Teknoloji

Android için en iyi çizim uygulamaları hangileri?

Android işletim sistemi ile çalışan cihazlarla uyumlu çalışan, Android için en iyi çizim uygulamları, Google Play Store uygulaması içerisinde yer alır. Gelişen teknolojiye bağlı olarak, gelişim gösteren Android işletim sistemlerinin kullanıldığı cihazlar, PC’leri aratmayacak şeklide birçok etkinliğin gerçekleştirilmesine olanak tanımaktadır.

Android cihazlara uyumlu birçok uygulamayı Google Play Store uygulamasında bulmam mümkün. Çizim araçları da bu tür uygulamalar arasındadır. Android çizim uygulamaları doğrudan cihazlarda kullanılabileceği gibi, cihazlarla uyumlu çizim araçlarıyla da uyumlu çalışır.

Android Çizim Uygulaması Concepts

Android çizim uygulamaları arasında yer alan Concepts, daha çok profesyonel kullanımlar için kullanılmaktadır. Uygulamanın ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunmaktadır. Ücretsiz Concepts özellikleri;

  • Sonsuz tuval,
  • Vektör fırça araçları,
  • Beş katmanlı desteği,

Bunlardan bazılarıdır. Kullanıcılar ücretli sürümlerinde daha ayrıntılı profesyonel araçlara erişim sağlar.

Android Çizim Uygulaması Procreate

Uygulama 193.5 MB yer kaplar. Android cihazlarla uyumlu çalışan Procreate uygulaması, profesyonel çizimler için ihtiyaç duyulan araçları bünyesinde barındırmaktadır. Basit ancak kullanışlı arayüzü, kullanıcıya konfor sağlar. Uygulamanın kullanışlı 136 fırçası ve zengin renk seçeneği sunmaktadır.

Uygulama kullanarak kolay şekilde mandala çizimler elde etmek mümkün. Apple Pencil ve diğer mobil cihazlarla uyumlu çalışan Procreate, Dual tewture fırçası ve duyarlı araçları destekler. Uygulama JPEG, çoklu PDF, şeffaf PNG, TIFF, PSD dosya formatlarını destekler. Uygulama basit amatör çizimler yapılabilmesinin yanında, profesyonel, yaratıcı çalışmalara da olanak verir.

Adroid Çizim Uygulaması Affinity Designer

Uygulama 1.1 GB yer kaplar. Dijital çizimlerle yaratıcı çalışmalar yapmak isteyen profesyonel çizim araçları arasında yer alan Affinits Designer RGB ve CMYK renk formatlarını destekler. Uygulamanın ayracı Pantone renk kataloğu kullanışlı araçlarındandır. Kullanıcı çalışmalarını PNG, JPEG, SVG ve PDF dosya formatında kaydedebilir. Uygulama kullanışlı 100’den fazla fırçaya sahiptir.

Android Çizim Uygulaması Adobe Illustrator Draw

Arkasına Adobe’nin desteğini alan Illustrator Draw’ın kapladığı alan cihaza göre değişiklik gösterir. Uygulama Android ve iOS işletim sistemleri ile uyumlu olarak çalışır. Her türlü çizim için uygun ortam sağlayan uygulama, daha çok vektörel çizimler için kullanılmaktadır. Uygulamanın en önemli özelliği 64X’e kadar yakınlaştırma olanağı tanımasıdır. Bu sayede çizimlerde en küçük detaylar görünür hale gelir. Uygulamanın kullanışlı 5 farklı kalem ucu bulunur. Her kalem ucunun farklı özellikleri vardır. Uygulama Android ve iOS işletim sistemleri için ücretsizdir. Uygulama bazı yardımcı araçlarla uyumlu çalışmaktadır.

Adobe Illustrator Draw
Adobe Illustrator Draw

Android Çizim Uygulaması ArRage

Uygulama 21 MB alana kaplamaktadır. ArRage Android, iOS, Windows ve Mac işletim sistemleri ile uyumlu çalışmaktadır. Uygulamanın basit ve kullanışlı ara yüzü kullanımını kolaylaştırır. Uygulama gelişmiş çok fazla araç yelpazesine sahiptir. Dijital çizim ve boyama çalışmalarında oldukça kullanışlıdır. Uygulamanın kendine özgü kullanışlı fırçaları bulunur. Uygulamanın tuval presetleri uygulama araçları arasında yer alır.

