Sağlık

Deniz suyu spreyi ne işe yarar?

Burun tıkanıklığı hemen hemen herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı problemler arasında cereyan etmektedir. Burun tıkanıklığı alerjik reaksiyonlar dolayısıyla yaşanabildiği gibi aynı zamanda gribal enfeksiyon dolayısıyla da yaşanabilmektedir. Bazı durumlarda kronikleşen burun tıkanıklığının tedavi edilmesi kaliteli bir yaşam için oldukça gereklidir. Burun tıkanıklığı problemi gündeme geldiği ilk adan itibaren konunun hemen ardından deniz suyu spreyleri gündeme gelmektedir. Deniz suyu spreyleri burun tıkanıklığında sinüzlerin açılmasını sağlamak amacıyla kullanılan bir ürün olsalar da bu ürünün ne işe yaradığını, yararlı mı yoksa zararlı mı olduğunu gelin hep birlikte öğrenelim. İşte deniz suyu spreyinin tüm bilinmeyenleri!

Deniz suyu tıkanık olan burnun açılmasına yardımcı olur mu?

Burunda tıkanıklık yaşıyorsa ve kişi nefes almakta zorlanıyorsa bu noktada kullanılan deniz suyu burnun açılmasına yardımcı olmaktadır. Gerçek deniz suyunun içinde bulunan tuz ve mineraller tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olurken burun içerisindeki ödemin de temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu durumun en bilinen örneği yazın denize girildiğinde tüm burnun derinlemesine açıldığı örneğini vermek doğru olacaktır. İçerisinde tuz ve mineral bulunan gerçek deniz suyu burun tıkanıklığının ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

Deniz suyu burun spreyini kullanırken dikkat edilmesi gereken bir husus var mıdır?

Tıkanık olan burnunuzu derinlemesine açmak amacıyla kullandığınız deniz suyu spreyini doğru kullanmak da tedavinin doğru ilerleyebilmesi için önemlidir. Deniz suyu spreyini kullanırken işaret ve orta parmağınızda ilacı burun deliğinize püskürtmeniz gerekmektedir. Püskürtmeyi gerçekleştirdiğiniz anda burnunuzdan soluk almayı kesinlikle unutmayın. Püskürtme işleminden sonra soluk aldıktan sonra soluk verme işleminin ağızdan yapın. Bu işlemi uyguladıktan sonra diğer tarafınıza da aynı işlemi uygulayın ve ardından deniz suyu spreyini kullandıktan sonra burnunuzu yaklaşık olarak 5  – 10 dakika kadar burnunuzu sümkürmeyin.

Deniz suyunu kullanmanın herhangi bir zararı var mıdır?

Deniz suyunu burun tıkanıklığında kullanmanın herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Deniz suyunu kullanmanın herhangi bir zararı bulunmuyorken dikkat edilmesi gereken bir diğer durum deniz suyunun uzun süreli kullanılmamasıdır. Deniz suyunun uzun süre kullanılması burun içerisinin dengesini bozarken burun içerisinde kabuklanma ve burun içerisinde kabuklanma durumunun ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Deniz suyu burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

Tıkanan buruna deniz suyu uygulamasını yapmanın herhangi bir zararı bulunmazken, deniz suyunu burun içerisine günde 2 kez uygulamak önemlidir. Burun tıkanıklığının geçmesi için kullanılan deniz suyunu  direkt denizden alıp kullanmak elbette burun tıkanıklığının kısa sürede geçmesine yardımcı olmaktadır. Günde iki kez sabah ve akşam deniz suyunu kullanmanız burun tıkanıklığının kısa sürede geçmesine yardımcı olacaktır. Eğer burun tıkanıklığı probleminiz varsa deniz suyu kullanmanız kısa sürede burun tıkanıklığınızın önüne geçecek, burun tıkanıklığı probleminizi kısa sürede tedavi altına alacaktır.

Sinüzlerin boşalmasına ne iyi gelir?

Tıkanan sinüzlerin tıkanıklığının giderilmesi için kullanılan tuzlu su, burun tıkanıklığı ve sinüzlerin kısa sürede açılmasına yardımcı olmaktadır. Tuzlu suyu hazırlarken dikkat edilmesi gereken başlıca durumlar bulunmaktadır. Bu durumların başında, bir miktar suyu kaynatın ve ardından kaynattığınız suyun soğumasını sağlayın. Sağlayan suyun içerisine bir bardak ılık su, karbonat ve bir tatlı kaşığı deniz tuzu koyup karıştırın ardından tıkanan sinüzlerin tıkanıklığını bu yöntem ile giderin. Evde hazırlayacağınız yöntem sinüzlerin açılmasına yardımcı olurken kişinin kısa sürede burun ve sinüz tıkanıklığının geçmesine yardımcı olacaktır.

Video: Burun Spreyi Nasıl Kullanılır?

Bebeklerde deniz suyu spreyi nasıl kullanılır?

Bebeklerde deniz suyu spreyi, bebeklerin burunlarını temizlemek için kullanılır. Bebeklerde burun tıkanıklığı oluştuğunda, deniz suyu spreyi bebeğin burun deliklerini temizlemek ve rahatlatmak için kullanılabilir. Deniz suyu spreyi, bebeklerin burun deliklerine doğrudan uygulanmalıdır. Ayrıca, bebeğin başını yukarı kaldırın ve bebeğin burun deliklerini temizlemek için hafifçe püskürtün.

Deniz suyu burun tıkanıklığı açmak için nasıl kullanılır?

Deniz suyu burun tıkanıklığını açmak için, burun içine doğrudan deniz suyu püskürtülebilir veya burun için özel olarak hazırlanmış deniz suyu spreyleri kullanılabilir. Ayrıca, deniz suyu ile burun temizleme işlemi olarak bilinen bir teknik olan burun lavajı yapılabilir. Bu işlemde, burun içine deniz suyu ile dolu bir küvette yapılan bir yıkama ile burun tıkanıklığı açılabilir. Bu yöntemlerin hepsi doktor kontrolünde ve uygun şekilde yapılmalıdır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sağlık

Duyunca inanamayacaksınız. Süpürge tohumunun faydaları nelerdir?

Bilimsel adı calluna vulgaris olan süpürge otu, tohumu ile insanlara şifa dağıtmaktadır. Halk arasında ise funda bitkisi olarak bilinen süpürge
Sağlık

Yoğurt kabız yapar mı? Bu yöntemler ile kabızlıktan kurtulacaksınız

Yoğurt, sağlık açısından oldukça faydalı bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden de uzmanlar, düzenli olarak her insanın sık sık