Hobi

Kediniz sizi seviyor mu? Kedinizin sizi sevdiğinizi gösteren 10 davranış

Kediler, oldukça karmaşık karakterleri ve davranışlarıyla zaman zaman anlaşılması güç olabilir. Ancak kedinizin sizinle kurduğu iletişim, onun sizinle ilişkisine dair ipuçları verir. İşte kedinizin sizi sevdiğini gösteren 10 davranışı:

1. Gözlerini Yavaşça Kısıp Kırpıyor

Kedilerin gözlerini yavaşça kırpması ‘kedi öpücüğü’ olarak tanımlanır ve bu hareket, kedinizin sizden memnun olduğunu ve size karşı şefkat beslediğini gösterir. Siz de aynı şekilde gözlerinizi kısarak karşılık verebilirsiniz.

2. Kendini Temizleme

Kediler sadece hijyen amaçlı kendilerini yalamazlar. Hem stresten arınmak hem de aynı ortamda bulundukları kişilerle bağlarını güçlendirmek için yalanırlar.

3. Kendisini Yüzünüze Sürtüyor

Kediler, bedenlerini yüzünüze sürtüyorlarsa, bu hareketle “Senin sahibin benim” demek istiyor ve size karşı hissettiği şefkati ve konforu tanımlamak istiyorlar.

4. Size Hediye Getiriyor

Elbette ki burada kurdelalı, şirin hediyelerden bahsetmiyoruz. Kediniz, eve ölü bir fare veya kuş getirirse, size olan büyük sevgisini göstermek istemiştir. Kızmayın, bu onun bir sevgi gösterisidir.

5. Sürekli Yanınızda

Bazı kediler, sevgilerini fiziksel olarak göstermeyebilirler. Ancak sizinle sürekli yakın olmak isteyip odadan odaya takip ediyorlarsa, “Seninle zaman geçirmek istiyorum” demek istiyorlar.

6. Yerde Sırt Üstü Yuvarlanıyor

Kedinizin yere yatıp sırtüstü yuvarlanarak size göbeğini göstermesi, büyük bir güven anlamına gelir. Bu hareket, sizinle güçlü bir bağ kurduğunu gösterir.

7. Masaj Yapıyor

Kedilerin patileriyle sizi ‘yoğurması’, anne-çocuk ilişkisi ile ilişkilendirilir. Bu hareketi, yalnızca güvendiği ve sevdiği insanlara yaparlar.

8. Kuyruğunu Kaldırarak Yanınıza Geliyor

Kediler, kuyruklarını dikey olarak kaldırarak ve hafifçe kıvrarak sizin yanınıza geldiğinde, bu onların sizinle mutlu ve rahat hissettiğinin bir göstergesidir.

9. Tırmalama İhtiyacını Sizinle Paylaşıyor

Kedilerin tırmalama ihtiyacı, hem stres atma hem de tırnaklarını törpüleme amaçlıdır. Kedinizin tırmalama ihtiyacını sizinle paylaşması, sizinle olan ilişkisine değer verdiğini gösterir.

10. Sizinle Uyuma İsteği

Kediler, sizinle uyumak istiyorlarsa, bu sizinle güçlü ve güvende hissettiklerinin bir işaretidir. Kedinizin sizinle uyumaya çalıştığını görmek, sizinle olan bağını daha da güçlendirecektir.

Sonuç

Kedilerin sevgi gösterileri, her ne kadar insanların sevgi anlayışından farklı olsa da, onların sizinle olan bağını ve sizinle ilişkisini anlamak için önemli ipuçları sunar. Bu davranışları gözlemleyerek, kedinizin sizinle olan ilişkisini daha iyi anlayabilir ve onunla daha güçlü bir bağ kurabilirsiniz. Kedinizin sizi sevdiğini gösteren bu 10 davranışa dikkat edin ve onunla olan ilişkinizi daha da güçlendirin.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Hobi

Closer ne kadar kazanıyor? Espor sektöründe aylık kazançlar

Son yıllarda online oyun sektöründe büyük gelişmeler yaşanıyor ve insanlar e-spor oyunları ile para kazanabiliyor. Oyun sektöründe kendisini geliştiren oyuncular,
Hobi

Filografi tahtası nasıl olmalı ve filografi sanatı nedir?

Filografi, çivilerin bir tahta ya da bir pano üzerine çakılarak tablo oluşturulması ve bu tablonun üzerine iplerle ya da tellerle