Yemek Tarifi

Pastane usulü açma yapmak isteyenler buraya! Tel tel ayrılan yumuşacık açma nasıl yapılır?

Pastanelerde yemeye alışık olduğumuz bir lezzet olan açmayı evde hazırlamak da bu tarifle oldukça kolay. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz pastane usulü açma vazgeçilmeziniz olacak. Tel tel ayrılmasıyla meşhur olan bu lezzeti yedikçe yiyesiniz gelecek. Yumuşacık dokusuyla ve lezzetiyle damaklarda iz bırakan pastane usulü açma hazırlamak için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz…

Malzemeler;

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4,5 su bardağı un
  • Tereyağı

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam
  • Mavi haşhaş

Yapılışı;

İlk olarak yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık sütü, 1 su bardağı ılık suyu, yarım su bardağı sıvı yağı, 1 paket instant mayayı, 1 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu alalım. Malzemeleri yoğurma kabının içerisine aldıktan sonra güzelce karıştıralım. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra 4,5 bardağı unun bir kısmını yavaş yavaş ilave etmeye başlayalım. Bu noktada kontrollü bir şekilde un ilavesinde bulunalım. Açma hamurumuzun yumuşak formda bir hamur olması gerekiyor. Geriye kalan unu da azar azar ekledikten sonra, yumuşak bir form elde ettiğimiz hamurun üzerini streç film yardımıyla kapatalım. Streç filme ile kapattıktan sonra yaklaşık olarak 1 saat kadar dinlendirmeye alalım.

1 saat boyunca mayalanan hamurumuzu parçalara bölelim ve parçalara böldüğümüz hamurumuzu bezelere ayıralım. Bu noktada 10 eşit parçalara bölebiliriz hamurumuzu. 10 eşit parçaya böldüğümüz hamurlarımızı beze haline getirelim. Uygun olan fırın tepsinin altını güzelce yağlayalım. Yağladığımız tepsinin içerisine bezelerimizi koyalım. Hamurların üzerlerine de bir miktar sıvıyağ sürdükten sonra yaklaşık olarak 15 – 20 dakika kadar bekletmeye alalım. Akabinde hamurlarımızı terse çevirelim ve üzerlerine tereyağı koyalım. Bu sayede hamurlar pişerken birbirlerine yapışmayacak ve kopardıktan sonra tel tel bir görünümde olacak. Tezgaha bir miktar sıvı yağ alalım ve hamurumu burada bir miktar açalım.

Açma işlemini tamamladıktan sonra hamurumuzu katlayalım ve rulo şeklini etrafında çevirelim. Hazırladığımız açmalarımızı fırında tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine bolca yumurta sarısı sürelim ve dilerseniz üzerine dilediğiniz kadar susam, çörek otu ya da mavi haşhaş ilavesinde bulunun. Bu şekilde fırın mayalanması için yaklaşık olarak 20 dakika bekleyin ve ardından 190 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirmeye alın. Afiyet olsun.

Video: TÜM AÇMA TARİFLERİNİ UNUTUN – TEL TEL PAMUK GİBİ PASTANE AÇMASI TARİFİ

Pastane Açması Tarihi

Pastane açmak, aslında tarih boyunca yapılmış bir işlemdir. Geleneksel olarak, pastaneler, hamur işleri, kekler, pasta, kurabiyeler, tatlılar, sandviçler ve diğer yiyeceklerin üretimi için kullanılmıştır. İlk pastanelerin ortaya çıkışı, Mısır, Antik Yunanistan ve Roma dönemine kadar dayanmaktadır.

Ortaçağ’da, pastaneler, kiliselerin ve manastırların üretim merkezleri haline geldi. Daha sonraki yıllarda, pastaneler, Avrupa genelinde yayıldı ve daha modern ürünlerin üretimi için kullanılmaya başlandı.

19. yüzyılda, pastaneler sanayileşti ve büyük ölçekli üretim için kullanılmaya başlandı. Endüstriyel pastacılık, Amerika Birleşik Devletleri’nde başladı ve daha sonra dünya genelinde yayıldı.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Altın gününe özel çıtır çıtır sigara böreği nasıl yapılır?

Altın günleri oldukça keyifli ortamın olduğu, ev hanımları için hem sosyalleşme hem de birikim yapmasına olanak sağlayan bu günlerin hatırı
Yemek Tarifi

3 malzemeyle 5 dakikada dünyanın en lezzetli ve en pratik tatlısını yapmaya hazır mısınız?

Sadece 3 malzemeyle dünya tatlısı yapmaya hazır olun. 5 dakika içerisinde İspanyol’ların meşhur churros tatlısını yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.