Yaşam

Su içerken mutlaka dikkat edelim. Soğuk su mu, yoksa ılık su mu içmeliyiz?

Hayat kaynağımız olan suyu çok farklı sıcaklıklarda içebiliyoruz. Bazı insanlar serinleyebilmek için uslarını soğuk bir şekilde içmeyi seviyor. Bazı insanlar ise soğuk su içmenin zararlı olacağını söylüyor ve ılık bir şekilde içiyor. Ancak suyu nasıl içmenin doğru olduğu, gizemini koruyor. Yeterli su içmek ile birlikte içtiğiniz suyun sıcaklığı da çok önemli. Bu yüzden de insanlar suyu hangi sıcaklıkta içmeleri gerektiğini sürekli olarak araştırıyor. Bu yazımızda sizlere, suyu hangi sıcaklıkta içmeniz gerektiğini anlattık.

Su nasıl içilmeli?

İnsanların gün içerisinde yeterli miktarda su içmesi gerekmektedir. İnsanın vücutsal fonksiyonlarını sağlayabilmesi için su şart. Fakat insanların içtikleri suyun sıcaklığı da önemli. Soğuk ya da sıcak su içmelisiniz diye bir durum yok. Çünkü soğuk suyun kendine göre faydaları, sıcak suyun kendine göre faydaları var. Bu yüzden de “soğuk su içmeyin, çok zararlı” gibi bir cümle kuramayız. Gelin hep birlikte soğuk ve sıcak su içmenin faydalarını incleyelim.

Soğuk su içmenin faydaları nedir?

Soğuk su içmenin de kendisine göre faydaları var. Soğuk suyun en önemli faydası ise metabolizmayı hızlandırması. Çünkü vücut, içilen suyun ısısını dengelemek için daha fazla enerji harcamaktadır. Bu yüzden de metabolizma hızlanır ve vücut daha hızlı bir şekilde yağ yakar.

Soğuk su içmek, dolaylı yoldan kilo vermeye yardımcı olur. Vücuda giren soğuk su, vücudun olduğundan daha çok enerji yakmasını sağlar. Bu yüzden de metabolizma hızlanır ve vücut olduğundan çok daha fazla yağ yakmaya başlar. Buna ek olarak soğuk su içmek, vücudu serinletir. Özellikle sıcak yaz günlerinde oturduğunuz yerde bile terliyorsanız, soğuk su içerek vücudun daha fazla su kaybetmesini engelleyebiliyorsunuz. Bu yüzden de uzmanlar, sıcak havalarda oturduğu yerde bile terleyen insanların soğuk su içerek oluşan sıvı kaybını engelleyebileceğini açıkladı.

Soğuk su içmenin yararları ile bazı zararları da mevcut. Bu yüzden soğuk su içerken dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle soğuk su içmek, migren ağrısı çeken kişilerin baş ağrılarını arttırmaktadır.  Bu yüzden migreniz varsa, soğuk su içerken bir kez daha düşünmeniz gerekmektedir. Ayrıca soğuk su içmek, yediğiniz yemeklerdeki yağların katılaşmasına neden olur ve bu yağları yakmayı zorlaştırır. Bu yüzden yağlı yiyecekler tükettiyseniz, en azından bu yemekleri sindirirken kesinlikle soğuk su içmeyin.

Su
Su

Kısaca: Soğuk su mu, yoksa ılık su mu içmeliyiz?

Soğuk su veya ılık su tercihi kişisel bir tercihtir ve genellikle kişinin lezzet tercihine göre değişebilir. Ancak, ılık su içmek metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, soğuk su içmek diş ve diş etleri sağlığı için zararlı olabilir. Öneri olarak, sabah kahvaltısından önce ılık su içmeniz metabolizmanızı hızlandırır ve gün boyunca daha iyi hissetmenizi sağlar.

Oda sıcaklığındaki suyu içmenin faydaları nelerdir?

Sıcak su içmenin en bilinen faydası, terlemeye yardımcı olması. Eğer çok fazla terleyen bir insan değilseniz, oda sıcaklığındaki suyu içebilirsiniz. Terlemek her ne kadar kötü gözüken bir eylem olsa da vücuttaki toksin maddeleri en etkili bir şekilde atabilmek için terlememiz gerekiyor. Oda sıcaklığında olan bir su içmek, vücudun daha çok terleyip, toksin maddeleri vücuttan atabilmenizi sağlar.

Eğer yemeklerden sonra şişkinlik hissediyorsanız, sıcak ya da ılık su içebilirsiniz. Çünkü sıcak ya da ılık su içmek, yediğiniz yemeklerin çok daha hızlı bir şekilde sindirilebilmesini sağlayacaktır. Ayrıca ılık ya da sıcak su içmek, kişinin kabızlık gib sorunlarını çözebilir. Çünkü ılık ya da sıcak su içmek, kişinin bağırsaklarını uyarcaktır. Bu yüzden de kolay bir şekilde kabızlıktan kurtulabilirsiniz. Sıcak su içmek, kişinin bağırsaklarını uyaracaktır. Ancak bu tür sorunlar için sıcak su içecekseniz, aç karnına içmeniz gerekiyor. Bu şekilde direkt olarak bağırsaklarınızı uyarabilirsiniz.

Sıcak su içmek de belirli sorunlara neden olabilir. Sıcak su idrar söktürücü bir görev görmektedir. Bu yüzden de fazla sıcak su içmek, sizin sürekli olarak tuvalete çıkmanıza neden olacaktır. Bu yüzden de sıcak suyu belirli seviyelerde tüketmek, en doğrusu olacaktır. Aynı zamanda çok sıcak su içmek, ağız ve yemek borusunda yer alan dokuların zarar görmesine neden olabilir. Bu yüzden de kaynar yerine oda sıcaklığındaki ılık suları içmeniz gerekmektedir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

Kapak sözler. Arkadaşa göndermelik kapak sözler nelerdir?

Arkadaşlar ile bazen atışırken son sözü arkadaşınız söyler ve aklınıza hiç bir şey gelmez. Daha sonra gece yatmaya gittiğinizde bir
Yaşam

Green Card nasıl alınır? Green Card başvurusu ve tüm detayları belli oldu

Green Card başvurularının başlamasının ardından pek çok kişinin merak ettiği konular arasında yer alan Green Card nasıl alınır ve Green