Yemek Tarifi

Yediğiniz tüm mantarları unutun! Fırında kaşarlı mantar sote nasıl yapılır?

Her akşam yemeğe ne pişirsek diye düşünür dururuz. Bu derdi kısa zaman için sonlandıracak lezzetli ve mis gibi kokan fırında kaşarlı mantar sote, harika bir tercih olacaktır. İşte leziz ve sağlıklı fırında kaşarlı mantar sote tarifi.

Malzemeler

  • 2 paket kültür mantarı (800 gr)
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için

  • 150 gr kaşar peyniri rendesi
Mantar sote
Mantar sote

Hazırlanışı

  • Öncelikle 2 paket kültür mantarının kabuklarını soyun.
  • Sonrasında mantarları küçük küçük doğrayın.
  • 1 adet soğanı ortadan ikiye bölün ve dilediğiniz şekilde doğrayın. Jülyen olması daha iyi olur.
  • 2 adet yeşil biberin başlarını kesin ve içlerini temizleyin.
  • Biberleri ince ince doğrayın.
  • 2 adet kırmızı biberin de içlerini bir güzel temizledikten sonra güzelce doğrayın.
  • Son aşamada 2 adet domatesin kabuklarını soyun ve domatesleri de küp küp olacak şekilde doğrayın.
  • Derin bir tavaya 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ya da zeytinyağını alın.
  • Doğramış olduğunuz yeşil ve kırmızı biberleri de tavaya ekleyin.
  • 2-3 dakika kadar biberleri karıştırın ve pişirmeye başlayın.
  • Güzel bir şekilde kavurduğunuz biberlerin üzerine doğradığınız soğanları ekleyin.
  • Soğanlar pembeleşene dek biberlerle birlikte bir güzel kavurun.
  • Daha sonra mantarları da tavaya ekleyerek iyice karıştırın.
  • Mantarlar suyunu salıp çekene kadar karıştırın ve bu şekilde pişirmeye devam edin.
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası, küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domates, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi de tavaya ilave edin.
  • Tüm malzemeleri bir güzel karıştırın ve bu şekilde kavurmaya devam edin.
  • Sote pişip hazır olduktan sonra henüz çok sıcakken uygun bir fırın kabına aktarın.
  • Mantar sotenin üzerine bol bol kaşar peyniri rendesi serpin.
  • Önceden ısıtılan 200 derece fırında peynirler eriyip nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Nar gibi kızardığında fırından alın.
  • Soğutmadan servis etmeniz gereken lezzetli mi lezzetli fırında kaşarlı mantar sote servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Lezzetli ve pratik fırında kaşarlı mantar sote tarifi için: 

https://www.youtube.com/watch?v=3nbnclVQ4dI

Fırında mantar nasıl pişirilir?
Fırında mantar pişirmek için, mantarları öncelikle iyice yıkayın ve kurulayın. Daha sonra, mantarları kesin veya küp şeklinde kesin. Mantarları birkaç damla limon suyu veya sirke ile iyice yıkayın veya soslu hale getirin. Mantarları fırın tepsisine dizin ve üzerlerine tuz, karabiber veya diğer baharatlar ekleyin. Mantarları 180 derece fırında 20-25 dakika boyunca pişirin. Servis yaparken, soslu hale getirilmiş mantarları sıcak olarak servis edin.

Fırında mantar pişirirken nelere dikkat etmeliyim?
Fırında mantar pişirirken, mantarların nemli kalması için fırının kapak kapatılmış olmasına dikkat edin. Mantarların yanmaması için fırının sıcaklığını düşürebilirsiniz. Mantarların pişme süresini kontrol edin ve gerektiğinde fırından çıkarın. Mantarların piştiğinden emin olmak için, içlerinin yumuşak olup olmadığını kontrol edin.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak