Ansızın gelen makarna perilerine kulak verin. Kremasız körili tavuklu makarna nasıl yapılır?
Gün içinde ya da gece midemiz kazınır ve canımız delicesine makarna ister. Makarnanın çeşit çeşit yapılma yöntemi var ancak son zamanlarda tavuk ve makarnayı bir araya getiren restoranların popülerleşmesinin de etkisiyle tavuk ve makarna ikilisi çok sevilmeye ve tercih edilmeye başlandı. Bu makarna tarifi sayesinde o restoranlara maliyetli ücretler ödemeden evde kolaylıkla doyabilirsiniz. Kremasız körili tavuklu makarnanın tadına bayılacaksınız. İşte kremasız körili tavuklu makarna tarifi.
Körili tavuklu makarna için malzemeler
- Yarım paket penne makarna (250 gr)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 3 parça tavuk göğüs eti
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 dolu tatlı kaşığı nişasta
- 1,5 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Haşlamak için
- Sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
- İlk olarak uygun bir tencereye bolca sıcak suyu koyun ve iyice kaynatın.
- Su kaynamaya başladıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım paket penne makarna ilave edin. Makarnayı da bu şekilde yaklaşık 10-11 dakika haşlayın.
- Makarnalar haşlanırken bir taraftan da 1 adet kuru soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayın.
- Doğramış olduğunuz soğanları bir kenara alın ve sonra 3 parça tavuk göğsünü küp küp ya da jülyen şekilde doğrayın.
- Tavuk etlerini sotelemek için uygun bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun.
- Yağ iyice kızdıktan sonra doğradığınız tavuk göğsünü de ilave edin ve güzelce kavurun.
- Tavuk etlerinin rengi dönüp hafif kızarmaya başlayınca üzerine soğanları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tavuğunuzun lokum gibi yumuşacık pişmesi için suyunu salıp sulu bir yapıya sahip olmalarını önlemek amacıyla yüksek ateşte hızlıca kavurmaya dikkat etmelisiniz.
- Soğanlar pembeleşip bir güzel kavrulduktan sonra ocağın altını kısın.
- Tavuğun üzerine 1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta ile karıştırmış olduğunuz 2 su bardağı süt, 1,5 tatlı kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kekiği de ilave edin.
- Hepsini güzelce karıştırın ve pişmeye bırakın.
- Tavuğu ise ara ara karıştırın ki lezzeti güzel olsun.
- Tavuk pişerken haşladığınız makarnanın suyunu süzün.
- Makarnaları, iyice kaynayıp koyu bir kıvama ulaşan sosun üzerine ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Sosu birkaç dakika kadar daha kısık ateşte karıştırın. Bu sayede tüm malzemeler birbiriyle uyum sağlayacaktır.
- Makarnanın altını kapatın ve bir tabağa koyun. Körili tavuklu makarna servise hazır. Dilerseniz üzerine kaşar ya da parmesan peyniri de ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Körili tavuklu makarnanın videolu anlatımını izlemek için:
Körinin tadı nasıldır?
Köri sos, lezzet dünyasına damgasını vurmuş bir lezzettir. Tam bir yemeğin yanında mükemmel bir eşlikçidir ve mideye hitap eden bir tat bırakır. İştah açıcı bir kokuya sahip olan köri sos, tuzlu, acı ve baharatların mükemmel bir uyumu ile yaratılmıştır. Üzerine birkaç damla döküldüğünde yemeğin tadını daha da arttırır ve mideye rahatlatıcı bir etki bırakır. Köri sos, gerçek bir lezzet avcısının mutfağında mutlaka bulunması gereken bir malzemedir. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Köri sosu neyden yapılır?
Köri sos, lezzet dünyasına damgasını vurmuş bir malzeme olmasına rağmen, aslında oldukça basit bir yapıya sahiptir. Temel malzemeler arasında tuz, baharatlar ve kurutulmuş soğan gibi malzemeler bulunur. Bu malzemeler, karıştırılıp, blend edilir ve sonunda ortaya harika bir lezzet çıkar. Köri sos, özellikle tavuk yemeği, et yemeği, pilav ve makarnaların yanı sıra, çeşitli sebzelerin tadını da arttırmak için kullanılabilir. Bu sos, gerçek bir lezzet ustası olarak sizi hayal kırıklığına uğratmayacak ve yemeğinizin tadını daha da arttıracaktır.