Yemek Tarifi

Misafirleriniz tadına bayılacak. Çok kolay ve ‘lezzetli tiramisu’ nasıl yapılır?

Çay sohbetlerine güzel bir eşlikçi arayanlar, kahvenin tadına doyamayıp bir de tatlısında tatmak isteyenler veya sadece tatlı düşkünleri için harika bir tarifimiz var. Keki kahveyle ıslanmış ve yumuşacık olmuş, labnesiyle ayrı bir lezzet kazanmış nefis mi nefis tiramisuyu yapmak çok kolay! İşte kolay ve lezzetli tiramisu tarifi.

Malzemeler

  • 1 adet hazır pandispanya keki

Muhallebisi için

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram labne peyniri (1 paket)

Islatmak için

  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 1 paket 3’ü bir arada hazır kahve

Üzeri için

Kakao

Hazırlanışı

İlk olarak tiramisunun kremasını hazırlamak için 2,5 su bardağı süt, 3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker, 3 tepeleme yemek kaşığı un ve 1 adet yumurtayı uygun bir tencereye koyun.

Ocağı açın ve kremayı koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.

Pişen kremayı daha hızlı soğuması için ocaktan aldıktan sonra genişçe bir karıştırma kabına koyun.

Hafif soğuyup ılıyan kremaya 200 gram labne peyniri de ilave edin.

Krema pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikser ile iyice çırpın.

Daha sonra tiramisunun kekini ıslatmak için bir paket 3’ü 1 arada kahve ve yarım su bardağı sıcak suyu kahve çözülene kadar karıştırın.

Pasta tabanının alt kısmını düz bir tabağa alın.

Hazırladığınız kahveli karışım ile her yerini bir güzel ıslatın.

Sonrasında hazırlamış olduğunuz kremanın yarısını kekin üzerine koyun ve bir spatula veya pasta sıvama aparatı ile kekin tüm yüzeyine pürüzsüz olacak şekilde iyice yayın.

Pasta tabanının diğer yarısını da yine kahveli suyla bir güzel ıslatın.

Daha sonra ıslatılan keki kremanın üzerine dikkatli bir şekilde yerleştirin.

Kremanın kalanının da tamamını pastanın üzerine dökün.

Bir spatula veya pasta sıvama aparatı ile kremayı tiramisunun her yerine gelecek şekilde bir güzel kaplayın ve bu şekilde yayın.

Kekin her tarafı krema ile kaplandıktan sonra kekin üzerine bol bol kakao serpin.

Son aşama olarak tatlıyı buzdolabına koyun ve 1 gece buzdolabında dinlendirin. Yeterince zaman yoksa da en az 3-4 saat buzdolabında yumuşayıp dinlenmesini bekleyin.

İyice dinlenen tatlıyı dolaptan çıkarın. Tiramisuyu dilimledikten sonra leziz tiramisu servise olacaktır. Şimdiden afiyet olsun!

Hem yapımı pratik hem de aşırı lezzetli tiramisu tarifi için: 

Tiramisu’nun Kökeni

Tiramisu, İtalya’nın Veneto bölgesinde ortaya çıktığı düşünülen bir tatlıdır. Tiramisu kelimesi, “canlılık” veya “canlılık” anlamına gelen İtalyanca “tirami su” kelimesinden türetilmiştir. Tiramisu, ilk olarak 1960’ların sonlarında İtalya’da popüler oldu ve daha sonra dünya çapında popüler bir tatlı haline geldi.

Tiramisu’nun Tadı

Tiramisu, hafif ve kremsi bir tatlıdır. Kahve ve kakao tozu, tatlıya yoğun bir aroma ve lezzet katarken, mascarpone peyniri ve krema tatlıyı hafifletir. Kedi dili bisküvisi de tatlıya dokulu bir yapı ve ekstra lezzet katmaktadır. Tiramisu, tatlı sevenler için mükemmel bir lezzettir.

Tiramisu Nereden Gelir?

Tiramisu, İtalya’da popüler bir tatlıdır. Ancak, bu tatlı ile ilgili bazı iddialar da mevcuttur. Bazı kaynaklar, tiramisunun Venedikli fahişeler tarafından hazırlandığına ve enerji vermesi için müşterilere sunulduğuna inanmaktadır. Ancak, bu iddia herhangi bir somut kanıtla desteklenmemektedir.

Diğer bir teori ise, tiramisunun 17. yüzyılda Fransızların İtalya’yı işgal etmesi sırasında, İtalyanların Fransız askerlerinin gücünü kırmak için kahve ve likörle hazırlanan bir tatlı yarattıklarıdır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak