Sosyal Medya

Facebook’tan Instagram hesabını silme nasıl yapılır?

Facebook ya da yeni adıyla Meta adlı şirketin Instagram’ı satın almasıyla birlikte artık iki sosyal medya hesabınızı ortak bir şekilde yönetebiliyorsunuz. Böylelikle tek bir platformdan yaptığınız paylaşım iki platforma birlikte gidiyor. Sadece Instagram ya da sadece Facebook üzerinden işlem yaparak iki sitede de işlem yapmış gibi oluyorsunuz. Bu bağlamayı Facebook ve Instagram ayarlarından yapabilirsiniz. Ayrıca iki sayfanızı birbirinden ayırma işlemini yapmak da oldukça kolay.

Instagram’ı Facebook’tan ayırmak

Instagram ve Facebook profilinizde çapraz bir bağlantı oluşturmanız sizin profil fotoğrafınızı ya da gönderilerinizi tek platformdan tek tıkla düzenlemenizi sağlar. Ancak bunu yapmak sizin her paylaşımınızı diğer platforma gönderir ve bazen her paylaşımınızı diğerinde paylaşmak istemeyebileceğiniz için bu durum sıkıntılara yol açabilir. Instagram hesabınızı Facebook hesabınızdan farklı sebeplerden dolayı ayırmak isterseniz bunu yapmak için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Sayfaları ayırmak için öncelikle hesabınızda ayarlar bölümüne gidin ve hesaplar merkezine tıklayın.

Bağlı hesaplara gidin

Hesaplar merkezinde yapacağınız ilk işlem bağlı hesaplara gitmek olacaktır. Ancak bu işlemleri bilmiyorsanız sırasıyla şunlara tıklayabilirsiniz:

  • Instagram hesabında sağ alt köşedeki profile tıklayın,
  • Ardından açılan sayfada sağ üst köşedeki menü çizgisine basın,
  • İlk baştaki ayarlar yazan yere basın.

Bu adımların ardından hesaplar merkezine tıklayın. Hesabınızı silme adımlarına buradan başlayabiliriz. Burada yapacağınız işlemler sizin Instagram ya Facebook profillerinizi tamamen silmez. Sadece iki sayfayı birbirinden ayıran işlemlerdir.

Seyredin: INSTAGRAM HESABINI FACEBOOK’TAN AYIRMAK

Yeni adım: Profiller

Hesaplar merkezine giriş yapmanızın ardından karşınıza hesaplar ile profiller adından yeni bir kısım çıkacak. Bu kısma tıkladığınızda Instagram hesabınıza bağlı durumda olan Messenger ve Facebook hesaplarınıza göz atabilirsiniz. Bu aşamaya geldiğinizde birbirinden ayırmak istediğiniz hesaplar için işlem yapabilirsiniz. Açılan sayfadaki Instagram yazan yere tıklayın.

Silme isteğinizi onaylayın

Hesapları birbirinden bağımsız hale getirmek için Instagram yazan yere tıkladığınızda sistem sizden onay isteyecektir. Hesabınızı silmek istediğinizi onaylamak için ise sayfada alt kısımda yer alan hesabı hesap merkezinden ayırma seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Burada size bilgilendirmeler sunulur. Bu sunumdaki bilgileri okuyup onaylamanızın ardından hesabınızı kaldırmanız için onaya dokunun.

Instagram hesabını silmek için, Facebook hesabınızın bağlantılı olması gerekir. Instagram hesabınızı silmek için, öncelikle Facebook hesabınızda oturum açın. Ardından, aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Instagram hesabınızı silmek için, Instagram uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın.
  2. Profilinize gidin ve sağ üst köşedeki üç çizgi simgesine dokunun.
  3. Açılan menüden “Ayarlar” seçeneğini seçin.
  4. Aşağı kaydırın ve “Hesap” seçeneğine dokunun.
  5. “Hesabı Sil” seçeneğine dokunun.
  6. “Neden hesabınızı silmek istediğiniz” sorusuna cevap verin.
  7. Şifrenizi girin ve “Hesabı Kalıcı Olarak Sil” düğmesine dokunun.

Instagram hesabınız kalıcı olarak silinecektir. Ancak, hesabınızı sildikten sonra geri getiremezsiniz. Bu nedenle, hesabınızı silmeden önce tüm verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.

Instagram hesabınızı silmek, hesabınızda paylaştığınız tüm fotoğraf ve videoları, beğenileri, yorumları ve takipçilerinizi kaybetmenize neden olur. Ayrıca, hesabınızı silmeniz durumunda, hesabınızı geri getirme seçeneğiniz yoktur. Bu nedenle, hesabınızı silmeden önce bu konuda iyice düşünmeniz gerekir.

Instagram hesabınızı silmek istemenizin birçok nedeni olabilir. Örneğin, hesabınızı artık kullanmayabilirsiniz veya hesabınızda bazı güvenlik sorunları yaşanmış olabilir. Ayrıca, hesabınızı ticari amaçlarla kullanıyorsanız ve artık işinize uygun değilse, hesabınızı silmek isteyebilirsiniz.

Hesabınıza yeniden erişim için adımları tamamlayın

Hesapları birinden ayırmanız demek erişiminizi kaybetmeniz anlamına gelir. Eğer Instagram hesabınızın bağlantısını kaldırırsanız bu hesabınıza olan erişimi kaybetmemeniz için yeni şifre oluşturmalısınız. Özellikle hesaplarınızın şifresini hatırlamıyorsanız yeni şifreyi oluşturmayı kesinlikle yapmalısınız. Bunun için yine ayarlardaki güvenliğe tıklayın ve üste seçenekteki şifre oluşturmaya tıklayın. Sonra açılan sayfada yeni şifrenizi oluşturun. Burada hesabınızdan çıkış yapmadığınız için sizden eski şifrenizi tekrar girmeniz istenmez. Yani eski eski şifreyi hatırlamanız gerekmiyor.

Instagram

E-Posta hesabınızı da değiştirin

Instagram’ı ayırdınız ve şifrenizi değiştirdiniz. Artık Instagram – Facebook ve Messenger’ınız arasında bir bağlantı kalmadı. Ancak Facebook hesabınızdaki mail adresiniz ile Instagram hesabınızın şifresi aynı ise yine hesabınıza erişiminizi kaybedebilirsiniz. Bu sebepten ötürü Instagram’ınızın mail adresinde de değişiklik yapmanız gerekiyor.

Ayarlardan mail adresini güncelleyebilirsiniz

Diğer işlemlerde olduğu gibi mail adresi değişimi de Instagram’ın ayarlar kısmından yapılıyor. Instagram hesabınızı ayırmanızın ardından hesaptan çıkış yapmadan ayarlar kısmına gitmelisiniz. Burada eğer Facebook hesabınızdaki mail adresiniz kayıtlı ise mail adresinizi değiştirebilmek için profilinizi düzenleye tıklayın. Burada kişisel bilgilerin düzenlenmesine girin ve mailinizi değiştirin. Aynı işlemleri cep telefonu numaranız için de yapabilirsiniz. Tüm değişikliklerin ardından ayarlarınızı kaydetmeyi unutmayın. İşlemler bittiğinde birbirinden bağımsız olan ayrı ayrı paylaşımlar yapabileceğiniz Instagram ve Facebook sayfalarına sahip olacaksınız.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sosyal Medya Teknoloji

Instagram onay kodu gelmiyorsa ne yapmak gerekir?

Son dönemlerde en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, pek çok kişinin en çok kullandığı uygulamalar arasında yer
Sosyal Medya Teknoloji

Türkiye’nin en çok takipçisi olan Instagram hesapları hangileri?

Türkiye’de en çok kullanılan hesaplarda biri Instagram’dır. Günümüzde Instagram üzerinden para kazanmak da mümkün hale gelmiştir. Çok sayıda takipçiye sahip