Sosyal Medya

Instagram’da hikayeye nasıl link eklenir?

Instagram rağbet gören sosyal medya platformlarından birisidir. Instagram üzerinde fotoğraf ve video paylaşımı yapabilirsiniz. Instagram sürekli kendini geliştiren bir uygulamadır. Her geçen gün farklı özellikleri kullanıcılarına sunar. Bazı kullanıcılar kişisel hesap açmayı tercih ederken, bazı kullanıcılar ise çok fazla kişiye hitap etmeyi tercih eder. Çok takipçili olan hesaplar Instagram üzerinden ticaret işleriyle de uğraşabilirler.

Böylelikle para kazanabilirler ve popülerlikleri artar. Instagram üzerinden gönderi paylaşarak ya da hikaye ekleyerek takipçilerine ürün ve marka tanıtımı yapabilirler. Son günlerde hikaye üzerinden paylaşım yapmak daha cazip gelmektedir. Hikayelerinde ürün tanıtımı yaparken linkte ekleyebilirler. Instagram‘ın hikayeler kısmına link ekleme özelliği son zamanlarda işletme hesapları tarafından da tercih edilen bir özelliktir.

Instagram hikaye özelliği nedir?

Instagram hikaye özelliği ile 24 saat boyunca hesabınızdan herhangi bir ürün sergileyebilir veya marka tanıtımı yapabilirsiniz. 24 saat sonunda paylaştığınız hikaye kendi kendine yok olur. Instagram‘ın bu özelliği oldukça ilgi çekmektedir ve birçok kişi tarafından takip edilmektedir. Müşteri memnuniyetini üst düzeye çıkarmak için Instagram her geçen gün yeni güncellemeler yapmaktadır.

Bunlardan birisi de hikayeye link ekleme özelliğidir. Bu özellik ile beraber ticaretle uğraşan ve ürünlerin satışını yapmak isteyen kişiler için oldukça işlevsel olmaktadır. Instagram link ekleme özelliğini uygulamadan önce bilinmesi gereken bir takım adımlar vardır. Bu adımları takip ettiğiniz zaman linki kolaylıkla paylaşabilirsiniz.

Instagram
Instagram

Instagram hikayeye link ekleme

İlk olarak hikaye paylaşmanız gerekir. Bu hikaye daha çok ürün ile alakalı olmaktadır. Hikayenizi paylaştıktan hemen sonra ok işaretini takip etmelisiniz. Açılan yeni ekranda bir çok seçenekler yer alır. Bu seçenekler arasında bağlantı ve link ekleme bölümünü bulmanız gerekir. Herhangi bir bağlantı linkini buraya kopyalayıp kaydedebilirsiniz. Böylelikle yapacağınız işlem tamam olur. Bu uygulamadan sonra takipçileriniz hikayenizi görebilir. Reklamını yaptığınız ürün ile ilgilenen takipçileriniz yukarı kaydırırsa link verdiğiniz adrese gidecektir. Dikkat etmeniz gereken nokta bu özelliğin sizde aktif olup olmadığıdır. Aktif ise bu basamakları kolaylıkla uygulayıp link ekleme işlemini yapabilirsiniz.

İzleyin: Instagram Hikayesinde Link Paylaşma – Herkes Yapabilir

  1. “Hikayeni oluştur” seçeneğini seçin

Instagram uygulamasını açın ve ana sayfadaki “Hikayeni oluştur” seçeneğine dokunun. Buradan, hikayenizi oluşturmak için fotoğraf, video veya metin seçeneklerini kullanabilirsiniz.

  1. “Link ekle” seçeneğini seçin

Hikayenizi oluşturduktan sonra, “Link ekle” seçeneğini seçin. Bu seçenek, hikayenize bir bağlantı eklemenizi sağlar.

  1. Bağlantıyı girin

“Link ekle” seçeneğini seçtikten sonra, bağlantınızı eklemek için URL kutusuna dokunun. Burada, eklemek istediğiniz bağlantının tam URL’sini girmeniz gerekmektedir.

  1. “Geri” düğmesine dokunun

URL kutusuna bağlantınızı girdikten sonra, “Geri” düğmesine dokunun ve hikayenizin görüntüsüne geri dönün.

  1. Hikayenizi paylaşın

Artık hikayenize bir bağlantı eklediniz. Tek yapmanız gereken, hikayenizi paylaşmak için “Hikayeni Paylaş” seçeneğine dokunmaktır.

Bu kadar! Hikayeniz artık bir bağlantı içeriyor ve takipçilerinizin veya arkadaşlarınızın kolayca tıklamasını sağlayabilirsiniz.

Instagram hikayesine neden link eklenir?

Instagram geniş çaplı sosyal medya uygulamasıdır. Son yıllarda en çok sevilen ve kullanılan bir uygulama olmuştur. Bu ilginin sonunda paraya dönüşen işlerde elbette olmuştur. Sosyal medya üzerinden reklamlardan oldukça fazladır. Çok takipçisi olan hesaplar Instagram üzerinden reklamlar vermeye başlamıştır. Reklamlar vermeleri ile beraber link ekleyerek takipçileri ile paylaşmışlardır. Linkte reklamını yaptıkları ürüne kolaylıkla ulaşılabilmesi için site eklenir. Böylelikle reklam ürünü daha fazla kitleye ulaşır.

Instagram link ekleme özelliği işe yarar mı?

Instagram link ekleme özelliği oldukça işlevseldir. Kullanabileceğiniz alanlar çok geniştir. Yaratıcılığınıza bağlı olarak daha da genişletebilirsiniz. Marka veya ürün tanıtımı yapmak istiyorsanız link ekleme özelliği tam size göredir. Ürünlerinizin özelliklerini, modellerini ve fotoğraflarını hikayenize ekleyebilirsiniz.

Daha sonra satış yaptığınız sitenin linkini de eklediğiniz zaman takipçileriniz satış sitenize ulaşabilir ve ürün siparişi verebilirler. Ayrıca sitenize ulaşan takipçileriniz diğer ürünlerinizi de görebilir ve yakın çevresine önerebilirler. Farklı bir markanın tanıtımını yapıyorsunuz ürünün site linkini paylaşabilirsiniz. Böylelikle ek kazanç elde edebilirsiniz. Markaların tanıtımını yapabilmek için çok takipçili hesabınızın olması önemlidir.

Sosyal medya siteleri oldukça geniştir. Sosyal medyada bulunuyorsanız ve popüler hesaplarınız varsa Instagram üzerinden işlerinizi daha da büyütebilirsiniz. Youtube’da aktif olarak içerik üretiyorsanız hesabınızın linkini paylaşabilir ve erişim sayısını daha da arttırabilirsiniz. Yazarlık yapıyorsanız ve kitap çıkarttıysanız daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Kitabınız ile fotoğraf çekinebilir veya kitabınızdan bir kesit paylaşabilirsiniz. Paylaştığınız hikayenin altına kitaplarınızın satıldığı site linkini ekleyerek daha çok kişinin görmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle kitap satışlarınızda artışı yakalayabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sosyal Medya Yaşam

WhatsApp’a yeni özellik ne zaman gelecek? Bu özelliği hepiniz çok seveceksiniz

Dünya üzerinde en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, özellikle 2022 yılının başından itibaren birçok yeni özellik
Sosyal Medya Teknoloji

Instagram onay kodu gelmiyorsa ne yapmak gerekir?

Son dönemlerde en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, pek çok kişinin en çok kullandığı uygulamalar arasında yer