Sosyal Medya

TikTok videoları nasıl indirilir?

TikTok son zamanların en popüler platformlarından biridir. Genelde insanlar orada eğlence amaçlı kısa kısa videolar paylaşırlar.

TikTok Nedir?

TikTok kullanıcıların 15 saniye, 60 saniye ve 3 dakikalık videolar paylaşabildikleri yerdir. Musical.ly adındaki uygulamanın 2017 yıllarında Çinli ByteDance Technology tarafın satın alındıktan sonra ortaya çıkmıştır. TikTok milyonlarca kullanıcın eğlendiği bir alana dönüşmüştür.

Artık insanların çoğu boş vakitlerini TikTok videoları izleyerek geçirmektedirler. Özellikle corona virüs zamanında TikTok çok yoğun bir ilgi görmeye başladı. Yasaklardan dolayı eve kapanan insanlar telefon üzerinden eğlenme ve para kazanma yolları aramaya başladılar.

Bunun en kolay yollarından biri ise anlayacağınız üzere TikTok oldu. Hem oturdukları ya da yattıkları yerden eğlenebiliyorlardı. Hem de kolay yoldan para kazanmaları canlı yayınlar sayesinde mümkündü. Bu yüzden de hayatı oldukça kolaylaştırıyordu.

TikTok Neden Bu Kadar Popüler?

Bu sorunun cevabı aslında oldukça basittir. Genel olarak bu platformu çocuklar kullanmaktadır. Çocukların da dikkat seviyeleri oldukça kısadır. Bu videoların kısa olması da çocukların çabuk dağılan dikkatleri için oldukça idealdir. Aynı zamanda evde vakit geçirmek için eğlendikleri bir platform haline gelmiştir.

TikTok ayrıca her yaş grubuna da hitap etmektedir. Bu sebeple de oldukça popüler bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca platform içerisinde bulunan efekt ve filtreler insanların video paylaşmasını kolaylaştırdı.

Kendi görünümünü beğenmeyen kişiler bile o efektler sayesinde gönül rahatlığı ile video paylaşabiliyorlar. Bu efektler sadece renklerden de ibaret değil. Kendi yüzleri yerine karikatür tarzı yüzler de koyabiliyorlar.

Hatta bu insanlarda daha çok merak uyandırdığı için son zamanlarda daha popüler bir hale geldi. TikTok sayesinde keşfedilmeniz de oldukça mümkün. Ajanslar sizin görüntünüzü beğenip size iş verirler. Ya da şarkı söylerken paylaştığınız videolar tutabilir. Böylece yine bazı şirketler sizinle anlaşma yapıp şarkı çıkartabilirler.

TikTok
TikTok

TikTok Sadece Çocuklar İçin Mi?

Hayır, tabiki de değil. Hele ki son zamanlarda TikTok her yaşa hitap etmeye başladı. TikTok üzerinden dilediğiniz konu hakkında video yayınlayabilirsiniz. İlk başlarda çoğunlukla dans videoları paylaşılan bu platformda artık her türlü içerik görebilirsiniz. Özellikle son dönemlerde kurgusal videolar popüler. Bireyler kendi kafalarından kurgu hikayeler yazıyorlar. Sonra da toplanıp bunu kısa film gibi çekiyorlar. Hatta isterlerse bunu seri haline getiriyorlar. Böylece hergün yeni videolar ekleyerek kısa film haline getiriyorlar. Birçok çeşit senaryo mevcut. Bu kişilerin yaratıcılığıyla alakalı bir şeydir. Ki bu tarz videoların kişinin yaratıcılığını geliştirdiğini düşünen insanlar da mevcut durumda.

Drama, komedi, korku, aksiyon, hatta fantastik konulu video çekenler bile mevcut. TikTok’ un bize sağladığı efektler sayesinde videolara sihir görünümü vermek çok kolaylaştı. Özellikle TikTok sayesinde çocuklar yabancı videolar bile izleyebiliyorlar. Çünkü bu platformda asıl kullanılan konuşma dili değil de beden dilidir.

TikTok Ne Kadar Güvenli?

