Yaşam

Gece ile ilgili en güzel sözler hangileridir?

Gece ile ilgili sözler geçmişten günümüze kadar hem yazılı hem de sesli bir şekilde dile getirilmiştir. Gece içerisinde bulundurduğu gizemi yansıttığı için aynı zamanda insanların duygu yoğunluğunun en fazla yaşandığı zaman dilimi olduğu için büyük etkiler meydana getirilmektedir.

Şairler Neden Geceyi Anlatır?

Gece karanlıktır ve karanlık kusurları örter. Belli edilmek istenmeyen duyguları örtünün altına saklamak için şairler geceleri anlatır. Gece aşktır. Aşkın yaşandığı en güzel zaman dilimidir. Gece kendi içinde bir gündür ve gündüzden farklıdır. Gündüzleri herkes ayakta olur saklanması gereken duygular açıkta kalır.

Geceleri herkes uykudadır ve zorla hapsedilen duygular geceleri gündüzmüş gibi yaşarlar. Şairler duygusaldır, kırılgandır, naiftir. Ruhunda naiflik olmayan şair olamaz kelimeleri kağıtlara yansıtamaz. Gece naifliğin ve naif insanların dünyasını yansıtır.

Gece sözleri
Gece sözleri / Kaynak: © Soru.com.tr

Duygular Neden Geceleri Açığa Çıkar?

Hastalıklar insanlar geçleri yatağa yattıklarında daha belirgin semptomlar vermeye başlar. Bunun nedeni gün ışığıdır. Güneşten vücuda direk gelen güneş ışınları d vitamini sağlar. D vitamini varlığında insanlar daha enerjik olurlar ve bazı duygular gibi hastalıklarda hafif seyreder.

Ayrıca seratonin hormonu da özellikle gündüzleri salgılanır. Seratonin mutluluk verici hormondur ve birçok yolla alınabilir. Yenilen yiyecekler ve içilen içeceklerle direkt olarak alınabileceği gibi, gün ışığı, sevilen insanlarla sohbet ya da yapılan keyifli aktiviteler de seratonin salgısını artırır.

Bu sebeple hastalıklar gündüzleri fazla belirti göstermezler. Bazı acı veren duygular da ruhun hastalığı olarak görülebilir. Ruh sancısı gece olduğunda daha şiddetli olur. Sebebi seratonin eksikliğidir. Geceleri duyguların yoğun yaşanmasının sebebi paylaşılacak bir alan bulunamamasıdır.

Gece sözleri
Gece sözleri / Kaynak: © Soru.com.tr

Gece ile ilgili en etkili sözler hangileridir?

  1. Gece en karanlık ve ebedi göründüğü zaman gün ışığı en yakındır. Her gecenin bir sabahı vardır.
  2. Yeterince gece oldu; artık sessizliği sonuna kadar açabilirsiniz.
  3. Gece, insanın içine doğru baktığı zamandır. – F. Scott Fitzgerald
  4. Gece, budalalıkları örtmekten hoşlanır.
  5. Sensiz uyanmamak için bu gece de uyunmadı.
  6. Gece, ümitsizlerin kalbinden karanlıktı. – Sabahattin Ali
  7. Yıldızların aydınlığı gecenin karanlığındandır
  8. Gece, düşünmeyi sevenlerin zamanıdır. – Plato
  9. Kim demiş ki geceler uyumak için? – Marilyn Monroe
  10. Gece, insanın en derin düşüncelerine dalabileceği, kendi içinde kaybolan bir zamandır. – Albert Einstein
  11. Gece, hayallerin en güzel zamanıdır. – Jane Austen
  12. Gece, yalnızlığın üzerine dökülen asfalttır.
  13. Susmak gece gibidir bazen en siyah renkleri bile örter.
  14. Sırf birisi ‘iyi geceler’ demediği için, iyi geçmeyen geceler vardır.
  15. Her gecenin bir gündüzü vardır. – Hz. Ali
  16. Yarınki güne umutla bak. Gecenin ne doğuracağını tahmin bile edemezsin!
  17. Ve eğer dünyada gece olmasaydı, sabah hiç mi hiç olmazdı.
  18. Uykunun içinde bir rüya, rüyamda bir gece, gecede ben. Bir yere gidiyorum, delice… Aklımda sen… – Özdemir Asaf
  19. Bir zamanlar tüm yıldızlar geceden daha karanlıktı, ta ki gece uyanana kadar.
  20. Her gece, uykuya dalınca, ölüyorum. Ve her sabah, uyandığımda, yeniden doğuyorum.
  21. Geçmiş aslında geçmezmiş efendim. Hep bir köşede yerinden çıkmak için geceyi beklermiş… – Oğuz Atay
  22. Gündüz kandilini hazırlamayan gece karanlığa razı demektir.
  23. Gece, neye gebeyse onu doğurur. – Mevlana
  24. Dolu dolu yaşa hayatı, dilini keşkeler sarmasın. Ve öyle birini sev ki; gündüz güneşe, gece yıldıza ihtiyaç kalmasın. -Can Yücel
  25. Bazı gecelerin sabahı yoktur yalnızca karanlık olarak kalırlar.
  26. Melankoli, bir kış gecesinin çıkardığı seslerdir.
  27. Kaç yol, ağlamaklı olmuşum geceleri. Asıl, bizim aramızda güzeldir hasret ve asıl biz biliriz kederi. – Ahmed Arif
  28. Aşk geceyi bile gün ışığına boğabilir.
  29. Gecenin kara pelerini, herkesi aynı şekilde örter.
  30. Gece hırsızın, ışık gerçeğin dostudur.
  31. Gece gibisin, üzerinde tüm güzellikler.
  32. Bir gece vakti oturacaksın yanıma. Ay ışığı aydınlatacak bizi, bir de gözlerin aydınlatacak gecelerimi.
  33. Ben ölünce, hiç değilse bir fener olsam; kapında dursam, soluk donuk geceyi, aydınlığa boğsam.
  34. Uyuyamazsan kafanın içi temiz kalıp işleyemez.
  35. Geceye dedim ki uzan uzanabildiğin kadar, şimdi o dolunay uykudadır.
  36. Gece baskınıyla birlikte başlar yalnızların azabı. – Behçet Necatigil
  37. Bu gece de sana mutlu uykular dilerken her şeyimi sana veriyorum bir solukta!
  38. Geceyi hüznün taklidi olarak kabul ediyorum.
  39. Şaşırdım kaldım nasıl atsam adım; gün kasvet gece kasvet. Bulutlar, sisler içinde bunaldım; gök mavisine hasret. Olmuyor seni düşünmemek. – Cahit Sıtkı Tarancı
  40. Kaç gece unutulmaya çalışıldın, kaç sabah tekrar hatırlandın haberin yok.
  41. Gündüzü yok upuzun bir geceyim şimdi… – Ümit Yaşar Oğuzcan
Gece sözleri
Gece sözleri / Kaynak: © Soru.com.tr

Geceler Neden Karanlıktır?

Gecelerin karanlık olmasındaki temel sebep, galakside bulunan güneşin kendi etrafında dönmesidir. Geceler canlılar için uyku zamanını temsil eder. Uyku sırasında salgılanan melatonin hormonu gündüz uykularından ziyade karanlık olan gece uykularında sentezlenmektedir.

Gecelerin karanlık olması yorulan organların ve azaların dinlenebilmesini sağlar. Gecelerin de gündüzler gibi aydınlık olduğu kutup bölgelerinde yaşamaya çalışan kişilerde neredeyse hiç melatonin salınımı olmaz. Bu durum insanların olduklarından daha çabuk yaşlanmalarını ve daha yaşlı görülmelerini sağlar.

Aynı zamanda melatonin salgısının düşüklüğü kişileri olduklarından daha mutsuz ve keyifsiz, daha yorgun bir hale getirir. Bu durumda gece uykusu çok önemlidir. Ve gecelerin karanlık olması da avantajlıdır.

Gece İnsanı Ne Demektir?

Geceleri daha aktif bir hayat süren ve zamanlarını daha iyi değerlendirmeyi bilen insanlara gece insanı denir. Bu insanların geceleri aktif olmasının sebebi uyku düzenlerini ve yaşam planlarını bu şekilde yönetiyor olmaları ile kazandıkları alışkanlıklardır. Gece insanı olabilmek herkes için uygun değildir.