Uygulamanın alt kısmında resim araçları paneli bulunur. Kullanıcılar bu panelden istedği resim aracını seçmelidir. Kullanıcı seçmiş olduğu resmin aracının boyutlarında değişiklik oluşturabilir. Uygulamanın sağ alt köşesinde bulunan palet renk seçiminde yardımcı olur. Kirlenen fırçanın yeni bir renge hazırlanması için, bir bardak içinde sıvı vardır. Bu sayede gerçeğe yakın ortam oluşturulmuştur.

Android Çizim Uygulaması ArRage
Android Çizim Uygulaması ArRage

Kullanıcı erkanın alt kısmındaki araç panelinden seçim yapar. Seçilen araç ekrana sürüklenerek kullanır. Kullanıcı dilerse çalışmasına, aydınger görüntüsü veya referans görüntü kazandırabilir. Kullanıcı dilerse kara kalem, yağlı boya, sulu boya çalışmaları yapar. Boyayı inceltmek için gerekli araçlar yer alır. Bu sayede renklerin yoğunluğu ayarlanabilir. Kullanıcı çalışmalarını dijital olarak kaydedebilir veya çıktı alabilir. Uygulama BMP, PNG, JPEG ve PSD formatını destekler. PSD formatında kaydederek, çalışmalarını Photoshop uygulamasına kaydırabilir.

Android Çizim Uygulaması ArtFlow Studio

Artflow Studio 12 MB alan kaplar. Uygulama Android cihazlar için güçlü çizim araçları sunmaktadır. Tüm Android işletim sistemlerinde kullanılan uygulama, Android 4.4 veya üst sürümleri ile daha fazla uyum gösterir. Cihaz RAM’ı 2 GB ve daha fazla olması kasmaların önüne geçer. Uygulamada 80’den fazla fırça, katman harmanı gibi özelliklere sahiptir.

Kullanıcılar uygulamada geliştirdikleri çizimleri JPEG, PSD ve PNG formatında dijital olarak kaydeder. Kullanılan cihazlarda Nvidia grafik kartının varlığı durumunda, uygulamanın Nvidia DirectStylus desteği uygulamada kullanılabilir. Kullanıcılar uygulamayı Google Play Store mağazalarından ücretsiz edinebilir.

Android Çizim Uygulaması Ibis Paint X

55 MB alan gereksinimi duyan Ibis Paint X, her yaştan kullanıcının rahatlıkla kullanabileceği bir çizim uygulamasıdır. Uygulamanın 335’den fazla kullanışlı fırçası ve çok sayıda filtresi bulunur. Uygulamanın en gelişmiş özelliği, çizimlerin video şeklinde kaydedilmesidir. Uygulamanın fırça darbe stabilizasyonu kullanıcılara kolaylık sağlar.

Android Çizim Uygulaması Ibis Paint X
Android Çizim Uygulaması Ibis Paint X

İbis Paint X uygulamasında 800’den fazla yazı türü, 64 fitre bulunur. Kullanıcılar Ibis Paint X uygulamasında, çizimlerine katman ekleyebilir, opaklığı ayarlayabilir. Uygulama oparkık, kalınlık ve açı gibi fırça parametrelerinin özelleştirilmesine imkan sunar.

Android Çizim Ugulaması LayerPaint HD

Uygulama 1,2 MB gibi küçük bir alan gereksinimi duyar. Android işletim sistemi kullanan cihazlarda, LayerPaint HD etkili çizim oluşturulmasına olanak verir. Birçok özelliği bulunan uygulamanın, en önemli özelliği kullanışlı hassas kalemleridir. Uygulama çalışmalarının her aşamasının Photoshop programına taşınması olanaklıdır. Uygulama sonuçları PSD formatında dijital olarak kaydedilebilir. Uygulama klavye kısa yollarının uygulanmasına olanak vermektedir.

Android Çizim Ugulaması LayerPaint HD
Android Çizim Ugulaması LayerPaint HD

Android Çizim Uygulaması Linea Sketch

Uygulama 77,5 MB alan gereksinimine ihtiyaç duyar. Kullanışlı, basit arayüzü sayesinde kullanımı oldukça kolaydır. Linea Sketch etkili çizim yapmanın yanında, el yazısı ile notlar alınmasını da olanaklı hale getirir. Uygulamayı diğer çizim araçlarından ayıran en önemli özelliği, oluşturulan şekillere uygun renk önerilerinin bulunmasıdır. Katman desteğine sahip olan uygulama, çalışma sonuçlarını JPG, PSD ve PNG formatında kaydedilmesine olanak verilir.

Android Çizim Uygulaması MediBand Paint

Mediband Paint uygulaması cihazlarda 122 MB alan kaplar. Uygulama Android, iOS, Windos ve Mac işletim sistemleri ile uyumlu çalışır. Uygulama çizimleri ve karikatürleri tasarımlarını başarılı bir şekilde yerine getirir. Uygulamada hazır arka planlar, yazı fontları, kullanışlı fırçalar bulunur.

MediBand Paint’in en önemli özelliği, aktif kullanıcı topluluğu uygulamasıdır. Kullanıcı çizim konusunda bilgiye ihtiyaç duyduğunda, uygulamada bulunan video derslerinden ve topluluktan faydalanabilir. Uyulama içinde çizime yönelik birçok ders niteliğinde video bulunur.

Android Çizim Uygulaması Paintstorm Studio

Paintstorm Studio uygulaması Android ve Windows işletim sistemleri ile uyumlu çalışır. Düşük maliyetli kullanışlı bir çizim aracıdır. Kullanışlı çok çeşitli fırçaları ve birçok özelliği bulunur. Çizim yapmayı sevenlerin mutlaka kullanması gereken çizim araçları arasında, Paintstorm Studio önemli bir yere sahiptir. Uygulama doğal nesneler oluşturma, arka plan çizimlerine olanak verir. Kullanıcı varsayılan fırçaları ile bu işlemleri kolayca yerine getirir. Uygulama impasto boyamaya imkan verir.

Bu sayede kullanıcılar çizimlerinde geleneksel his uyandırabilir. Fırçaları ince çalışmalara olanak verir. Anime ve manga tarzı çizim stilleri başarılı bir şeklide yerine getirir. Her türde çizim yapmaya uygun olması, birden çok katman renginin kontrol edilebilir olması, uygulamayı kullanışlı hale getirir. Uygulama tuval dokusunu tanımlayarak, seçilen alanda kesintisiz desenler oluşturulmasına olanak verir.

Android Çizim Uygulaması Autodesk SketchBook

Autodesk SketchBook uygulaması her cihazda farklı yer kaplar. Uygulama geçmişte ücretli olarak piyasaya sürülmüştü. Sonrasında alınan kararla ücretsiz sürümü piyasaya sürüldü. Uygulama Android ve iOS cihazlarla uyum içinde çalışır. Autodesk SketchBook basit ve kullanışlı arayüze sahip. Bu sayede her yaş grubunun kullanacağı şekilde oluşturulmuştur.

Uygulamanın kullanışlı 140’dan fazla fırçası, sezgisel hareket algılama özelliği ve Copic Color geniş renk kütüphanesine sahiptir. Kullanıcılar uygulamada anime karakterleri, 3D çizimleri kolay bir şekilde oluşturabilirler. Uygulama PNG, JPG, BMP, PSD ve TIFF formatlarını destekler. Basit çizimlerin yanında, profesyonel çizimler içinde kullanışlı araçlardandır. Uygulama ağır tabanlı çizimlerin, dijital forma dönüştürülmesine imkan verir. Hassas kalem uçları ile gerçekçi görüntüler elde edilebilir.

Autodesk SketchBook, resim düzenleme aracı olan Photoshop ile benzerlik gösterir. Ancak daha çok çizim ve boyama odaklı çalışmaktadır. Uygulama görüntü işleme ve fotoğraflama amacı ile kullanılmaz. Daha çok sanatsal çalışmalarda kullanılır. Çalışmalar fırçalar, gradyanlar ve harmanlama araçları ile kolayca yerine getirilir. Uygulama çalışmaların korunması adına üyelik sistemi getirmiştir.

Kullanıcı şifreli giriş yaparak çalışmalarını gerçekleştirir. Uygulamanın 100 Megapiksel tuval boyutu, kullanıcıya çalışmalarında büyük kolaylık sağlar. Uygulama da farklı çalışmaları sınıflandırma özelliği bulunur. Bu sayede çalışmalara kolay erişim sağlanmış ve dağınıklık ortadan kaldırılmıştır. Çalışmalarda perspektif aracı ve kılavuzu çizimlerde kolaylık sağlar. Kullanıcı yatay ve dikey simetri araçlarını kullanarak daha etkili çizimler gerçekleştirir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sosyal Medya Teknoloji

Instagram onay kodu gelmiyorsa ne yapmak gerekir?

Son dönemlerde en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, pek çok kişinin en çok kullandığı uygulamalar arasında yer
Teknoloji

PayFix nedir? Artık finansal işlemlerinizi tek bir yerde toplayabileceksiniz

Ödemlerinizin hemen hemen hepsini tek bir yerden yapabilmenizi sağlayan PayFix, dijital bir cüzdan platformudur. Kurumsal ve bireysel bir şekilde kayıt