Beslenme

Pekmez ve zencefil karışımının müthiş faydaları… Pekmez ve zencefil karışımı nasıl yapılır?

Bilhassa kış aylarında daha çok tüketilen pekmez tek başına büyük bir antioksidan kaynağı olmasının yanı sıra, zencefil ile buluştuğunda büyük bir şifa deposuna dönüşüyor. Bu ikilinin karışımı, vücuda sağlık aşılarken, vücudu gelebilecek hastalıklara karşı koruyor. Büyük bir savunma mekanizması oluşturan pekmez ve zencefilin karışımından ne gibi faydalar edinebiliriz, zencefil ve pekmez insan sağlığına ne gibi faydaları vardır gelin birlikte öğrenelim…

Pekmez ve zencefil karışımı neye iyi gelir?

Hem zencefil hem de pekmez sağlık açısından büyük fayda sağlayan antioksidan deposudur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için veli nimet olan bu ikili, vücuttaki iltihaplanmaların da önüne geçiyor. Bakteriyel hastalıklara karşı koruyucu bir duvar ören pekmez ve zencefil, bronşların temizlenmesine yardımcı olarak öksürüğün büyük ölçüde geçmesini sağlıyor. Kronik öksürüğün geçmesini sağlayan bu karışım, vücudu bir zırh misali korurken, hissedilebilir bir güce kavuşmanızı sağlıyor. Pekmezin içerisinde bulunan kalsiyum oranıyla, zencefilin içerisinde bulunan bağışıklık sistemini güçlendiren bileşenlerin karışımından adeta bir iksir çıkıyor. Grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi hastalıklara iyi gelen bu karışımı şu şekilde hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı pekmez (siyah üzüm veya keçiboynuzu pekmezi)
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • 5-6 damla limon

Yapılışı;

2 yemek kaşığı üzüm ya da keçiboynuzu pekmezinin içerisine yarım çay kaşığı toz zencefil koyalım ve ardından 5 -6 damla limon ekleyelim. Tüm bu malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra sabahları aç karna tüketelim. Sabahları aç karna tüketilen bu karışım, bronşların temizlenmesinde oldukça etkili bir formül olurken aynı zamanda kronik ya da hastalık dolayısıyla oluşan öksürüğün de geçmesine yardımcı olmaktadır.

Limon ve pekmez
Limon ve pekmez

Pekmezin vücuda sağladığı faydalar nelerdir?

Pekmez doğal şeker olmasıyla birlikte vücuda büyük bir enerji depolayan besinler arasında yerini alır. Günlük olarak vücuda alınması gereken kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gibi vitamin ve minerallerin karşılanmasını sağlar. Anemi hastalığında en çok tüketilen pekmez, vücuda demir depolamasını sağlamaktadır. Demire bağlı anemi hastalığınız varsa, pekmez ile birlikte C vitaminince zengin besinler tüketmeyi ihmal etmeyin. İltihap sökücü olmasının yanı sıra hastalıklara karşı direncin artmasına da yardımcı olmaktadır. Öksürüğü kesen özelliklerinin yanı sıra, vücutta bulunan hastalıkların iyileşme sürecini de hızlandırmaktadır. Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olan pekmez, hazımsızlığa ve şişkinliğe de aynı zamanda iyi gelmektedir.

Pekmez, yüksek miktarda antioksidan içerir, bu nedenle vücudunuzda birçok fayda sağlayabilir. Örneğin, pekmez kalp sağlığını iyileştirebilir, kan şekeri düzeylerini dengede tutabilir ve vücudunuzda enflamasyonu azaltabilir. Ayrıca, pekmez, vitamin ve mineral içeriği yüksek olduğu için vücudunuzun enerji seviyelerini arttırabilir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir.

Zencefil
Zencefil

Zencefilin vücuda sağladığı faydalar nelerdir?

Her yaşta insanın kullanabilir olduğu zencefil, enfeksiyonla mücadelede oldukça iyi bir baharat olmasının yanı sıra grip ve soğuk algınlığı hastalıklarına da iyi gelmektedir. Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olurken, sindirim sistemi için sağlıklı bakterilerin de oluşmasını sağlamaktadır. Mide ağrısına ve ve mide bulantısının geçmesine iyi gelen zencefil aynı zamanda ishale de iyi gelmektedir. Bağırsak kaslarının rahatlamasına yardımcı olurken, tuvalet sorununun düzelmesine yardımcı olmaktadır. Reflü ağrılarına iyi gelirken, reflü hastalığı için sağlık deposudur. Aynı zamanda zencefilin düzenli kullanımı kalp rahatsızlıklarının da önüne geçmektedir. Kalp krizini belli ölçüde koruyan zencefilin kolesterol düşürücü özelliği de bulunmaktadır. Regli ağrılarına iyi gelen zencefilin ağrı kesici özelliği olduğu yapılan araştırmalar sonucunda belirlenmiştir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme

Bezelye saklarken bunlara nelere dikkat etmeli?

Sebze ve meyveleri mevsimi geçse bile hala tazesini tüketmek isteriz. Zamanı olmasa da bazı meyve ve sebzeleri tüketmek gibisi yok.
Beslenme

Hasta olmak istemiyor musunuz? Canan Karatay’dan özel tarif: Bunu için gerisine karışmayın

Yaz aylarının yerini kış aylarına bırakmasına son derece az bir zaman kalırken, mevsim geçişlerinde hasta olmamak ve daha güçlü bir