Sosyal Medya

Twitter arama geçmişi nasıl silinir?

Twitter, internet üzerinde dünyanın en büyük sosyal medya ağlarından biridir ve kullanıcı sayısı arttıkça büyümeye devam etmektedir. Facebook ve Instagram ile birlikte en büyük üç sosyal medya ağından biri olan Twitter, dünyanın her yerinden milyonlarca kullanıcıya sahip.

Twitter’ın dünya çapında pek çok hesabı var, ister kişisel ister ticari hesap olsun. Twitter’da birçok konuda hızlıca bilgi alabilir, görüşlerinizi okuyabilir ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Bir çok içeriğe Twitter’dan anında ulaşabilirsiniz. Sonuç olarak, gün içinde zamanımızın çoğunu Twitter’da çevrimiçi olarak geçiriyoruz. Takip ettiğiniz kişi ve kurumlardan gelen tweetleri okuyabilir, birçok gönderi altındaki yorumları okuyabilir ve bu gönderilerin altında fikirlerinizi yayınlayabilirsiniz.

İsterseniz Twitter arama bölümünden çeşitli şeylere erişebilirsiniz. Arama bölümünden gündemdeki tüm içerikler hakkında (doğru-yanlış) anında bilgi alabilirsiniz. Birçok Twitter kullanıcısı özellikle son yıllarda güncel konuları keşfetmek için arama özelliğini kullanıyor. Ayrıca kullanıcılar, arama panelinde kişisel/hesap veya içerik konusuna göre arama yapabilir.

Ancak, kullanıcılar bunu Twitter’ın arama bölümünde rahatsız edici bulabilir. Tüm sosyal medya ağları veya benzeri uygulamalar gibi arama geçmişi de Twitter’da kayıt altına alınmaktadır. Özellikle daha sonra tekrar aradığınızda hemen arama yapmayı kolaylaştıran arama kaydedici işlevi kullanışlıdır, ancak aynı zamanda elverişsiz de olabilir.

Birçok İnternet kullanıcısı artık internette aradıklarını daha sonra görmek istemiyor. Bu nedenle arama geçmişini sık sık kapatmayı veya temizlemeyi tercih ediyoruz. Twitter da bu ortamlardan biridir. Twitter’da aranan içerik, arama geçmişinde de görüntülenecektir. Ancak, arama bölmesinde listelenen bu aramalar hemen hemen her zaman kolayca silinebilir.

Video: Twitter Arama Geçmişi Silme

Twitter Gelişmiş Arama Özellikleri

Aramalarınızı filtrelemek için Twitter’ın gelişmiş arama özelliklerini kullanabilirsiniz. Gelişmiş arama özellikleri altında her zaman en göz alıcı Twitter’a ulaşabilirsiniz. Twitter’ı etkileşim durumuna göre listeleyebilirsiniz. Geçmiş gönderilere herhangi bir hesaptan erişebilirsiniz. Şimdi gelişmiş aramaya gidin. Bağlantıya tıkladığınızda, açılan sayfa size nasıl gelişmiş bir arama yapacağınızı gösterir.

Twitter Aramalarınızı Neden Silmelisiniz?

Telefonunuzu korumasız bırakma eğiliminde olan milyonlarca Twitter kullanıcısından biriyseniz, yapılacaklar listesindeki ilk şey arama geçmişinizi temizlemektir. Daha önce kabul edilmemiş bir şey aramıyor olsanız bile, PS5’e bağlı kalmak iyi bir fikir değil. Ayrıca, Twitter aramaları çok ciddiye alır ve bunları beslemelerini düzenlemek için kullanır. Bu nedenle, baştan başlamak istiyorsanız, önce aramayı temizlemeniz gerekir.

Twitter’da Aramalarınızı Nasıl Silebilirsiniz?

Twitter mobil uygulaması ile arama geçmişinizi hemen hemen her zaman temizleyebilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyerek Twitter arama geçmişinizin tamamını veya bir kısmını temizleyebilirsiniz. Bu işlem İçin bazı işlem adımları gereklidir.

  • İlk adım olarak Twitter uygulamasını cihazınızdan açın.
  • Ardından, mobil uygulamanın (veya mobil web sitesinin) altındaki Ara düğmesine dokunun.
  • Arama sayfasını görüntülemek için arama düğmesine dokunun.

Twitter arama sayfası son aramaları listeler. Bu bölüm Twitter’daki tüm arama geçmişini temizler. Son Arama’nın yanındaki çarpıya (x) dokunun. Ardından, X düğmesine dokunduktan sonra görünen Sil seçeneğine dokunun.

erine, tek tek aramalardan bazılarını silebilirsiniz. Bunu yapmak zorundasın. Twitter arama bölmesinde görüntülenen arama geçmişinden silmek istediğiniz aramayı sola kaydırın ve ilgili aramanın sağındaki kırmızı arka planda görüntülenen “Sil” düğmesine dokunun. Bu sayede gerekli aramaları tek tek silebilirsiniz.

Twitter arama geçmişini sildiğiniz zaman izlenen videolar, arama yapılan konular, arama yapılan hesaplar, ziyaret edilen sayfalar, son aramalar ve geçmiş aramalar silinir. Bu sayede bir daha girdiğiniz zaman karşınıza önceden yapmış olduğunuz aramalar çıkmaz.

Twitter Arama Geçmişi Nasıl Görülür?

Twitter’da arama geçmişinizi görmek istiyorsanız, profilinize giriş yapabilir, yukarıdaki Twitter’da Ara bölümüne tıklayabilir ve ardından arama geçmişinizi görüntülemek için arama düğmesine tıklayabilirsiniz. Bu şekilde daha fazla arama ve kişi görebilirsiniz.

Twitter Aramaları Kaydetme

Daha sonra Twitter aramanıza erişmek için kaydetme özelliğini kullanabilirsiniz. Bu, girdiğiniz arama sorgusu gönderilerine istediğiniz zaman erişmenizi sağlar. O twit için popüler ve son gönderilerin bir listesini görmek için kaydedilmiş bir twiti tıklayın. Kayıtlı bir aramaya erişmek için bazı işlem adımları gerekir.

  • “Ara” butonuna tıkladıktan sonra, aramak istediğinizi girin ve Arama yaptıktan sonra sağ üst köşedeki üç noktaya (⋮) tıklayın.
  • Bu aramayı kaydet diyerek yaptığınız aramayı kaydedebilirsiniz. Sayfanın üst kısmındaki arama kutusuna tıklayarak kayıtlı aramaya erişebilirsiniz.
  • Aşağıdaki Kayıtlı başlığı altında kayıtlı aramaları listelemek için arama kutusunu tıklayın.
  • Kaydedilmiş bir aramayı silmek için, kayıtlı aramaya girdikten sonra aramayı silmek için üç noktayı tıklayın diyebilirsiniz.

Bu işlem adımlarını uyguladığınız taktirde kayıtlı aramalara rahatlıkla erişebilirsiniz.

Dünya üzerinde en çok tercih edilen sosyal medya uyulamalarından biri olan Twitter, neredeyse her ünlü insanın kullanmış olduğu ve sürekli olarak gündemi takip etmek için kullanmış olduğu bir sosyal medya uygulamasıdır. Twitter bünyesinde şahsi ve kurumsal milyonlarca hesap bulunmaktadır. Bu kadar çok kullanıcısı olduğu için de günemi Twitter üzerinden takip etmek oldukça kolaydır. İnsanlar bu sosyal medya sitesi sayesinde görüşlerini özgürce paylaşabiliyor. Bu yüzden de pek çok bilgiye ve habere Twitter üzerinden çok kolay bir şekilde erişebilmeniz mümkün. Bu yazımızda sizlere, Twitter arama geçmişini nasıl silebileceğinizi anlattık.

Twitter arama geçmişi nasıl silinir?

Twitter kullanıcıları, platform içerisinde istedikleri şeyi aratabiliyorlar. bir kişinin Twitte hesabını ya da o an gündemde olan bir durumu kolayca arama kısmından aratabiliyorlar. Aramlardan sonra ise yapılan bu aramaların geçmişleri, arama ekranında tutulmaktadır. bu üzden de kullanıcılar, belirli aralıklar ile Twitter arama geçmişlerini silmek için araştırmalar yapıyor. Twitter arama geçmişlerini silebilmek için uygulamanız gereken bazı adımlar yer almaktadır. Twitter arama geçmişini silmek oldukça basit bir işlemdir. Hatta tek bir tık ile twitter arama geçmişini kolaylıkla silebiliyorsunuz. Twitter arama geçmişini temizleyebilmek için şu adımları takip etmeniz gerekmektedir:

  • Twitter’a giriş yaptıktan sonra, arama butonuna tıklayın.
  • Daha sonra ise karşınızda arama yapabileceğiniz bir alan çıkacak ve alt kısmında ise daha önceden buradan yapmış olduğunuz geçmiş aramalarınız listelenecektir.
  • Geçmiş arama listesinin en üstünden ise “Yakın zamanlı” adında bir başlık olacak. Bu başlığın yanındaki çarpı (x) işaretine tıklayarak, Twitter uygulamasında aratmış olduğunuz her şeyi tamamen silebilirisiniz. Ancak bu işlem arama geçmişindeki kelimeleri silecektir. eğer kullanıcı araması yaptıysanız, “Yakın zamanlı” başlığın üstünde bu kullanıcılar da teker teker gösterilecektir. Eski kullanıcı arama geçmişini silebilmek için ise listelenmiş olan kullanıcının üst tarafında yer. alan çarpı (x) işaretine tıklamanız yeterli olacaktır.

Twitter arama geçmişi nasıl kaydedilir?

Twitter üzerinden yapmış olduğunuz aramaları, daha sonrasında tekrardan arayabilmek için kaydedebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken bazı adımlar vardır. bu adımları uygulayarak, kolaylıkla Twitter arama geçmişinizden istedikleriniz kaydedebilirisiz. Twitter arama geçmişini kaydedebilmek için şu adımları takip etmeniz gerekmektedir:

  • Arama butonuna tıkladıktan sonra arayacağınız kelimeyi yazın.
  • Arama yaptıktan sonra sağ üst tarafta yer alan üç nokta üst üste (⋮) simgesine dokunun.
  • Bu butona tıkladıktan sonra “Bu aramayı kaydet” seçeneğine tıklayın. Bu şekilde Twitter’dan aratmış olduğunuz her şeyi kolaylıkla kaydedebilirsiniz.
  • Kaydettiğiniz aramalara sayfanın üstünde yer alan arama kutusuna tıklayarak tekrardan hızlıca aratabilirsiniz.
  • Kaydettiğiniz aramalar arama kutusuna tıkladıktan sonra aşağıda “Kaydedilmiş” başlığı altında görünecektir.
  • Kaydedilen aramaları silmek için ise kaydedilen aramaya girdikten sonra üç noktaya tıklayıp “Aramayı sil” butonuna tıklayabilirsiniz.

Twitter arama geçmişine neler kaydediliyor?

Twitter arama geçmişinde yapmış olduğunuz bazı kelimeler ve aratmış olduğunuz kullanıcı hesapları yer almaktadır. Bu şekilde de Twitter’da aratmış olduğunuz her şeyi daha sonradan tekrardan hatırlamanız gerek kalmıyor ve tek bir tuş ile tekrardan aratabiliyorsunuz. Ancak arama geçmişini temizlerseniz, bir daha bu geçmişi geri getirme yolu yok. Bu yüzden de Twitter arama geçmişinizi silerken emin olmalı ve emin olduktan sonra da silme işlemlerini gerçekleştirmelisiniz.

Twitter yer işaretleri nedir?

Twitter yer işaretleri sayesinde ana sayfa akışında görmüş olduğunuz ve beğendiğiniz bir Tweet’i kaydetme olağanınız olacak. Yer işaretleri sayesinde beğenmiş olduğunuz içerikleri çok kolay bir şekilde tekrardan bulabiliyorsunuz. Bir Tweet’i kaydedebilmek için şu adımları takip edin:

  • Tweette, paylaş simgesine dokunun ve ardından da “Tweeti Yer İşaretlerine Ekle” öğesini seçin. Bu işlem sayesinde Twitter’da yer alan istediğiniz içeriği kaydedebilirsiniz.
  • Kaydettiğiniz Tweetleri görüntülemek için profil simgenizin altındaki menüde “Yer İşaretleri” tuşuna dokunun.
  • Kayıtlı bir yer işaretini kaldırdıysanız, bir içeriği nasıl kayıt etmişseniz aynı işlemler ile içerikteki yer işaretini kaldırabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sosyal Medya Teknoloji

Instagram onay kodu gelmiyorsa ne yapmak gerekir?

Son dönemlerde en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, pek çok kişinin en çok kullandığı uygulamalar arasında yer
Sosyal Medya Teknoloji

Türkiye’nin en çok takipçisi olan Instagram hesapları hangileri?

Türkiye’de en çok kullanılan hesaplarda biri Instagram’dır. Günümüzde Instagram üzerinden para kazanmak da mümkün hale gelmiştir. Çok sayıda takipçiye sahip