Bitki Çayı

Muhteşem dörtlü ile kışı daha kolay nasıl atlatabilirsiniz? Ihlamur, papatya, kuşburnu ve ayva çayı

Papatya Suyu

Yaz aylarının bitmesiyle beraber pek çok insan kışa hazırlıksız yakalanmaktadır. Özellikle bünyesi normal insanlara nazaran daha zayıf olanlar bu durumdan daha fazla olumsuz etkilenebilmektedir. Vücut tam olarak savunmaya geçemediğinden hastalık kapma ihtimali oldukça fazladır. Ayrıca kışın hastalıkların artmasıyla beraber pek çok insan elden ayaktan düşerek birden fazla hastalıkla mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar. Bu duruma tam anlamıyla alışamayan vücut çöker ve direncini tamamen kaybeder. Bu da insanların iyileşme ve toparlanma sürelerini fazlasıyla uzatmaktadır. Süre uzadıkça hastalığın seyri de değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin bir hastalığı 1 haftada atlatmak ile 1 ayda atlatmak arasında dağlar kadar fark vardır. Bu hem insan sağlığını hem de ruh sağlığını etkilemektedir. Ayrıca vücuda kalıcı hasarların verilmemesi için hastalıkların pençesinden bir an önce kurtulmak en doğrusu olacaktır.

Hastalıklardan koruyacak doğal yollar nelerdir?

Hastalıklardan kurtulmak için birden fazla yol mevcuttur. Ancak bu hastalıklardan kurtulmak hiçte sanıldığı kadar kolay değildir. Özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle, bronşit ve buna benzer daha pek çok hastalık insanların günlerini kabusa çevirebilmektedirler. Ancak bu sorun son yıllarda ortaya çıkarılan ilaçlarla önlenmeye çalışılmaktadır. İlaç kapsülleri, spreyler, kremler vs. derken günümüzde pek çok ilaç çeşidi ortaya çıkmıştır. Ancak ilaçların da belli başlı dezavantajları bulunmaktadır. Onun için bunlardan da kurtulmak ve daha doğal yollarla sağlıklı kalmak gerekmektedir. Çünkü yapılan pek çok bilimsel çalışmaya göre uzun süreli ilaç kullanımı belli bir süreden sonra bazı insanlarda bağımlılık yapabilmektedir. Ayrıca kimyasal bileşenlerden meydana geldiği için tüketilen bu ilaçlar zamanla toksin maddelerin (zararlı maddeler) meydana gelmesine yol açabilmektedirler.

İlaçların zararlından bir diğeri ise genel olarak yapılmalarıdır. Yani kişiye özel bir ilaç olmadıklarından bazı kişilerde yan etkilere ya da alerjilere yol açabilmektedir. Nitekim bu tür vakalarla çok fazla rastlanılmaktadır. Ayrıca ilaçlar var olan problemi kısa bir süreliğine atlatmayı sağlamaktadır. Kısa süreli çözümler sunduklarından o hastalığa yine yakalanma riski mevcuttur. Onun için daha doğal ve sağlıklı yollar kullanmak en doğrusu ve en iyisi olacaktır. Tamda bu konuyla alakalı sayısız doğal yöntem bulunmaktadır. Özellikle soğuk geçen kış ayları beraberinde pek çok hastalığı da getirmektedir. Bu hastalıklar kimi insanlarda daha kısa zamanda geçmekteyken kimi insanlarda bu hastalıklar günlerce hatta haftalarca sürebilmektedir. Onun için mutlaka doğal olan ve tamamen sağlıklı yollara başvurmak gerekmektedir. Peki, soğuk algınlığı ve buna benzer hastalıklardan korunmak için ne gibi doğal yollar bulunmaktadır? İşte detaylar…

Kış aylarında insan sağlığını koruyan bitkisel çaylar nelerdir?

Kış aylarının gelmesiyle beraber hastalıklar çoğalmaya ve yayılmaya başlamaktadır. İnsanlar kapalı ortamlarda havasız kaldıkları için bu hastalıkları rahatlıkla başka insanlara bulaştırabilmektedirler. Onun için mutlaka vücut direninin yüksek olması gerekmektedir. Bunun için de birbirinden değerli pek çok doğal çay mevcuttur. Bu çaylar tamamen organik, sağlıklı ve doğal olduklarından hiçbir katkı maddesi içermemektedirler. O yüzden gönül rahatlığıyla bu ve buna benzer bitkisel çayları kullanabilirsiniz.

Ihlamur
Ihlamur

Ihlamur çayı ile hastalıklardan korunmak;

Ihlamur doğada bulunan en değerli ürünlerden birisidir. İçeriğindeki pek çok özelliği ile insan sağlığına çok iyi gelen ıhlamur özellikle kış aylarının vazgeçilmez klasiklerinden birisi olmaktadır. Kışın hastalıkların artmasıyla beraber pek çok insanın severek tükettiği bu çay soğuk algınlığı başta olmak üzere pek çok problemin çözülmesini sağlamaktadır. Üstelik tamamen doğal ve sağlıklı olduğu içinde herhangi bir hastalığa veya sağlıksal probleme yol açmamaktadır. Ihlamur çayı kolaylıkla her yerde bulunan bir çaydır. Yapımı da oldukça kolay olan bu şifalı çay kış aylarında insan sağlığını koruma kalkanı gibi korumaktadır. Zaten ıhlamur yüzyıllardır alternatif tıp uygulamalarında çok fazla kullanıldığı için pek çok insan tarafından bilinmekteydi. Ancak yapılan son bilimsel araştırmalarla faydalarının daha da çok olması ıhlamura olan rağbeti arttırmış durumdadır.

