Beslenme

Yoğurdun İçine 1 Kaşık Ne Eklemeliyiz? Şişkinlikten Hızlıca Kurtulun

Yoğurtla şişkinlik sorununu hızlıca çözmek mümkün. İşte bu etkili yöntemi kullanarak anında şişkinlikten kurtulmak için gerekli olan baharatlar ve yoğurt karışımı.

Şişkinlik Sorunu ve Nedenleri

Yemeklerden sonra şişkinlik sorunu yaşanabiliyor. Yaşanan şişkinlikler çoğu zaman rahatsız edici durumlara sebep olabilmektedir. Bu şişkinlikler genellikle önemsiz görülüp göz ardı edilse de şişkinlikler riskli durumlara yol açabilir. Uzmanlar yaşamış olduğunuz şişkinlik sorununun ciddi bir sorun olabileceğini gösteren belirtileri açıkladılar ve uyardılar. Eğer şişkinlik yaşarken bu belirtileri gösteriyorsanız mutlaka kısa sürede doktora görünmeniz gerekmektedir.

Mide şişkinliğinin en önemli nedeni sindirim sistemindeki aşırı katı, sıvı veya gazın ortaya çıkmasıdır. Bununla birlikte, bazı insanlarda şişkinliğe sadece hastanın hassasiyetinin artmasının neden olduğu düşünülmektedir. Şişkinlik karın ağrısına, rahatsızlığa ve midede dolgunluk hissine yol açar. Ayrıca şişkinlik, karın bölümünün olduğundan daha büyük (hamile gibi) görünmesine, spazm ve ağrıya neden olabilir. Sindirim sisteminde mide şişkinliğine yol açan iki gaz kaynağı vardır. Biri bağırsaktaki bakteriler tarafından üretilen gazdır, diğeri ise, yediğimiz veya içtiğinizde yutulan havadır. Öte yandan, vücutta biriken aşırı miktardaki sıvı yani ödemin şişkinliğe neden olduğu düşünülür. Ancak şişkinlik vücutta su-ödem toplanması ile aynı şey olarak değerlendirilmemelidir. Çünkü şişkinliğin kaynağı vücutta biriken gazdır.

Yoğurdun içinde baharatlar
Yoğurdun içinde baharatlar / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Şişkinliği Geçiren Yoğurt Karışımı

Uzmanlar, gaz giderici bitkisel yoğurt tarifini paylaştılar.

Gaz Giderici Yoğurt Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı dereotu tohumu
  • 1 çay kaşığı rezene tohumu
  • 1 çay kaşığı frenk kimyonu
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı anason

Yapılışı:

  1. Kasenin içine belirtildiği miktarda malzemeleri koyun.
  2. Malzemeleri iyice karıştırın.
  3. Yemek sonrasında bu karışımı tüketin.
  4. Yoğurt yerine isteyenler su ile de bu karışımı yapabilir.

Şişkinliği Önlemek İçin İşinize Yarayacak Bazı Öneriler

Şişkinliği önleyen öneriler o öneriler:

  1. Oda Sıcaklığında Su İçin: Yemeklerden önce oda sıcaklığında bir bardak suyu yavaş yavaş için.
  2. Kereviz Çiğneyin: Kereviz vücudun su dengesi için gerekli olan sodyum ve potasyumu içerir.
  3. Hindiba Bitkisi Tüketin: Hindiba şişkinliği hafifletir.
  4. Lahana Turşusu Yiyin: Lahana turşusu hazma iyi gelen enzim ve yararlı bakteriler içerir.
  5. Kahverengi Pirinç veya Darı Yiyin: Bir kase kahverengi pirinç ya da darı yemek şişkinlik için oldukça etkilidir. Her iki besinde bağırsak fonksiyonlarını harekete geçirir.
  6. Keten Tohumu Tüketin: Keten tohumu bağırsaklara iyi gelen lifler içerir.
  7. Muz Yiyin: Muz, potasyum içeriği ile vücudun sodyum dengesini düzenleyerek şişkinliğe iyi gelir.
  8. Zencefil Tüketin: Zencefilin çiğ hali ve çayı hazmı kolaylaştırarak şişkinliğe iyi gelir.
  9. Maydanoz Yiyin: Maydanoz doğal bir idrar söktürücüdür.
  10. Nane Çayı İçin: Nane çayı ise, spazm giderici özelliği ile semptomları azaltır.
  11. Ananas Yiyin: Ananas, hazmı kolaylaştıran ve şişkinliğe iyi gelen bromelain maddesini içerir.

Yoğurt ve baharat karışımı sayesinde şişkinlik sorununu hızlıca çözmek ve bu rahatsızlıktan kurtulmak mümkün. Yukarıdaki önerileri takip ederek, doğal yöntemlerle şişkinliği önleyebilir ve daha rahat bir yaşam sürebilirsiniz. Unutmayın, eğer şişkinlik sorunu sürekli hale gelirse ve rahatsız edici belirtiler gösteriyorsanız, mutlaka doktora başvurun.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme

Akşam yemeği menüsü nasıl olmalıdır? Karbonhidratsız beslenme şart

Kilo vermenin kilit noktası olan akşam yemeğiyle ilgili, Dr. Ayşegül Çoruhlu altın değerinde bilgiler verdi. İşte akşam yemeğinin nasıl olması
Beslenme

Sarımsak ve balın inanılmaz faydaları. Sarımsağı balla yemenin faydaları nelerdir?

Sarımsak ve bal çok eski çağlardan beridir kullanılan iki üründür. Özellikle faydaları bakımından tıpta çok kullanılmışlardır. Sarımsak eski dönemlerde doğal