12-16 saat tok tutan öğün için menü nasıl hazırlanır?
Diyet yaparken en çok istediğimiz ve en çok merak ettiğimiz şeylerden biri uzun süre tok tutacak yiyecekler yemek. Uzun süre tok kalmak zayıflama isteyenler için oldukça önemli. Bu yüzden zayıflamak isteyenleri uzun süre tok tutacak lezzetli yemekleri sizler için derledik. Bu yemekler ne kadar süre tok tutacak hep birlikte bakalım.
Zeytinyağlı brüksel lahanası
Lahana içerisinde bulundurduğu liften dolayı uzun süre tok tutar. Bu yüzden brüksel lahanası tarifi için malzemeleri sıralayalım
- 500 gr brüksel lahanası
- Bir adet havuç
- yarım soğan
- Üç bardak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- bir tatlı kaşığı tuz
Yemeklik doğranan soğanlar ısıtılmış zeytinyağında sararana dek kavrulur. Soğanlar sarardığında ince yemeklik doğranmış havuçlar eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. Lahanalar ile beraber, tuz ve bal ilave edip, biraz daha karıştırılır. Sebzeler ilave edilip kaynamaya bırakılır.
2 Brokoli salatası
- 200 gr brokoli
- iki dal taze soğan
- 50 gr mısır
- İki yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım yemek kaşığı tane hardal
- Bir çay kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı limon suyu
Brokoliyi düzenli bir şekilde kesin çiçekleri dağılmamasına özen gösterin. Daha sonra brokolileri bir tencerede suda ya da buharda yumuşayıncaya kadar pişirilir. Başka bir tencerede yoğurt, hardal, tuz, limon suyu karıştırılır. Daha sonra pişen brokoli karışımın içine boşaltılır ve karıştırılır. Daha sonra üstüne taze soğan ve mısır eklenir.
Semiz otu salatası
malzemeler
- Yarım demet ayıklanmış semiz otu
- Yarım yemeklik doğranmış kırmızı soğan
- Birer adet kabuksuz doğranmış domates ve salatalık
- İki yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Bir çay kaşığı tuz
İyi yıkanmış semiz otu doğranır, içerisine doğranmış kırmızı soğan, salatalık ve domates koyulur ve karıştırılır. Üstüne zeytinyağı, tuz ve limon konup servis edilir.
Fırında kabak
Malzemeler
- İki adet kabak
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Bir çay kaşığı nane
- Bir çay kaşığı tuz
- İki yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım adet ezilmiş sarımsak
- Bir su bardağı yoğurt
- Bir yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
Malzemeler
Kabaklar yıkanır ve kurulandıktan sonra yuvar şekilde doğranır. Kabaklar kesildikten sonra kekik nane, tuz, pul biber zeytinyağı karıştırılıp, fırına atılır. Fırından çıkarılmış kabak yemeği üzerinde sarımsaklı yoğurt dökülür.
Tulum Peynirli Karpuz salatası
Malzemeler
- 4 dilim küp doğranmış karpuz
- 150 gr doğranmış tulum peyniri
- 20 adet yaban mersini
- 4-5 dal taze nane
- Bir adet limon kabuğu
- Bir tatlı kaşığı mavi haşhaş
Küp küp doğranmış karpuz, yaban mersini ve tulum peynirini karıştırın. Daha sonra üzerine nane yaprakları gezdirilir. Ardına limon kabuğu rendelenip üzerine de mavi haşhaş serpilir.
Karnabahar pilavı
- Yarım karnabahar
- Bir adet kırmızı kapya biber
- Bir adet havuç
- Bir adet ince kıyılmış maydanoz
- Bir yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir çay kaşığı limon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Bir tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Karnabahar yıkanıp köklerinden ayıklanır. Taneli şekilde olana dek rondodan çekilir. Zeytinyağı bir tencerede kavurulurken üzerine doğranmış havuç atılır. Havuçlar yumuşayınca içine doğranmış kırmızı kapya biberler atılır ve kavrulmaya devam edilir. Havuç ve biberler kavrulduğunda çekilen karnabaharlar ilave edilir. Tuz ve baharatlarla karıştırılır. Kapağı kapanıp yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişirilince üzerine serpilip servis edilir.
Fırında sebzeli tavuk
- 250 gr tavuk gögüsü
- bir yemek kaşığı zeytinyağı
- Birer adet kabak, patates, biber, domates
- Bir çay kaşığı zerdeçal
- Bir çay kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Tavuk göğsü jülyen şeklinde doğranır. Zeytinyağı tuz ve baharatlar iyice çırpılır ve sebzeli tavuk göğsüne dökülür. Yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir ve 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.