Yaşam

İşte gerçek hikayesi. Eagles grubunun Hotel California şarkısının hikayesi

Hayatı daha yaşanabilir kılan ve bizi biraz da olsa günün yorgunluk ve stresinden kaçmak için sığındığımız şarkılar vardır. Öyle ki eşsiz ezgileri, anlamlı sözleri ve ruha işleyen notaları le bu şarkılar bizi başka diyarlara götürürler. Eski şarkılarda huzur bulanlar için de o diyarların kapısını açan şarkılardan biri Amerikan müzik grubu Eagles’ın Hotel California şarkısıdır. Fakat bize bambaşka hayaller kurduran bu şarkının kendi içindeki sırlarını öğrenince bir sonraki dinleyişinizde duygularınız çok daha derinleşecek.

Hotel California şarkısı hikayesi

Dinleyen herkes için başka bir anlam taşıyan şarkılardan olan ve her dinleyicisine hayaller ile dolu dünyaların kapısını açan Hotel California şarkısını hepimiz huzur dolu bir şarkı olarak biliriz. Fakat şarkının ardında yatan hikaye aslında size bu huzuru hem sunuyor, hem de geri alıyor. Şarkının hikayesi ise 1969 yılı yaz aylarında geçiyor.

Hotel California
Hotel California / Kaynak: © Soru.com.tr

Hikayemizin ana karakteri orta yaşlarda Eric isimli bir erkek. Eric, hayatın stresi ve iş yorgunluğundan kafası tamamen dolmuş  bir şekilde bir gün ansızın tatile çıkmak adına arabasına atlıyor. Amacı şehirden uzaklaşıp biraz da olsa hayatın yorgunluğunu atmak olan Eric, yol kenarında küçük ve sevimli bir otel görüyor. Bir süre burada konaklayıp dinlendikten sonra yola çıkarım düşüncesi ile otele yerleşiyor. Fakat sonraki gün aynı otelde kalan, kendi yaşlarında bir kadın olan Eleanor ile tanışıyor.

İkili arasında arkadaşça bir sohbet başlıyor ve Eric planlarını iptal ederek tatilini Hotel California isimli bu sevimli otelde yapmaya karar veriyor. Zamanla ikili iyice yakınlaşarak birbirine aşık oluyor. Fakat her şey gibi yaz aylarının da sonu geliyor. Eric ve Eleanor ise aralarında yaşananın bir aşk mı yoksa yalnızca yaz aşkı mı olduğunu anlamak adına bir plan yapıyorlar. Bir sonraki yıl aynı gün ikisi de Hotel California’ya gelecek ve eğer ikisi de burada olursa aşık olduklarına inanarak hayatlarını birlikte geçireceklerdir. Fakat iki taraftan biri gelmediyse bu bir yaz aşkı olarak kalacak, hayatlarına devam edecekler.

Heyecanlı bir yıllık bekleyişin ardından içindeki sevgi azalmayan Eric, Eleanor’a olan aşkı iler arabasına atlıyor ve Hotel California’nın yolunu tutuyor.  Fakat otele ulaştığında ise gözlerine inanamıyor. İtfaiye ekipleri, yanmış olan otelin önünde ve otelden geriye yalnızca küller kalmış. Gördüğü manzara ile yıkılan Eric, Eleanor’u aramaya başlıyor. Ve hikayenin en acıklı kısmı burada başlıyor. Eleanor da aşık olduğu Eric’e beslediği hisler ile bir önceki gün otele geliyor ve Eric geldiğinde ona sürpriz yapmak istiyor. Ancak geceye doğru çıkan yangında Eleanor can veriyor. Anlatılanlara göre ise şarkının içerisindeki ilk gitar solosu ansızın yaşanan bu güzel aşkı anlatırken şarkının sonunda yer alan ikinci gitar solosu ise acı kaybedişi dile getiriyor. Bizlere ise yalnızca şarkılara bile konu olmuş bu aşkı anlatmak, ve hayatın harekete geçmeden beklemek için ne kadar kısa olduğunu hatırlatmak kalıyor.

Hotel California nerede?

“Hotel California” Eagles adlı Amerikan rock grubunun bir şarkısıdır. 1976 yılında yayınlanan aynı adlı albümde yer almıştır. Şarkının sözleri lüks bir otelin atıfta bulunur, ancak şarkıda otelin konumu belirtilmemiştir.

Eagles
Eagles

Hikaye gerçek mi?

Kimi dinleyiciler hikayenin büyüsü ile mest olarak sonuna kadar inansa da, bazıları bu hikayenin şarkının yazılması ile ortaya çıkarılmış bir kurmaca olduğunu düşünüyor. Hotel California tarihinde ise gerçekten çıkmış bir yangın ve bu yangında can vermiş insanlar var. Hikayeyi destekleyen bu gibi tarihi kanıtlar mevcut iken açıkçası pek de eşelemeden şarkının mistik havasına kapılmak en iyisi olacak gibi.

Video: Hotel California (2013 Remaster)

Hotel California akorları:

“Hotel California” şarkısının Eagles tarafından kullanılan akorlar şöyledir:

Verse: Em – D – C – G – D – Am

Chorus: C – G – Am – F

Bridge: G – D – Am – C – G – D

Bu şarkı birden fazla varyasyonu ile çalınır. Fingerstyle( parmak tekniği) ile çalınan bir şarkıdır, genellikle gitar üzerinde çalınır. Youtube gibi platformlarda çok sayıda kurs ve ders bulabilirsiniz ve kendiniz öğrenebilirsiniz. Ayrıca gitar öğretmenlerinden de yardım alabilirsiniz

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

Manalı kısa güzel sözler. Manalı kısa ve güzel sözler nelerdir?

Eşe dosta göndermelik, kişinin mutlu olmasını sağlayacak belli başlı sözler bulunmaktadır. Bu sözlerin sosyal platformlar üzerinden gönderilmesi kişilerin birbirlerini mutlu
Yaşam

Camdaki çizikler nasıl geçer? Camdaki çizikleri geçirmek artık çok kolay

Temizlik konusunda yapılan yanlışlar bazen eşyalarımıza zarar vermemize neden olabilir. Daha çok yanlış yapılan temizliklerde verile fiziksel hasarlardan olan ve