Beslenme

Maden suyu içenler dikkat! Hangi hatayı yaparsanız tüm faydası gidiyor?

Maden suyu, hayatımızın her alanında bulunan bir içecek olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle hazımsızlık durumunda yardımımıza koşan maden suyu, insan vücudu için oldukça fayda barındıran bir içecektir. Bununla beraber maden suyu tüketirken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Eğer bu hususlara dikkat etmezseniz, maden suyunun hiçbir faydasını alamazsınız. Bu yazımızda maden suyu tüketirken yapmamanız gereken hatalardan bahsedeceğiz.

Maden suyu içenler dikkat

Maden suyu içerken bir çok farklı hatalar yapıyoruz. Bu hataların yapılması ile beraber maden suyundan yeterince faydalanamıyoruz. Ancak bu hataları yapmazsak, maden suyundan aldığımız yararı en az 5 katına kadar çıkartabiliriz. Genellikle sade maden suyu yerine daha çok meyveli maden suyu ya da soda içiliyor. Bu tür aromalı maden sularını tüketmek, yarardan çok zarara sebebiyet veriyor. Bu durumun en önemli sebebi, meyveli maden sularının aslında maden suyu bile olmayışı. Meyveli maden suları, aslında soda. Soda ile maden suyu arasında da farklar mevcut. Soda, su içerisine karbondioksit ve asidik düzenleyiciler eklenmesi ile oluşturulmuş gazla içeceklerdir. Ancak maden suları, direkt olarak doğanın bize bir armağınıdır. Bu yüzden de maden suyu yerine soda içmemelisiniz. Bütün bunlara ek olarak meyveli sodalar, meyve şurubu içerdiği için kalorisi yüksektir. Bu yüzden de meyveli maden suyu tüketmek, kilo almanıza sebeb olabilir. Eğer illa ki meyveli soda ya da meyveli maden suyu tüketmek istiyorsanız, meyveyi kendiniz sıkın ve doğal maden suyu ile karıştırın. Bu sayede içtiğiniz maden suyundan fayda sağlayıp, sevdiğiniz şekilde maden suyu içebileceksiniz.

Maden suyu
Maden suyu / Kaynak: © Soru.com.tr

Genellikle maden suyu tüketen insanlar, su içmeyi azaltıyor. Ancak doğal maden suları bile maalesef suyun yerini alamıyor. Maden suyu sadece kola ve soğuk çay gibi şeker oranı yüksek içecekler yerine tüketilebilen, sağlıklı bir alternatif olabilir. Çoğu meyveli maden suyunda ekstradan glikoz şurubu eleniyor. Bu da içtiğiniz maden sularının faydasını tamamiyle bitiriyor. Bütün bunlara ek olarak, beslenme alışkanlığınızı iyice inceleyin. Eğer beslenme alışkanlığınızda sodyum oranı az ise içtiğiniz maden sularına dikkat etmeniz lazım. Ayrıca maden suyu bazı kişiler için oldukça zararlı olabilir. Eğer bağırsak sendromu gibi şikayetiniz bulunuyorsa, kesinlikle maden suyu tüketmemelisiniz. Bu durum, bağırsaklarda ağrı ve ishale varıncaya dek sorunların baş göstermesine neden olabilir.

Maden suyunun faydaları nelerdir?

Maden suyu, doğru tüketildiğinde insan sağlığı için oldukça yararlıdır. Ancak doğru tüketilmediğinde yarardan çok zarar vermektedir. Bu yüzden de maden suyunu içerken ederken dikkatli olmalısınız. Fakat maden suyu doğru tüketildiğinde şu faydaları sağlamaktadır:

  • Kabızlığa iyi gelir. Bağırsakların çalışmasını sağlayan maden suyu, birçok farklı sindirim sorunun önüne geçebilir.
  • Bağırsakları çalıştırdığı için aynı zamanda maden suyu, metabolizmanın hızlanmasında büyük rol oynamaktadır.
  • Maden suyu, önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Bu sayede maden suyu tüketmek, kemik hastalıklarının oluşmasını önlerken aynı zamanda da kemik gelişimini destekler.
  • Maden suyu, magnezyum kaynağıdır. Bu özelliği ile içerisindeki kalsiyumun emilimini arttırır ve bu sayede de kalsiyumdan alacağınız fayda en az 3 kat artar.
  • Maden suyu, doğal bir su kaynağından elde edildiği için insan vücuduna su sağlar ve dehidrasyonu önler. Fakat tabii ki de su kadar etkili olmayacaktır. Bu yüzden de maden suyu içildi diye su içilmesine gerek olmadığı düşünülmemeli.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme

Bezelye saklarken bunlara nelere dikkat etmeli?

Sebze ve meyveleri mevsimi geçse bile hala tazesini tüketmek isteriz. Zamanı olmasa da bazı meyve ve sebzeleri tüketmek gibisi yok.
Beslenme

Hasta olmak istemiyor musunuz? Canan Karatay’dan özel tarif: Bunu için gerisine karışmayın

Yaz aylarının yerini kış aylarına bırakmasına son derece az bir zaman kalırken, mevsim geçişlerinde hasta olmamak ve daha güçlü bir