Bu platform üzerinden hesap açtığınız zaman manuel olarak hesap herkese açık olacaktır. Yani paylaştığınız videoları herkes görebilecektir. Ya da isteyen kişi size mesaj atabilecektir. Aynı zamanda videolar sayesinde konum bilginize de ulaşabilirler. Eğer herkesin profilinizi görmesini istemiyorsanız hesabınızı gizliye alabilirsiniz. Böylece profilinizi kimin göreceği sizin elinizde olmuş olur.

Aynı zamanda video atmak istediğiniz zaman videoyu kimlerin görebileceğini seçmeniz de mümkün. Video çektikten sonra eğer paylaşmak istemezseniz taslak olarak kaydedebilirsiniz. Taslakları yalnızca siz görebilirsiniz. Sadece paylaştığınız videoyu değil o videoya gelen yorumları da kısıtlayabilirsiniz. Başkasının sizin videonuzu indirmesini kapatabilirsiniz. Böylece sizin videonuzu indiremeyeceklerdir.

TikTok İçin Yaş Sınırı Var Mıdır?

Evet TikTok için yaş sınırı bulunmaktadır. Bu yaş sınırı ise 13tür. 13 yaş üstü herkes dilediği gibi hesap açabilir. Hesaplarında da video paylaşabilir. Ancak TikTok hesabınız olmasa bile video izlemeniz mümkündür. Yani 13 yaş altı da bu videoları izleyebilir. Hesabı olmayanların video paylaşmaları ise mümkün değildir. Sadece izleyebilirler. Tabi eğer kişi doğum tarihini farklı girerse kendine hesap açabilir. Çocuklar aileleri gözetimi altında ailelerinin hesabını kullanabilirler.

TikTok Çocuklar İçin Uygun Mu?

Bu platform dediğimiz gibi artık her yaşa hitap etmektedir. Bu yüzden de her yaş grubu için video bulunmaktadır. Sonuç olarak çocuklara uygun olmayan milyonlarca video barındırmaktadır. Uygulama içerisinde özellikle içerik araması yapılamaz. Ancak yinede bu videolar popülerleşirse çocukların karşısına çıkmaları mümkündür. TikTok ayarlarında aile eşleşmesi modu bulunmaktadır. Bu seçeneği seçerek o tarz videoları izlemelerini engelleyebilirsiniz.

TikTok da Canlı Yayın Açmak İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

TikTok, eğer 16 yaş üzerindeyseniz sizin de canlı yayın açmanıza izin verir. Ancak takipçi sayısı şartı bulunmaktadır. Takipçi sayınız en az 1000 kişi olmalıdır. Kısacası takipçi sayınız önemli bir unsurdur.

TikTok Canlı Yayın Nedir? Ne İşe Yarar?

Canlı yayın kısmını genellikle fenomenler kullanır. Böylece fanları ile birlikte iletişim halinde olabilirler. Onlar canlı yayın yaparken onlara yorum kısmından ulaşabilirsiniz. İsterseniz soru sorabilirsiniz isterseniz de sevgilerinizi paylaşabilirsiniz. Ne yapmak istediğiniz tamamıyla sizin elinizde olan bir şey. Ancak takipçisi 1000 ve üzeri olan kişiler de canlı yayın açabilmekte. Aynı anda 2 3 kişiyle canlı yayın açıp tanışabilirsiniz. Böylelikle yeni arkadaşlıklar da edinmiş olursunuz. Ya da canlı yayın üzerinden etkinlik de yapabilirsiniz.

TikTok da Canlı Yayın Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

Canlı yayın üzerinden para kazanmak mümkündür. Peki bu nasıl olur? TikTok da canlı yayın esnasında hediye karşılığında para kazanılabiliyor. Ancak bu para TikTok uygulaması üzerinden ödenmiyor. İzleyen kişiler canlı yayına girip oradan hesap sahibine jeton hediye atabilirler. Hediye niyeti ile gönderilen bu jetonlar ise para karşılığında alınır.

TikTok Live Ne Kadar Para Veriyor?

Bu platformda 1 jeton yaklaşık 0,096 TL ye karşılık gelmektedir. Fakat satış işleminde ise bu oran 0,07 TL ye düşer. Canlı yayın sonucunda toplanan jetonların 0,07 TL ile çarpılması sonucu kazanç öğrenilir.

TikTok da Hangi Hediye Kaç Jeton?