Vakitlerin daha verimli geçebilmesi adına üretken olmak esastır. Örneğin şairler duygu rehberleri oldukları için geceleri sevmişler ve geceleri üretmişlerdir. Ya da bilim insanları için gece insanı demek de kısmen mümkündür. Sebebi bilim insanlarının günü zaman dilimlerine bölmeden her vakitte düzenli bir çalışma alışkanlıkları olmasıdır. Gece insanı olabilmek kişilerin mizaç özellikleri ile de alakalıdır. Bunu şu şekilde açıklamak mümkün;

  • Ateş mizaçlı insanlar gün ışığından çok fazla etkilenirler. Sıcak kanlı insanlar olması sebebi ile serin olan gecelerde daha aktif bir şekilde çalışabilirler
  • Su mizaçlı insanlar soğuk kanlıdırlar ve gün ışığına ihtiyaçları fazladır. Bu insanlar gece insanı olmak için uygun değildirler.
  • Toprak mizaçlı olan insanlar hem gece hem de gündüz çalışabilir, ortama ayak uydurabilirler. Bu tarz mizaca sahip insanlar hem gece insanı hem de gündüz insanı olabilirler

Mizaçlar genel olarak kişilerin karakterleri üzerine etkilidir. Bu bağlamda herkes gece insanı olmak için uygun değildir.

Gece sözleri
Gece sözleri / Kaynak: © Soru.com.tr

Gece ile İlgili Sözler Neden İnsanları Çok Etkiler

Gece ile ilgili yazılmış ve sesli olarak söylenmiş her söz insanların gecenin çıplaklığını hissetmelerinden dolayı daha fazla etkilenmesini sağlar. Geceleri her şey açığa çıkar. Kelimeler ve cümleler tasmalarından kurtulur.

İnsanlar duydukları şeylerden daha fazla etkilenir çünkü savunma sistemleri uykuya geçmiştir sadece duyguları uyanıktır. Duygular insanın bedenini ele geçirdiğinde kişinin zannettiği ‘’ben’’ artık ‘’ben’’ değildir. İnsanlar geceleri empati kurmaya daha elverişlidir. Günlük hayatın getirdiği uğraşlardan ve yoğunluktan uzak, beyinlerini sol bölümünün aktif olduğu zaman dilimidir.

Bu bağlamda yardım edilecek insanları gecenin karanlığında ve duyguların en üst seviyede olduğu zaman da yardım edilmelidir. Sözlenecek sözler ve itiraflarda geceleri edildiğinde karşı tarafın empati duygusunun aktif olduğu zaman olduğu için daha etkili olacaktır. Bu konu ile alakalı birçok söz söylenmiştir.

Gece ile İlgili Sözler Geceleri Mi Yazılır?

Yazılacak sözleri insanın ihtiyaç anında kaleme dökülür. Bunun için gece olmasına gerek yoktur. Fakat gecelerin ayrı bir ruh tahlili vardır. Gece ile ilgili sözlerde en çok geceleri yazılmayı hak eder.

Ya da gündüz yazılacak gece ile ilgili sözler geceye olan hasreti tarif eder. Gecelere hasret duyulabilir. Geceler insanın en yakın arkadaşı olabilir. Geceler sadıktırlar, sıraları saklarlar. Kimseyle kişi istemeden paylaşmazlar. Geceler ile ilgili sözler bu bağlamda en iyi geceleri yazılır.

Gece ile İlgili Sözler Negatif Duygular Mı Oluşturur?

Negatif duygu kişinin algısına göre değişir. Empati yapabilme hissiyatı ve yapıldığında kişinin hissettiği duygular negatif kabul edilecek olursa evet gece ile ilgili sözler negatif duygular oluşturur denilebilir.

Fakat en temiz ve saf duyguların geceleri aktif olduğu düşünüldüğünde negatif değil pozitif duygular oluşturur. İnsanın insan olabilmesi ve o şekilde hayatını devam ettirebilmesi adına hissetmesi gereken birçok duygu geceleri yaşanır. Verilmesi gereken önemli kararlar geceleri verilmemesi gerekir. Geceleri genellikle mantık konuşmaz duygular karar verir. Pişmanlık getirecek kararlar geceleri alınmaması gerekir.

Gece ile İlgili Sözler Ne Anlatır?

