Beslenme

Maydanoza limon sıkarsak… Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kimselerin bilmediği ‘o sırrı’ açıkladı

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu canlı yayın programında maydanoz suyunun faydalarını anlatırken, maydanoz suyunun vücuttan ödem atmada faydalı olduğunu ve antidepresan etkisi olduğunu belirtti. Ayrıca, maydanozun karaciğerdeki yağları eriten etken maddelere sahip olduğunu, ancak limon sıkılarak tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Maydanozun Faydaları

Maydanoz, yemeklerde baharat ve garnitür olarak kullanılan yeşil bir bitki olup sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. İşte maydanoz suyunun faydaları ve tüketim önerileri:

Maydanoz ve limon
Maydanoz ve limon / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Sindirim Sağlığını Destekler

Maydanoz suyu, sindirimi kolaylaştırarak mide ekşimesi, gaz ve şişkinlik gibi sorunları azaltır. Aynı zamanda, bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık gibi sindirim sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Maydanoz, C vitamini, A vitamini ve demir gibi besinler açısından zengin olduğundan bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı koruma sağlar.

Anti-inflamatuar Özellikler

Maydanoz, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan flavonoidler ve antioksidanlar içerir. Bu sayede, kronik iltihaplanma ile ilişkili hastalıkların önlenmesine katkıda bulunur.

Kilo Kontrolüne Yardımcı Olur

Maydanoz suyu, düşük kalorili bir içecek olduğu için kilo kaybına yardımcı olabilir. Ayrıca, iştahı azaltarak ve vücutta biriken toksinlerin atılmasına destek olarak kilo kontrolünde etkili olur.

Kalp Sağlığını Korur

Maydanoz, kalp sağlığına yararlı olan folik asit ve potasyum açısından zengindir. Bu nedenle, düzenli tüketimi kalp hastalığı riskini azaltabilir ve kan basıncının kontrol altında tutulmasına yardımcı olabilir.

Maydanoz ve limon
Maydanoz ve limon / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Cilt Sağlığını Destekler

Maydanoz, içeriğindeki etken maddelerle cilde güzellik ve sağlık katan bir bitkidir. Antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde cilt lekelerinin ve kırışıklıkların azaltılmasına katkıda bulunur.

Maydanoz Kürünün Hazırlanışı

Maydanoz suyunu tüketmek için, bir demet maydanozu yıkayıp blenderda püre haline getirin ve suyunu süzün. Karaciğer yağlarını eritmesi için biraz limon sıkarak ve tatlandırmak için de bal ekleyebilirsiniz. Günde birkaç kez bir bardak maydanoz suyu içerek faydalarından yararlanabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme

Kekik çayının faydaları. Kekik çayı nasıl demlenir?

Dünya genelinde 2019 yılında çıkan ve yaklaşık olarak 2 yıla yakın süren covit-19 nedeniyle insanlar sağlıklı yaşamaya ve sağlıklı besinler
Beslenme

Akşam yemeği menüsü nasıl olmalıdır? Karbonhidratsız beslenme şart

Kilo vermenin kilit noktası olan akşam yemeğiyle ilgili, Dr. Ayşegül Çoruhlu altın değerinde bilgiler verdi. İşte akşam yemeğinin nasıl olması