Püf Noktası

Saç boyası deriden nasıl çıkar?

Yeni bir saç rengine geçiş yaparak tarzında farklılıklara gitmek isteyenler ya da saçlarının beyazlaması dolayısıyla saçlarını boyatan kadınların belki de sıklıkla yaşadığı problemlerin başında saç boyasının deriye nüfuz etmesi ve hatta yüze bulaşmasıdır. Yıkansa dahi gitmeyen bu durumun önlenmesinde dikkat edilmesi gereken durumlar yer almaktadır. Boya işlemine geçmeden evvel bu uygulamalar sayesinde cildinize boya bulaşmayacak ya da boya sonrasında bu yöntemler ile saç derisindeki kötü görüntüden kurtulabileceksiniz. İşte saç boyasına dair tüm püf noktalar…

Yüze ya da saç dibinde biriken saç boyasını çıkarmak için neler yapılmalıdır?

Saç boyama işlemi yapılırken saça uygulanan boyadan belli ölçülerde yüze, kola ya da herhangi bir cilde bulaşması söz konusudur. Deriye bulaşan saç boyasının olduğu yüzeyden çıkarmanın belli başlı püf noktaları bulunmaktadır. Bu püf noktaları uygulamanız taktirde deriye bulaşan saç boyasından kolaylıkla kurtulduğunuzu gözlemlemeniz mümkün. Deriye bulaşan saç boyasını şu formülleri kullanarak çıkarabilirsiniz;

Vazelin ile cilde bulaşan saç boyasını çıkarın

Saç boyama esnasında cildinize bulaşan saç boyasını, vazelin sayesinde kolaylıkla çıkarabileceğiniz gibi aynı zamanda bir sonraki boyama da cildinize bulaşmaması adına önleyici olarak görebilirsiniz. Cildinize bulaşan saç boyasını cildinizden çıkarırken, cildinize bulaşmaması için de kullanabilirsiniz. Saç boyama işlemine geçmeden önce, saç boyasının bulaşabileceği muhtemel bölgelere parmağınızın ucuyla vazelin sürerek bu yüzeylerde saç boyasının tutulmasının önüne geçebilirsiniz. Vazelin yerine bulaşmış yerlere saç boyası gelse dahi, vazelin olduğu için kolaylıkla çıkacaktır. Boyalı olan cildinize vazelin ile müdahale etmek istiyorsanız da şu işlemi uygulayabilirsiniz. Boya sürülen bölgeye bir miktar uyguladığınız vazelin sayesinde, boyanın cildinizde kurumamış olması şartıyla ovalayın ve saç boyasından arındığını kendi gözlerinizle görün.

Cilde bulaşan saç boyasını bebek yağı ya da zeytin yağı ile çıkarın

Cildinize bulaşan saç boyasını cildinizden temizlemek için belki de en sağlıklı yollardan bir tanesi boyanın olduğu bölgeye bebek yağı ya da zeytin yağı uygulamanız olacaktır. Bu iki yağ sayesinde cildinize bulaşan saç boyasının çıkmasına yardımcı olurken aynı zamanda cildinizin de beslenmesini sağlayacaktır. Uygulama noktasında şu adımı izleyebilirsiniz. Küçük bir pamuğun üzerine bebek yağı ya da zeytin yağı dökün ardından boyanın olduğu bölgeyi bu pamukla ovalayın. Saç boyasının kısa sürede çıktığını gözlemleyeceksiniz.

Makyaj temizleme solüsyonlarıyla saç boyasını cildinizden çıkarın

Piyasa da makyaj sökücü olarak satılan ürünler, cilde bulaşan saç boyasının çıkarmasında büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Makyaj çıkarma ürününü bir pamuğa dökün ve ardından saç boyasının olduğu bölgeye bu pamuğu sürün. Ovalama işlemini tamamladıktan sonra, 5 dakika kadar bekleyin ve saç boyasının cildinizden arındığını görün.

Evde kolay yoldan saçınızı boyamak istiyorsanız bu video size yardımcı olacaktır;

Video: Evde Saç Boyama

Oje çıkartıcı aseton ile saç boyasını cildinizden çıkarın

Kimyasal bir madde olduğundan kaynaklı, asetonla cilde bulaşan saç boyasını çıkarmanız biraz tehlikeli bir boyutta olabilmektedir. Oje çıkarmakta kullanılan asetonun uzun süre cilt ile temasında, cildin tahriş olabilme ihtimali oldukça yüksektir. Asetonla saç boyasının çıkarılmasında herhangi bir şekilde rahatsızlık duyulmasında direkt olarak asetonun temizlenmesi gerekmektedir. Aseton ile saç boyasını çıkarmak için bir parça pamuğa aseton alın ve saç boyasının nüfus ettiği bölgeyi yavaşça ovalayın. Bu işlemi yaparken saç boyasının cildinizden temizlendiğini göreceksiniz.

Saç boyarken deride boya çıkarmanın diğer bazı yolları da vardır:

  1. Sabun ve su: Ellerinizi iyice yıkayın ve sabunla silin. Bol su ile yıkayın ve tekrar sabunla silin.
  2. Beyaz alkol: Beyaz alkol ile nemli bir pamuk yardımı ile deriyi silin.
  3. Limon suyu: Limon suyu ile nemli bir pamuk yardımı ile deriyi silin.
  4. Mısır nişastası: Mısır nişastası ile nemli bir pamuk yardımı ile deriyi silin.
  5. Cetearyl alkol: Cetearyl alkol içeren bir nemlendirici krem kullanarak deriyi silin.

Bu yöntemlerden birini denemeniz önerilir, ancak herkesin cildi farklıdır ve hangisi en iyi sonuç verdiği kişiden kişiye değişebilir. Ayrıca, herhangi bir yöntemi denemek için cildinizin hassas olup olmadığını veya herhangi bir tepki verip vermeyeceğini öncelikle kontrol etmeniz önerilir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Püf Noktası

Arap sabunu ile halı silme nasıl yapılır, arap sabunu halıdaki kirleri temizler mi?

Halıya dökülen çeşitli gıdalar sonrasında pek çok kişi bu durumu büyük bir hüsranla karşılarken, halı üzerindeki lekeler pek çok kişinin
Püf Noktası

Paslanmış çelik nasıl temizlenir? Paslanmış çelikleri temizlemenin püf noktaları

Daha çok mutfaklarda kullanılan çelik eşyaların belirli bir süre sonra paslanması eşyayı yanlış şekilde kullanmak ve temizlemek gibi nedenler sonucunda