Gecelerin kandilleri vardır. Sadece karanlıkta görünen yıldızlar gecelerin kandilleridir. Geceleri gök yüzünden yer yüzüne kadar her şey anlatılır. İnsanın içinden ne geçiyorsa kandillerin aydınlatabildiği ölçüde kağıda dökülür. Gecenin asilliği hakkında yazılan sözlere ahenk katar. Duygular ve yaşanılan olaylar neyi gerektiriyorsa geceler bahane edilerek sözlere aktarılır.

Gece ile İlgili Sözler Nasıl Yazılır?

Gece ile ilgili sözler yazabilmek için kurallar yoktur. İnsan içinden geldiği gibi hissettiği duyguları yazabilir ya da söyleyebilir. Önemli olan samimiyettir. Yazılanlar biri ile paylaşılsın ya da paylaşılmasın samimiyet her yerde ve her zaman önemli olduğu gibi yazılacak sözlerde de önemlidir.

Büyük yazarların, şairlerin ya da gece ile ilgili sözler söylemiş olan insanların sözlerinin yaşamasının temel sebebi duyguların samimiyetidir. Samimi duygular ile söylenen sözler nesilden nesile aktarılır. Duyguları insanlar değişse de ortaktır. Yaşanılan yüzyıllar boyunca herkes aşık olur, üzülür, kırılır, mutlu olur ve geceden etkilenir. Sözler ortak duyguları yaşayan insanları bir araya getirir.

Gece sözleri
Gece sözleri / Kaynak: © Soru.com.tr

Gece ile İlgili Sözler Nerelerde Paylaşılır?

Gece ile ilgili sözler yazan kişilerin birçok platformda yazılarını diğer insanlarla paylaşması mümkündür. İnternet olan her yerde birçok platform üzerinden paylaşım yapılabilir. Aynı zamanda söz yazarlığı yapan insanların yazdıkları sözleri kitap olarak basıp okuyucularla paylaşması de bir seçenektir.

Söz paylaşılarak duyguların insandan insana geçişi sağlanırken aynı zamanda yazarın tanınırlığına da katkı sağlayarak gelir elde edebilme imkanı da sunar. Bu bağlamda başta gece ile ilgili sözler olmak üzere birçok yazı çeşidi okuyuculara ulaştırılabilir.

Gece ile İlgili Sözler Nasıl Paylaşılır?

Gece ile ilgili sözler yazan kişiler bazı sosyal medya platformlarına ücretsiz üyelik yaparak sayfa açabilirler ve bu sayfalarda sözlerini paylaşabilirler. Yazılı olarak sözlerin paylaşılabilmesinin yanı sıra sözlü olarak da paylaşım yapılabilir. Video çekerek de sözlerini insanlara duyurabilirler.

Bu bağlamda hesaplar açıldıktan sonra birtakım işlemler yapmak gerekir. Sosyal medya kullanıcıları olarak görsellik, ses kalitesi ve ışık kontrolünün sağlanması gece ile ilgili sözlere uygun arka plan belirlenmesi paylaşılacak insan sayısının artışına yardımcı olacaktır. Gece ile ilgili yazılan sözleri paylaşmanın bir yolu da kullanıcı yazarın kendi adına sayfa açmasıdır.

Kendi internet sayfasını açan yazar bulunduğu siteden yazılarını insanlarla paylaşabilir. Bu paylaşımlar da tıklanma sayısının fazla olması ulaşılan insan sayısına bağlıdır. İnsanlarla etkili olarak iletişim kurmanın en iyi yolu görsele de hitap edebilmektir.

Görselliğe önem verilerek paylaşılan gece ile ilgili sözler insanların duygularına daha çok hitap edecektir. Bu bağlamda yazar kendi gibi hisseden insanlarla arasında bir bağ oluşturacak ve bu sayede ortak düşünce ve duygulara sahip insanların bir araya gelmesine de yardımcı olacaktır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

İp atlamanın boy uzamasındaki etkileri nelerdir?

Sağlıklı bir yaşam içerisinde olabilmek için kişilerin dengeli ve düzenli beslenmesi son derece önemlidir. Dengeli ve düzenli beslenmek kişinin hayatı
Yaşam

Bu sözler sayesinde sevgiliniz size tekrar tekrar aşık olacak. Sevgilinin kalbini çelecek sözler nelerdir?

Sevgilimize ya da eşimize sevgimizi göstermek için normal veya özel günlerde onlara güzel sözlü mesajlar atmak isteriz. Bu sözler sayesinde