Papatya çayı
Papatya çayı

Papatya çayı ile hastalıklardan korunmak;

Bitkisel çaylar denilince ilk akla gelen çaylardan birisi olan papatya çayı içerisinde barındırdığı pek çok özelliği ve faydasıyla son dönemlerin en çok tüketilen çaylarından birisidir. Faydalarının tespit edilmesiyle beraber pek çok insan papatya çayına yoğunlaşmış durumdadır. Papatya çayına bu kadar ilgi duyulması onun daha da değerli ve özel bir çay olmasını sağlamıştır. Aynı zamanda papatya çayı son yapılan bilimsel araştırmalara da konu olmuştur. Yapılan birden fazla bilimsel araştırma neticesinde papatya çayının pek çok özelliğe ve faydaya sahip olduğu tespit edilmiştir. Bu faydalarından birisi ruhsal anlamda insanların kendilerini daha rahat ve dingin hissetmelerini sağlamalarıdır. Ayrıca boğaz bölgesi başta olmak üzere pek çok alanda aktif rol oynayan papatya çayı insan sağlığını genel anlamda korumaktadır. Bunun yanı sıra dünya genelinde birçok hastalığın tedavi edilmesinde çok fazla kullanılmaktadır. Geçmişten günümüze pek çok farklı alanda kullanılan papatya alternatif tıp uygulamalarında da çok yoğun bir şekilde kullanılmıştır. Halsizliğe ve yorgunluğa çok iyi gelen papatya çayı kış aylarında vücut direncini arttırarak pek çok hastalığın vücuda bulaşmasını önlemektedir. Tamamen sağlıklı ve doğal olan bu çayı elde etmek ve yapmak çok kolay ve pratiktir.

Kuşburnu
Kuşburnu

Kuşburnu çayı ile hastalıklardan korunmak;

Kuşburnu kış aylarında en az ıhlamur kadar çok fazla bilinen ve insanlar tarafından fazlasıyla sevilen bir çaydır. Özellikle kış aylarında hastalıkların iyice artması ve etkisini göstermesiyle berber kuşburnuna olan talep artmaktadır. Her geçen gün daha da popüler bir hale gelen kuşburnu kışın artan hastalıklara karşı insan vücudunu baştan aşağı korumaktadır. Yapılan sayısız bilimsel araştırmaya konu olan bu mucizevi ürün birden fazla özelliği ile kış aylarının vazgeçilmezi konumundadır. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılan kuşburnu soğuk algınlığından kansere kadar pek çok hastalığa karşı vücudu savunmakta ve korumaktadır. İnsanlar özellikle kış aylarında hastalandıklarında vitamine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu vitaminlerden en önemlisi olan C vitaminini almanın en kolay yolu kuşburnu içmektir. Zira 1 çay kaşığı kadar kuşburnu 1 adet tüm portakala eşdeğer konumdadır. Onun için kuşburnu içmek vücudun ihtiyacı olan pek çok şeyin rahatlıkla karşılanmasını sağlamaktadır. Ayrıca kuşburnu öksürük, hapşırık ve boğaz ağrıları gibi pek çok problemin tedavisinde de aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra kuşburnu yüzyıllardan beridir alternatif yani geleneksel tıp uygulamalarında yoğun bir şekilde kullanılmıştır. Onun için pek çok insan kuşburnunu rahatlıkla içebilmekte ve tüketmektedir. İlaçlardan daha sağlıklı ve etkili sonuçlar veren kuşburnu pek çok uzman tarafından da tavsiye edilmektedir.

Ayva
Ayva / Kaynak: © Pexels

Ayva çayı ile hastalıklardan korunak;

Kuşburnu kadar etkili olan bir başka çay ise hiç kuşkusuz ayva çayıdır. Ayva çayı da tıpkı kuşburnu çayı gibi C vitamini açısından oldukça zengindir. Öyle ki insan vücudunun ihtiyaç duyduğu C vitaminini tek başına rahatlıkla karşılayabilmektedir. Özellikle kış aylarında çok fazla tüketilen bu çay boğaz ağrılarına birebir iyi gelmektedir. Soğuk algınlığına, şiddetli öksürüklere ve buna benzer problemlere iyi gelerek bu hastalıkların vücuttan atılmasını sağlamaktadır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Bitki Çayı

Mevlana’nın Mesnevi’sine konu olan ak söğüt kabuklarının yararları. Ak söğüt çayı nasıl demlenir?

Ağaçlar sadece oksijen üreten ve havayı temizleyen irili ufaklı çalılardan meydana gelen yeşillikler değildir. Doğada birden fazla çeşit bulunmaktadır. Kimileri
Bitki Çayı

Antidepresanı bırak, kedi otuna başla! Hem uykusuzluğa, hem de depresyona birebir kedi otunun faydaları nelerdir?

Kendinizi huzursuz, uykusuz, gergin mi hissediyorsunuz? Sırf  bu yüzden antidepresan mı kullanıyorsunuz, üstelik doktor kontrolünde olmadan… İşte size o zaman