Güzellik

Derin Kırışıklıkları Geçmişe Bırakan, İnce Çizgileri Yok Edici: Yüzde 100 ‘Gençleştirici Etkili’ Yağlar

Derin kırışıklıklar, ince çizgiler, koyu lekeler ve sarkmalar, yaşlanmanın en bariz belirtileri olarak karşımıza çıkar. Zamanla vücudunuzda azalan kolajen üretimi, yaşlanma belirtilerinin daha belirgin hale gelmesine yol açar. Her yaşta genç görünmek ve cildinizi sıkı tutmak istiyorsanız, bu yağları zaman kaybetmeden kullanmaya başlamalısınız. Bu yağlar, profesyonel cilt gençleştirme uygulamalarını denemeden önce muhakkak denemeniz gereken alternatiflerdir.

Her kadın, her yaşta genç görünen bir cildin hayalini kurar. Ancak zamanla cildiniz, bu meydan okumaya yenik düşebilir. Özellikle 30’lu yaşlardan itibaren azalan kolajen üretimi, cildinizde yaşlanma belirtilerinin belirginleşmesine sebep olur. Cildiniz, esnek yapısını kaybetmeye başlar.

Cildinizi korumak ve erken yaşlanmayı önlemek için, dengeli ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra stresten uzak durmak ve doğru cilt bakım yöntemlerini uygulamak da cilt sağlığınızı destekler.

Cildinizin erken yaşlanmasını önlemek için, mutlaka düzenli bir bakım rutini uygulamanız gerekmektedir. Cildinizi her gün temizlemeli, nemlendirmeli ve güneşin zararlı ışınlarından korumalısınız. Cilt bakım rutininize dahil edeceğiniz bazı yağlar ile hücre yenilenmesine destek olabilirsiniz.

Yaşlanma Karşıtı Günlük Bakım Önerisi

  1. Cildinizi her gün bir jel veya köpük yardımıyla temizleyin.
  2. Tonikle gözeneklerinizi temizleyin ve sıkılaştırın.
  3. Cildinizin ihtiyacına göre bir serum uygulayın.
  4. Cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.
  5. Güneş kremi sürmeyi ihmal etmeyin.

Derin Kırışıklıkları Açan Yağlar

Shea yağı
Shea yağı / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Shea Yağı
Shea yağı cildi ve gözenekleri temizler. Cildi yağ ve kir kalıntılarından arındırır. Shea yağının içerisinde bol miktarda A vitamini bulunur.

Shea yağı cilt üzerinde botoks etkisi yaratır. Cildi sıkılaştırmanıza yardımcı olur. Sarkmaları engeller. Shea yağını göz çevresi bakımında da kullanabilirsiniz. Shea yağı göz çevresi kırışıklıklarını önler.

Zeytinyağı
Zeytinyağı E vitamini bakımından çok zengindir. Güçlü bir E vitamini kaynağı olan zeytinyağı cildi onarır, yeniler ve sıkılaştırır. Daha canlı ve aydınlık bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Zeytinyağı cilt için harika bir nem kaynağıdır. Cildi yumuşatır ve kırışmasını engeller. Zeytinyağını yaşlanma karşıtı cilt bakım rutininizde kullanabilirsiniz.

Susam Yağı
Cildin erken yaşlanmasını önlemek ve cilde nem depolamak için susam yağı kullanabilirsiniz.

Susam yağı ciltteki kolajen üretimini destekler. Cildin esnekliğini sağlar. Kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır. Susam yağını cilt kuruluğu yaşayanlar da kullanabilir.

Portakal Yağı
Portakal Yağı / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Portakal Yağı
Portakal yağı cildi sıkılaştırır ve cildin yenilenmesine yardımcı olur. Portakal yağı cilde aydınlık bir görünüm verir. Cilt kusurlarını giderir. Doğal botoks etkisi sağlar. Pamuk üzerine 2 damla damlatılarak, haftada 3-4 kez portakal yağı ile cildinizi silin. Eğer hassas bir cildiniz varsa portakal yağı uygulamayın.

Kuşburnu Yağı
Kuşburnu yağı içerisinde bol miktarda A vitamini bulunur. Bu özelliği ile cildi onarır ve besler. Kuşburnu yağı cildi neme doyurur. Cildin kurumasını ve kırışmasını engeller. A Vitamini, beta-karoten ve likopen nedeniyle yaşlanmayı geciktiren en iyi uçucu yağı olarak kabul edilir.

Tatlı Badem Yağı
Yüksek düzeyde A Vitamini ve Omega-3 yağları gibi esansiyel yağ asitleri içeren tatlı badem yağı, kuru ve hassas ciltleri onarır. Cildi kaybettiği nemi geri kazandırır. Hücre yenilenmesine destek olur. Özellikle soğuk havalarda cildin aşırı kurumasını engeller. Tatlı badem yağı, düzenli kullanıldığında kırışıklıkları ve ince çizgileri gözle görülür bir şekilde azaltır.

Önemli Not! Hassas, akneye meyilli ya da alerjik bir cildiniz varsa bu doğal yağları bakım rutinine eklerken mutlaka bir uzmana danışın.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Eli bolca nemlendiren ve pamuk gibi yapan en iyi el kremleri nelerdir?

Çoğu zaman el bakımı pek çok insan tarafından atlanılan durumlar arasında yer alırken, bilhassa kış aylarının gelmesiyle birlikte ellerinin düzenli
Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak