarifi

İki renkli gül tatlısı nasıl yapılır? Hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek

Hem görüntüsü hem de lezzetiyle çok güzel bir tatlı olan iki renkli gül tatlısını çok seveceksiniz. Yiyen herkes tarifini isteyecek ve misafirlerinize çıkaracağınız favori tatlınız olacak. Mutlaka denemeniz gereken iki renkli gül tatlısının yapılışının zor olduğunu sakın düşünmeyin zira bu tatlının yapılışı da oldukça kolay. İşte, iki renkli gül tatlısının tarifi.

İki renkli gül tatlısı için malzemeler

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Hamur için

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao

İki renkli gül tatlısının hazırlanışı

  • İki renkli gül tatlısını hazırlamak için ilk olarak şerbetini hazırlayın. İki renkli gül tatlısının şerbeti için tencereye toz şeker ve suyu koyu karıştırın. Daha sonra ocağın altını açıp şerbeti kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayan şerbete 3-4 damla limon suyu ilave edin ve 10 dakika daha kaynatın.
  • Kaynayan şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Tatlının hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve sirkeyi alıp çırpıcı ile bir güzel çırpın.
  • İrmik, vanilya ve kabartma tozunu da karışıma ekleyip tekrar çırpın.
  • Unu ise yavaş yavaş ilave edin ve sonrasında hamuru yoğurun.
  • Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölün ve bir tanesi kenara ayırın.
  • Kalan parça hamura kakao ilave edin ve bu şekilde de tekrar yoğurun.
  • İlk olarak unlanmış tezgahın üzerinde sade hamuru önce elinizle bastırıp daha sonra da merdane ile açın.
  • Kakaolu hamuru da aynı şekilde açın. Açtığınız hamurlara çay bardağını bastırıp bu şekilde ile kesin.
  • Sade ve kakaolu hamurlardan dört adetini uçları üst üste gelecek biçimde yerleştirip birbirlerine tutturun.
  • Daha sonra rulo şeklinde sarın ve ortadan ikiye kesin. Hamurun tamamı bitene kadar bu şekilde sarmaya devam edin.
  • Bu ölçülerle 32 adet tatlı elde edeceksiniz. Hazırlamış olduğunuz iki renkli gül tatlılarını pişirme kağıdı serdiğiniz fırın kabına aralıklı olacak biçimde dizin.
  • İsteğe bağlı olarak da orta kısımlarına fındık yerleştirin.
  • Tatlıları önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Sürenin sonunda tatlıları fırından çıkarın ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
  • İlk sıcaklığı çıkan tatlıların üzerine soğuyan şerbeti gezdirin.
  • Şerbetini iyice çeken tatlılar servise hazır. Herkese afiyet olsun!

Şerbetli tatlı nasıl saklanır?

Şerbetli tatlılar hava şartlarına duyarlıdır ve bu yüzden özel koşullarda saklanması gerekir. Bu tatlıları kapalı bir kutuda, serin bir yerde ve açık bırakılmaması gerektiğini unutmayın. Sıcak havalarda, tatlıları dondurucuda saklama daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak unutmayın ki şerbetli tatlılar taze kalma süreleri kısadır ve bu yüzden tüketmeyi unutmayın. Eğer tatlıyı bir süre sonra tüketmeyi düşünüyorsanız, o zaman dondurucuda saklamayı düşünebilirsiniz.

Şerbetli tatlının yanına ne gider?

Şerbetli tatlılar genellikle yaz aylarında daha sık tüketilen tatlılardır ve bu yüzden bu tatlıların yanına soğuk içecekler tercih edilir. Örneğin, şerbetli tatlıların yanına buzlu çay, limonata, ayran gibi içecekler tercih edilebilir. Bunun yanı sıra, şerbetli tatlıların yanına kahve veya çay da servis edilebilir. Ancak unutmayın ki şerbetli tatlıların yanına servis edilecek içeceklerin de yaz mevsimi için uygun olması önemlidir. Örneğin, kahve veya çay gibi sıcak içecekler yerine, buzlu kahve veya buzlu çay tercih edilebilir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak