Sosyal Medya

Instagram’da başkasının hikayesi nasıl paylaşılır?

Instagram son derece popüler olan uygulamalar arasındadır. Instagram üzerinden kullanılabilecek farklı özellikler bulunuyor. Her kullanıcı üyelik hesaplarından tüm işlemleri yapabiliyor. Instagram fotoğraf ve video paylaşılan uygulamalar arasındadır. Aynı zamanda hikaye paylaşımı da bulunuyor. Hikaye paylaşımları bilindiği üzere 24 saat görünebilen gönderilerdir. 24 saat görünen hikayeler 24 saat sonunda siliniyor. Kullanıcılar aynı zamanda başkasında gördüğü hikayeleri de paylaşmak istiyor. Instagram bu özelliği aktif ederek başkasının hikayesini de paylaşma fırsatı sağlıyor. Beğenilen tüm hikayeler kullanıcılar tarafından kendi profilinde kolayca paylaşılabiliyor.

Günümüzde Instagram, sosyal medya dünyasının en popüler uygulamalarından biridir ve milyonlarca insan tarafından kullanılmaktadır. Bu nedenle, birçok insan Instagram’da birçok farklı paylaşım yapmak istiyor. Ancak, bazen diğer insanların hikayelerini paylaşmak isteyebilirsiniz, ancak bu konuda ne yapmanız gerektiğini bilmiyor olabilirsiniz. İşte bu noktada, size Instagram’da başkasının hikayesi nasıl paylaşılır sorusuna yanıt vereceğiz.

Instagram hikaye paylaşımı

Instagram üzerinde kullanılan özellikler arasında hikaye paylaşımı da bulunuyor. Hikaye paylaşımlarını yapmak için video veya fotoğraf seçilmesi gerekiyor. İster yeni hikaye çekebilir, isterseniz kayıtlı olan gönderileri paylaşabilirsiniz. Hikaye özelliğinde tam olarak 15 saniye veriliyor. 15 saniyeden uzun olması durumunda 2 farklı hikaye atılıyor. Hikaye paylaşımlarında başkasının paylaşımlarını da yapabilirsiniz. Paylaşacağınız hikayenin mutlaka herkese açık olması gerekiyor. Başkasının hikayesini paylaşmak için o kişinin herkese açık profile sahip olduğunu bilmeniz gerekiyor. Kullanıcının hikayesinde ok işaretine tıklayarak, paylaşılır olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Instagram başkasının hikayelerini ekleme

Instagram üzerinde kullanılan hikaye özelliği herkes tarafından kullanılabiliyor. Özellikle hikaye paylaşımlarını yapmak için ekstra bir şey gerekmiyor. Ekle seçeneğinden hikaye bölümü seçilerek hikaye gönderimi atılabiliyor. Instagram üzerinde hikaye, story sözcüğüyle ifade ediliyor. 24 saat görünebilecek video ve fotoğraflarınızı hikaye olarak gönderebilirsiniz. Sadece kendi fotoğraflarınızı değil başka hesapların paylaştığı hikayeleri de ekleyebilirsiniz. Instagram üzerinde başkasının gönderilerini de paylaşabilirsiniz. Başkasının hikayesini paylaşmak için ok işaretine basılması gerekiyor. Ok işaretine basarak, gönderiyi hikayenizde paylaşabilirsiniz.

Başkasının hikayesi paylaşılır mı?

Instagram kullanıcıların kullanabileceği farklı özellikleri sunuyor. Özellikle hikaye özelliği günümüzde her kullanıcı tarafından kullanılıyor. Kullanıcılar hikaye ekleme özelliklerinden her an faydalanarak hikaye gönderimi yapabiliyor. Instagram gezerken güzel bir hikaye gören kullanıcılar kendi hikayesinde paylaşabiliyor.

Kendi hikayenizde başkasının hikayesi şöyle paylaşılıyor;

  • Hikayede bulunan ok işaretine tıklamak
  • Kendi hikayeme ekle seçeneğine basmak

Kendi hikayenize paylaşım yapmak için kullanıcının hesabı gizli olmaması gerekiyor. Gizli olan ve sizin tarafınızdan takip edilen kullanıcıların hikayesini kendi profilinizde paylaşamıyorsunuz.

Başkasının Hikayesini Paylaşmak İçin İzin Alın

Başkasının hikayesini paylaşmadan önce, onların izni olmadan bunu yapmamalısınız. Bu, diğer insanların özel hayatına saygı göstermek için önemlidir ve aynı zamanda Instagram’ın kullanım şartlarına da uygun olacaktır. Bu nedenle, birinin hikayesini paylaşmadan önce, öncelikle onların iznini almalısınız. Eğer izin verirlerse, onların hikayesini paylaşabilirsiniz.

