Güzellik

Dudak dolgusu sonrası ne yapmalı?

Milenyum devrinin başlaması ile güzellik salonları ve estetik merkezlerinin oldukça yaygın şekilde tercih edilmesi de başlamış oldu. Bu yenilik beraberinde farklı operasyonlar ile vücutta beğenilmeyen yerlerin de daha estetik görünüm kazanması amacı ile kurulan bir sektör oluşturmuş oldu. Özellikle kadınlar tarafından tercih edilen ve günümüzde sıkça tercih edilen dudak dolgusu operasyonları ise listede ilk sıralarda yer alıyor. Dudak dolgusu yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler kadar, dudak dolgusu yaptırıldıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler de dikkat çekenler arasında.

Dudak dolgusu nedir?

Dudak dolgusu dudakların daha dolgun ve canlı görünmesi amacı ile yapılan ve ameliyatsız estetik operasyonlar sınıfına giren bir işlem. Oldukça fazla rağbet görmekte olan bu işlemde ise dudak yapısı içerisine dolgu sıvısı enjekte ediliyor ve bu şekilde yapay olarak da olsa dudak daha dolgun bir yapı kazanmış oluyor. Dudak dolgusu hazırlanırken birden fazla madde dudak yapısına göre kullanılmakta olup bu maddele içerisinde ise en çok tercih edileni olarak hyalüronik asit karşımıza çıkıyor. Hyalüronik asit vücudun daha genç görünmesini sağlayan asit türlerinden biri olup zararsız olarak nitelendirilen bir madde Bu nedenle dudak yapısına enjekte edilen dolgu içerisinde kullanılarak da istenilen yapı daha sağlıklı şekilde elde ediliyor.

Dudak
Dudak

Dudak dolgusu nasıl yapılır?

Dudak bölgesi fazlasıyla hassas bir bölge olduğu için bu bölgeye dolgu yapılmadan önce anestezik kremler sürülür ve dudağın tamamen uyuşma haline geçmesi için 15-20 dakika kadar beklenir. İşlemin kendisi krem için harcanan bekleme süresinden bile daha kısa sürmekte olup, ince uçlu bir enjektör ile 10 dakika boyunca dudağa dolgu enjekte edilerek tamamlanır. Basit bir anlatımı olsa da dudak dolgusu işlemi aslında oldukça ciddi bir anatomi bilgisi gerektiren bir işlemdir. Dudağın hassas yapısına zarar vermemek adına işlem incelikle tamamlanmalıdır. İşlemin tamamı en fazla 30 dakika kadar sürerken asıl önemli olan dudak dolgusunun sonrasında neler yapılması ve nelere dikkat edilmesi gerektiğidir.

Dudak dolgusu sonrası neler yapılmalı?

Dudak dolgusu işlemi uygulanmasından hemen sonra sonuç veren bir işlemdir. Fakat oluşabilecek yan etkilere, dudağın içerisindeki dolgunun tamamen yerleşmesine ve sürecin sağlıklı şekilde tamamlanmasına dair yapılması gerekenler, dudak dolgusu işlemi uygulandıktan sonra 2 saat boyunca herhangi bir tüketim yapılmamasıdır. yani bir şeyler yiyip içmek için en az 2 saat beklemelisiniz. Aynı zamanda bu süre içerisinde dudaklara kimyasal ya da doğal bile olsa herhangi harici bir madde sürülmemeli. en sağlıklı olacak olan yöntem ise dudak dolgusu yapılan gün dudak makyajını es geçmek olacaktır.

Dudak dolgusunun yan etkileri var mı?

Dudak dolgusu sonrasında dudak bölgesinde şişlik görülmesi gayet doğal bir durumdur. Aynı zamanda iğne enjekte edilen bölgenin morarması da görülebilen bir yan etki olup, bu yan etkiler en fazla 2-3 gün içerisinde geçmektedir. Eğer bu süre zarfında soru artarak devam ediyorsa ve kendiliğinden dudak yapısı iyileşmiyorsa, o halde en kısa sürede doktorunuza başvurmanızda fayda var. Aynı zamanda daha nadir yan etkiler olarak iltihap ve sertlik gibi durumlar ise kullanılan malzemenin kalitesine göre ortaya çıkabilir. Bu alanda dudak dolgusunun yaptırılacağı yerin doğru seçilmesi önemlidir.

Dudak
Dudak

Dudak dolgusu kalıcı mı, etkisi ne kadar sürer?

Dudak dolgusu işlemi kalıcı bir işlem değildir ve etki süresi dudak yapısı, kullanılan malzeme ve yaş gibi etkenlere bağlı olarak değişim göstermektedir. Standart bir dudak dolgusu işlemi ise 8-12 ay kadar kalıcılık göstermekte olup, bu süre sonucunda tekrarlanabilir.

Dudak dolgusu ne zaman oturur?

Dudak dolgusu, bir estetik cerrahi uygulamasıdır ve genellikle bir doktor veya estetik cerrah tarafından yapılır. Oturma süresi, uygulama yöntemine ve kullanılan materyale göre değişebilir. Bazı dudak dolgu materyalleri, örneğin hyaluronik asit, hemen otururlar ve etkileri hemen görülebilir. Ancak bu materyallerin etkisi sadece birkaç ay sürer. Diğer materyaller, örneğin autologous fat transfer (kendi yağının kullanımı), daha uzun süreli sonuçlar sağlar ancak bu materyallerin oturması daha uzun sürebilir. Bu materyal genellikle 2-3 hafta içinde oturur. Uygulama sonrası dolgu materyali ile ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, doktorunuza başvurmanız gerekir.

Dudak dolgusu yaptırırken dikkat edin

Dudak dolgularında en yaygın kullanılan malzeme Juvederm isimli jel kıvamlı maddedir ve içeriğinde insan vücudunda doğal olarak bulunan hyalüronik asit barındırır. Bu nedenle bu malzeme ile yapılan dolgularda çok nadir şekilde yan etkiler ortaya çıkmaktadır. Ortalama fiyatları 1000-2000 TL arasında değişen dudak dolgularında daha aşağı bir fiyat görürseniz tercih etmemek en doğrusu olacaktır çünkü kullanılan malzemenin kalitesinin düşmesi dudak yapısına zarar verme riskini arttırır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Cilt sorunlarına birebir gelen jojoba yağının faydaları nelerdir?

Anavatanı Kuzey Amerika olan jojoba bitkisi güzellik için son derecede önem arz etmektedir. Özellikle yağı güzellik sektörünün vazgeçilmezleri arasında yer
Güzellik

Şeffaf sabunun faydaları nelerdir?

Son zamanlarda popülerliğini bir hayli artırmış olan şeffaf sabun, sağlamış odluğu faydalar ile insanların beğenisi toplamış bir cilt bakım ürünü