İtalyanlara taş çıkartacak tüm zamanların en iyi pizzası nasıl yapılır? Sırrı sosunda saklı
Dışarıdaki pizzalara yüzlerce lira vermek istemiyorsanız ve evde aynı kalitede bende lezzetli pizzalar yapabilirim diyorsanız oldukça doğru bir tarife geldiniz. Evde tamamıyla kendi malzemelerinizle çok daha uygun fiyatlara lezzetli pizza yapmak için kolları sıvayabilirsiniz. Hem karnınız doyacak hem de cebiniz rahat edecek…
Malzemeler;
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya (yada yarım paket yaş maya)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı ılık su
Sosu İçin;
- 2 su bardağı domates sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri İçin;
- Mozzarella peyniri
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- Sosis
- Domates kurusu
- Mantar
- Mısır
Yapılışı;
İlk olarak yoğurma kabının içerisine 5 su bardağı unu alalım ve ortasına bir havuz açalım. Unun ortasına açtığımız havuzun içerisine instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave edelim. Bu aşamada havuzun ortasına eklediğimiz malzemeleri öncelikle karıştırdıktan sonra kenarlardan unları havuzun içerisine ilave etmeye başlayalım. Ardından tüm unu ekleyerek güzel yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurma işlemine başlayalım. Toparladığımız hamurumuzun üzerini bir streç film yardımıyla kapatalım ve yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
30 dakika mayalanan hamurumuzu un serili tezgahımıza alalım ve elimizle toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölelim. Kestiğimiz parçaları beze haline getirelim ve merdane yardımıyla hamurumuzu orta büyüklükte açalım. Açtığımız hamurumuzu fırın tepsisin içerisine alalım ve tepsiye aldıktan sonra kenarlarını düzeltelim. Bir çatal yardımıyla orta büyüklükteki hamurumuza delikler açarak, hamurun kabarmasının önüne geçelim. Akabinde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika kadar hamurumuzu pişirelim. Hamurumuz 10 dakika pişerken o esnada bizde sosumuzu hazırlayalım.
Pizzanın sosu için; domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyelim. Tüm malzemeleri ekledikten sonra bir güzel karıştıralım. Yarı pişen hamurumuzu fırından aldıktan sonra, üzerine hazırladığımız sostan bolca sürelim. Domates sosunun üzerine bolca mozarella ve kaşar peyniri rendesi serpelim. Akabinde üzerine dilediğiniz şekilde dilimlenmiş sucuk, sosis, domates kurusu, mısır, mantar ilavesinde bulunalım. Ardından pizzamızı son kez fırına gönderelim ve 200 derecelik fırında 20 dakika daha pişirelim. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…
Video: Abartmıyoruz! 🏆 100.000 Kişinin Denediği Tüm Zamanların En İyi Pizza Tarifi 🥇🙌🏻
https://www.youtube.com/watch?v=TdTq7eg1ITI
Pizza yaparken şu püf noktalarına dikkat etmek önemlidir:
- Hamurun doğru oranlarda un, su, yağ ve maya içermelidir.
- Hamur için gerekli zamanı verin, yeterli şekilde kabarması için.
- Pişirme sıcaklığının doğru olması, genellikle 220-250°C arasında olmalıdır.
- Malzemelerin taze olması ve doğru miktarlarda kullanılması önemlidir.
- Pizza tabanının ortasından daha fazla kalın ve kenarlarından daha ince olması ideal bir taban yapısı sağlar.
- Üzerine sos ve toppings eklerken dengeli ve tutarlı olun.
- Pişirme süresi doğru ayarlanmalı, fazla pişmemeli ve fazla az pişmemeli.
Bu püf noktalarına dikkat ederek harika bir pizza yapmanız mümkün.