Usta aşçıların sırrı ile ‘lokum gibi et’ nasıl pişirilir? Yıllarca hatalı pişirmişiz
Kırmızı et pişirirken lokum gibi kıvamı yakalamak istiyoruz fakat bazen bunu başaramayabiliyoruz. İşte usta aşçıların kullandığı ve etin lezzetini ikiye katlayan yöntem: maden suyuyla et kavurma. Bu yöntem sayesinde etleriniz lokum gibi olacak ve tadına doyamayacaksınız.
Et Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Etin taze olmasına özen gösterin. Dondurulmuş etle yapılan kavurma lezzetli olmayacaktır.
- Eti kendi yağıyla veya iç yağla kavurun. Eğer mümkün değilse tereyağı kullanın. Ayçiçek yağıyla yapılan et kavurma lezzetli olmamaktadır.
Pişirme Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Etin iyi pişmesi için kısık ateşte pişirin.
- Ete lezzet katan baharatları özenle seçin ve ölçüsünü iyi ayarlayın.
Maden Suyu Eti Lokum Gibi Pişirmenizi Sağlıyor
Son dönemde birçok usta aşçı et pişirirken maden suyunu kullanıyor. İşte lokum gibi et pişirmeniz için ihtiyaç duyacağınız malzemeler:
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 diş sarımsak
- Tuz
Maden Suyuyla Et Kavurmanın Tarifi
- Bir tencereye tereyağ ve zeytinyağını koyup ısıtın, üzerine kuşbaşı etleri ekleyip güzelce kavurun, suyunu çekince karabiber, kimyon, toz kırmızı biber, kekik ve tuz ekleyin.
- Sarımsakları ayıklayıp ince ince doğrayın ve tencereye ekleyin, üzerine bir şişe maden suyu dökün, önce harlı sonra kısık ateşte etinizi pişmeye bırakın.
- Suyunu çekince kendi yağında kavurup servis edin.
Maden suyuyla yapılan et kavurma lokum gibi oluyor ve asla et kurumuyor.
Yanına En İyi Ne Gider?
Maden suyuyla yaptığınız et kavurmanın yanına yakışacak en iyi lezzet tane tane pirinç pilavıdır. Bir de ayran oldu mu, tadına doyum olmaz.