Bakalım bazı tiktok hediyeleri kaç jeton;

1) Gül, Dilek Şişesi, TikTok 1 jeton

2) Blue Bead 5 jeton

3) Kalp 10 jeton

4) Mishka Bear 100 jeton

5) Yavru Kedi Leon 4888 jeton

6) Düş Bahçesi 10000 jeton

7) Karpuz Aşkı 1000 jeton

8) Donat 30 jeton

9) Hey 9 jeton

10) Parfüm 20 jeton

11) Çerez Tabağı 19 jeton

12) Ayna 30 jeton

13) Çay 50 jeton

14) Şapka, Şapka ve Bıyık, Küçük Taç 99 jeton

15) Altın Spor Araba, Aslan 29999 jeton

16) TikTok Universe 34999 jeton

17) Gezegen 15000 jeton

18) Roket 20000 jeton

19) Şahin 10999 jeton

20) Para Tabancası 500 jeton

Bunlar gibi daha bir sürü hediye jeton bulunmakta. Ucuzundan pahalısına onlarca hediye var. Maddi durumunuza göre istediğiniz hediyeyi satın alabilirsiniz. Daha sonra da o hediyeyi canlı yayın esnasında sevdiğiniz ya da istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz. Bu aynı zamanda fanı olduğunuz kişiyi de mutlu edecektir.

Seyredin: Filigran Olmadan TikTok Video Nasıl İndirilir

TikTok Videoları Nasıl İndirilir?

Tiktok videoları nasıl indirilir?

Bu soru da en çok merak edilen sorulardan biridir.

Milyonlarca tiktok videosu paylaşılmakta. Bunlardan bazıları bizim çok dikkatimizi çeker ve hoşumuza gider. Böyle zamanlarda o videoların telefonumuzda da bulunmasını isteriz. Bunun içinde o videonun indirilip indirilmediğine bakarız. Çünkü bazı kullanıcılar videolarının indirilmesine izin vermezler.

O seçeneği kısıtlarlar ve indirmemizi engellerler. Videolarda paylaş butonu bulunmaktadır. Eğer bir videoyu indirmek istiyorsanız öncelikle paylaş butonuna tıklamanız gerekir.

Burada ise videoyu kaydet seçeneği vardır. Kaydet butonuna tıklayarak videoyu indirebilirsiniz. Ancak unutmayın ki indirdiğiniz videonun üzerinde videoyu paylaşan kişinin kullanıcı adı gözükecektir. Ayrıca TikTok logosu da videonun üzerinde olacaktır.

Video: 2 DK FİLİGRAMSİZ TİKTOK VİDEOSU NASIL İNDİRİLİR! Tiktok Video İndirme

TikTok da Sadece Canlı Yayın Üzerinden Mi Para Kazanılır?

Hayır. Canlı yayın haricinde de para kazanmanız mümkündür. Eğer belli bir kiitleniz varsa firmalar sizinle anlaşma yapabilir. Bir ürünü video çekerek tanıtmanızı isteyebilirler. Sizleri o ürünü tanıtmak için reklamlarında oynatabilirler. Böylece televizyona çıkarsınız. Bu da sizi daha çok tanınacak hale getirecektir.

Önünüz daha çok açılacaktır. Eğer güzel bir sesiniz varsa tanıtım videolarında ya da reklamlarda sesinizi kullanmak isteyebilirler. Bu sayede şarkıcılık kariyeriniz bile başlayabilir. TikTok sayesinde tanınan çok fazla fenomen bulunmakta. Hepsi de TikTok sayesinde kısa videolar çeke çeke bu duruma geldiler. Kısacası TikTok üzerinden para kazanmanın tek yolu canlı yayın açmak değildir. İçeriklerinizin güzel olması ve belli bir kitleye sahip olmanız da size yardımcı olacaktır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sosyal Medya Teknoloji

Instagram onay kodu gelmiyorsa ne yapmak gerekir?

Son dönemlerde en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, pek çok kişinin en çok kullandığı uygulamalar arasında yer
Sosyal Medya Teknoloji

Türkiye’nin en çok takipçisi olan Instagram hesapları hangileri?

Türkiye’de en çok kullanılan hesaplarda biri Instagram’dır. Günümüzde Instagram üzerinden para kazanmak da mümkün hale gelmiştir. Çok sayıda takipçiye sahip