Güzellik

Havalar ısındı, ter kokusuna garantili çözüm. Hindistan cevizi yağı ve lavanta yağı ile ‘evde deodorant’ nasıl yapılır?

Yaz aylarında sıklıkla karşılaştığımız ter kokusu sorununa doğal ve etkili çözümler sunan bu makalede, saatlerce rahatsız edici ter kokusundan uzak durmanızı sağlayacak yöntemleri paylaşıyoruz. Bu yöntemlerle, kimyasal içerikli parfümler ve deodorantlar kullanmadan da ferah ve temiz bir his elde edebilirsiniz.

Doğal Ter Kokusu Çözümü: Hindistan Cevizi Yağı ve Lavanta Yağı ile Ev Yapımı Deodorant

Bu doğal ter kokusu çözümü için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • 8 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1/4 bardak mısır nişastası
  • 1/4 bardak karbonat
  • Bir miktar lavanta yağı
  • Küçük cam kavanoz

Hazırlanışı

  1. Karbonat ve mısır nişastasını bir kaba alarak iyice karıştırın.
  2. Hindistan cevizi yağını ekleyin ve karışımı iyice yoğurun. Oda sıcaklığında olan hindistan cevizi yağının katı kalmamasına dikkat edin.
  3. Homojen bir karışım elde ettikten sonra lavanta yağını da ekleyin ve bir kez daha karıştırın.
  4. Hazırladığınız karışımı küçük bir cam kavanoza aktarın ve oda sıcaklığında saklayın.
  5. Duştan sonra bir miktar alarak koltukaltına sürün. Bu doğal deodorant, ter kokusunu önlemeye yardımcı olacaktır.
Kötü koku
Kötü koku / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Alternatif Ter Kokusu Çözümü: Özel Üretilen Deodorantlar

Ter kokusuna karşı etkili bir diğer yöntem, özel üretilen deodorantların kullanımıdır. Bu deodorantlar, terin koku yapmasını önler ve rahatsız edici durumları engeller.

Deodorant Seçimi ve Kullanımı

  1. Yoğun terleme sonrası bölgesel olarak en çok ter gözlemlenen bölge olan koltuk altlarına deodorant uygulayın.
  2. İşe giderken veya dışarıda olduğunuzda, hareket etmenizden dolayı terlemeniz muhtemeldir. Bu durumda, bölgesel deodorant bulundurarak rahatsız edici ter kokusunu önleyebilirsiniz.
  3. Terleme oranı yüksek olan bireyler için, deodorantın yanınızda veya çantanızda taşınması önerilir. Böylece gerektiğinde uygulayarak ferahlığınızı koruyabilirsiniz.
  4. Deodorant seçerken, cildiniz için uygun olan ve cilt tahrişi yapmayan ürünleri tercih etmeye özen gösterin.
  5. Eğer hassas cilt yapınız varsa, doğal içerikli deodorantlar kullanarak olası cilt reaksiyonlarını engelleyebilirsiniz.

Ter Kokusunu Önleyici Doğal Yöntemler

Ter kokusunu önlemeye yardımcı olabilecek diğer doğal yöntemler şunlardır:

Limon Suyu

Limon suyunun antibakteriyel özellikleri sayesinde ter kokusunu önlemeye yardımcı olabilir. Bir dilim limonu koltuk altına sürerek ter kokusunu azaltabilirsiniz.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi, ter üreten bakterileri yok ederek kötü kokuları önlemeye yardımcı olur. Bir pamuk yardımıyla elma sirkesini koltuk altına uygulayarak ferahlık sağlayabilirsiniz.

Aloe Vera Jeli

Aloe vera jelinde bulunan antimikrobiyal bileşenler, ter kokusunu önlemeye yardımcı olur. Koltuk altına aloe vera jeli sürerek doğal bir şekilde ter kokusunu önleyebilirsiniz.

Papatya Çayı

Papatya çayının antiperspirant özellikleri, terlemeyi kontrol altına alarak ter kokusunu azaltır. Papatya çayı ile ıslattığınız bir pamuğu koltuk altına uygulayarak ter kokusunu hafifletebilirsiniz.

Kötü koku
Kötü koku / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Ter Kokusunu Önlemede Beslenme İpuçları

Doğru beslenme alışkanlıkları, ter kokusunu önlemede büyük bir rol oynar. İşte ter kokusunu azaltmaya yardımcı olabilecek beslenme ipuçları:

  1. Baharatlı ve aşırı yağlı yiyeceklerin tüketimini azaltın, çünkü bu yiyecekler terleme ve kötü koku oluşumunu artırabilir.
  2. Yeterli miktarda su tüketin. Su, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olarak ter kokusunu azaltır.
  3. Yeşil sebzeler ve meyvelerle zenginleştirilmiş bir diyet uygulayın. Bu gıdalar, vücuttaki ter üreten bakterilerin büyümesini engellemeye yardımcı olur.
  4. Kafein ve alkollü içecek tüketimini sınırlandırın, çünkü bu maddeler ter üretimini artırabilir.
  5. Probiyotik gıdalar tüketerek, vücuttaki iyi bakterilerin artmasına ve kötü koku oluşturan bakterilerin azalmasına yardımcı olun.

Ter kokusunu önlemede etkili olan doğal ve pratik yöntemlerle, rahatsız edici koku sorunundan kurtulabilir ve daha ferah, temiz bir his elde edebilirsiniz. Doğru beslenme alışkanlıkları ve önerilen doğal ter kokusu çözümlerini uygulayarak, kimyasal içerikli deodorantlar ve parfümler kullanmadan da güzel ve sağlıklı bir koku elde etmeniz mümkün olacaktır. Unutmayın, doğru yöntemleri uygulayarak, ter kokusuyla başa çıkmanız ve günlük yaşamınızda daha rahat hissetmeniz mümkündür.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Hangi fark renkleri sizi daha genç gösterir?

Makyaj yaparken, hepimiz daha güzel ve daha genç hissetmek isteriz. Makyaj yaparken  genç görünmemizi sağlayacak çok önemli püf noktalarını bulmak
Güzellik

Yaşlanmayı karşıtı Şems Arslan kolajen maskesi nasıl yapılır?

  • Eylül 25, 2022
Yaşlanma karşıtı bir maske olan Şems Arslan kolajen maskesi, yüz bölgesinin sıkı, gergin ve daha genç görünmesini sağlıyor. Aynı zamanda