Başkasının Hikayesini Paylaşmak İçin Gereken Adımlar

Başkasının hikayesini paylaşmak için ilk olarak hikayenin kaydedilmiş olması gerekmektedir. Hikaye kaydedildikten sonra, hikayenin sahibinin profilindeki hikayeler bölümüne giderek, hikayenin sağ üst köşesindeki üç nokta simgesine dokunun. Ardından açılan menüde “Paylaş” seçeneğine dokunun ve hikayeyi paylaşmak istediğiniz kişileri seçin.

Başkasının Hikayesini Yeniden Paylaşmak

Başkasının hikayesini yeniden paylaşmak, onların izni olmadan yapılamaz. Ancak, eğer birisinin hikayesini paylaşmak istediğinizi ve izinlerini aldıysanız, hikayeyi yeniden paylaşabilirsiniz. Bunu yapmak için, hikayeyi kaydedin ve ardından kendi hikayenizde yeniden paylaşmak istediğinizde “Hikayeni Paylaş” seçeneğine dokunun. Daha sonra, hikayeyi paylaşmak istediğiniz kişileri seçin ve paylaşımınızı yayınlayın.

Hikayeyi Kendi Hikayenizde Paylaşmak

Başkasının hikayesini kendi hikayenizde paylaşmak için de aynı adımları izleyebilirsiniz. Başkasının hikayesini kaydettikten sonra, kendi hikayenize eklemek için hikayenin sağ üst köşesindeki “Hikayeni Paylaş” seçeneğine dokunmanız yeterlidir. Ardından, hikayeyi paylaşmak istediğiniz kişileri seçin ve paylaşımınızı yayınlayın.

Kolay hikaye eklemek

Hikaye ekleme işlemlerinde oldukça kolay yöntemler bulunuyor. Özellikle beğenilen hikayeleri kendi hikayenize atarak güzel bir paylaşım yapabilirsiniz. Kolay hikaye ekleme özelliğini kullanarak sizler de anlık paylaşım yapabilirsiniz. Beğendiğiniz bir profilde bulunan hikayeyi profilinize ekleyerek hızlı bir şekilde paylaşabilirsiniz.

Başkasının hikayesini eklemek

Instagram üzerinde hikaye paylaşımlarınızda başkasının hikayesini de kullanabilirsiniz. Herhangi bir kullanıcının paylaştığı hikayeyi profilinize atarak takipçilerinize gösterebilirsiniz. Aynı zamanda başkasının hikayesini özel mesaj olarak da istediğiniz takipçilerinize gönderebilirsiniz. Hikaye ekleme özelliği içerisinde birçok detay bulunuyor. İster kendiniz hikaye paylaşabilir, isterseniz başkasının hikayesini profilinize ekleyerek paylaşım yapabilirsiniz.

Instagram başka kullanıcının hikayesini paylaşmak

Başka kullanıcıların hikayelerini paylaşmak için hesapların gizli olmaması gerekiyor. Paylaşacağınız profilin herkese açık olarak paylaşım yaptığına emin olmanız gerekiyor. Herkese açık profillerin hikayelerini kendi hikayenizde anlık paylaşım yapabilirsiniz. Anlık paylaşım yaparak siz de kullanıcının hikayesini kendi takipçilerinize görünmesini sağlayabilirsiniz.

Hikaye paylaşım özelliği

Instagram tarafından sunulan hikaye özelliği, her kullanıcıya açıktır. Her kullanıcı dilediği hikayeleri paylaşarak takipçilerine gösterebiliyor. Aynı zamanda başkasının hikayelerini de paylaşım yaparak daha kolay işlem yapabiliyor. Başkasının hikayesini paylaşma özelliği sadece herkese açık olan hesaplar için geçerli oluyor. Gizli olan hesapların hikayesini paylaşmak mümkün olan bir durum değildir.

Instagram’da başkasının hikayesi nasıl paylaşılır sorusunun cevabı oldukça basit ve doğrudan. Ancak, öncelikle izin almanız gerektiğini unutmamalısınız. Bu, diğer insanların özel hayatına saygı göstermek için önemlidir ve aynı zamanda Instagram’ın kullanım şartlarına uygun olacaktır. Eğer izinleri varsa, hikayeyi kaydedip kendi hikayenizde veya doğrudan mesaj olarak paylaşabilirsiniz. Böylece, diğer insanların hikayelerini paylaşmak istediğinizde doğru adımları izlemiş olursunuz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sosyal Medya Teknoloji

Instagram onay kodu gelmiyorsa ne yapmak gerekir?

Son dönemlerde en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, pek çok kişinin en çok kullandığı uygulamalar arasında yer
Sosyal Medya Teknoloji

Türkiye’nin en çok takipçisi olan Instagram hesapları hangileri?

Türkiye’de en çok kullanılan hesaplarda biri Instagram’dır. Günümüzde Instagram üzerinden para kazanmak da mümkün hale gelmiştir. Çok sayıda takipçiye sahip