Püf Noktası

Maden suyu ile yüzünüzü yıkarsanız… ‘Gözenekleri yok edecek’ formülü nasıl uygulamalıyız?

Maden suyu içinde bulunan zengin mineral kaynaklarıyla, hemen herkesin en az bir kere tükettiği sıvı besinlerden biridir. Sindirim sistemini rahatlatan, vücuda güçlü his veren maden suyu daha birçok faydayı da içinde barındırıyor. Cildin en büyük dostlarından olan silisyum, maden suyunun içinde oldukça yoğun seviyede bulunur. Doğal güzelliğin mimarı olan silisyum minerali, cilt için kullandığınızda sizi şaşırtacak etkiye sahip. Peki maden suyunun faydaları nedir? Neden yüzünüzü maden suyuyla yıkamalısınız?

Maden Suyunun Cilde Etkileri

Doğunun bize sunduğu mucizelerden biri olan maden suyunu, ihtiyaç duyduğumuz her alanda kullanabiliyoruz. Ancak cilt bakımında kullanılması; kadın erkek fark etmeksizin herkes için olumlu bir yönüdür. İşte maden suyunun cildinize sunduğu etkiler;

Cildinizi Canlı Tutun

Cilt yaşayan ve canlılığını devam ettirmesi gereken bir dokudur. Bu canlılığın sağlanması içinde su ve mineral gibi önemli kaynaklara ihtiyaç duyar. Maden suyu ile yıkadığınız yüzünüz, ihtiyaç duyduğu bu maddelere hızlıca kavuşur. Sürekli olarak canlanan cilt dokusu, sağlıklı görünümünü de koruyacaktır.

Zararlı Maddelere Elveda

Maden suyu bulunduğu ortamdaki zararlı maddeleri temizleyen ve antioksidan etkisi gösteren bir kaynaktır. Cilt yüzeyinde biriken toksik maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Bu zararlı maddelerden temizlenen deri daha aydınlık bir görünüm kazanacaktır.

Güzelliğin Gizli Anahtarı: Silisyum

Maden suyunun içindeki doğal bileşenlere bakıldığında, silisyum oranının yüksek olduğu direkt olarak göze çarpar. Zengin bir silisyum deposu olması; cildin bağ dokusunun güçlenmesine ve yapısının sıkılaşmasına büyük etki eder. Daha ilk yıkamada dahi sıkılaşma etkisini gösterecektir. Sıkılaşan cilt yapınız elastik hissini kaybetmeden doğal bir görünüme kavuşur.

Cildinizin Yaşlanması Engellensin

Son zamanlarda dışarıdan kolajen takviyesinin sık sık yapıldığını ve bunun yaygınlaştığını fark edebilirsiniz. Ancak zengin bir kolajen dostu olan maden suyu, bunun nimetlerini de size sunar. Maden suyunun içinde yer alan mineraller, kolajen dokuları ile etkileşime girer. Bu etkileşim sonucu ortaya mucizevi etkiler çıkartır. Yüzümüz, kırışıklıklar sebebiyle yaşlanmanın gözle görülür hale geldiği noktalardır. Kolojenin etkisiyle sıkılaşan cilt yapısı, yaşınızı daha genç göstermenize destek sağlar.

Gözenekleri Sıkılaştırır

İnsanların cilt yapısı üzerinde estetik görünümü bozan durumlardan birisi de gözeneklerdir. Özelikle kadınlar, makyaj yapanken gözeneklerin sık sık gazabına uğrar. Cilde adeta çatlak bir görünüm veren gözenek için doğal ilacınız belli; maden suyu! Silisyum ve diğer bileşenlerin etkisiyle yanak gibi bölgelerde oluşan gözenekleri giderir.

Video: Maden suyunu cilt bakımında nasıl kullanabiliriz?

Sivilcenin Düşmanı

Cilt yüzeyinde yer alan yabancı maddeleri uzaklaştıran maden suyu, yüzünüzdeki sivilcelere karşı en büyük yardımcınız olacak. Özellikle küme halindeki sivilcelerin kuruması ve ciltten uzaklaşması için düzenli olarak maden suyu ile yıkama yapabilirsiniz.

Ferah Bir Cilt

Cilt yüzeyine ferahlık hissi veren maden suyunu, sprey formu ile yanınızda taşıyabilirsiniz. Yaz kış fark etmeksizin, cildinize bir nemlendirici gibi kullanmanız da mümkündür.

Maden Suyu Cilde Nasıl Uygulanmalı?

Buraya kadar etkilerinden ve güzel yanlarından bahsettik. Ancak cilt için kullanacağımız her maddede doğallığın yanı sıra bazı hususlara dikkat etmeliyiz. Maden suyunun kullanımı;

  • Öncelikle kullanacağınız maden suyunun içeriğine çok dikkat etmelisiniz. İçinde nitrit ve amonyak bulunanlar, faydadan çok zarar verebilir.
  • Maden suyunun dondurulup buz formunda kullanılması tavsiye edilir. Buzu cilt yüzeyinde gezdirmek aynı zamanda sıkılaşmaya da yardımcı olur.
  • Limon ve çilek gibi aromalı olan maden sularından cildiniz söz konusu olduğunda uzak durmalısınız.
  • Alerjik reaksiyon gösterme ihtimaline karşı, öncelikle cildinizin küçük bir bölgesine uygulayarak deneyin.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Püf Noktası

Kuru soğanları daha uzun nasıl muhafaza edebiliriz?

Günlük hayatın her anında ihtiyaç duyabileceğimiz, doğal yöntemlerle sağlıklı yaşama ilerlemenin bir parçası haline gelmiş olan ve de tabii ki
Püf Noktası

Diş macununun temizlikte nasıl kullanabilirsiniz? Diş macunu deyip geçmeyin neredeyse her derde çare

Ağız ve diş sağlığımızı gerçekleştirmek adına günde ortalama olarak 3 kez kullandığımız diş macunları, son yıllarda farklı kullanım alanları ile