Püf Noktası

Her derde deva! Bir tutam limon kabuğundaki mucizeler

Limonun içeriğinde bulunan C vitamini, insan sağlığı için odlukça önemli. Her dere deva olabilen limon, yüzyıllardır tıp alanında doğal bir ilaç niyetinde kullanılmaktaydı. Kilo vermek, ödem atmak, bağışıklığı güçlendirmek ve daha birçok soruna çare olan limon kabuğunun faydalarını duyunca şaşıracaksınız. Bu yazımızda sizlere, limon kabuğunun mucizelerinden bahsedeceğiz. Limon kabuğu ile neler yapabildiklerinize gelin hep birlikte bakalım.

Limon kabuğunun faydaları nelerdir?

Limon kabuğunun faydalarından yararlanabilmek için birçok farklı yola başvurabilirsiniz. Limon kabuğundaki antioksidan maddeler, vücuttaki toksin maddelerin atılmasını sağlamaktadır. Direkt olarak limon kabuğunu tüketebilirsiniz. Ancak bu şekilde limon kabuğunu tüketmek, acı bir tat verebilir. Bu yüzden de limon kabuğunu tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Yapacağınız keklerin harcına rendelenmiş limon kabuğu ekleyebilirsiniz. Bu şekilde limon kabuğunun acı tadını almadan da limon kabuğundaki yararlı maddelerden faydalanabilirsiniz.

Limon kabukları
Limon kabukları / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Bağışıklığınızı güçlendirin

Limon kabuğu içerisinde bol miktarda C vitamini bulunmaktadır. Bu yüzden de limon kabuğu tüketmek, bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Güçlü bir bağışıklık sistemi ile soğuk kış aylarında yaşayacağınız nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara yakalanma riskinizi azaltacaktır. Ayrıca güçlü bir bağışıklık sistemi ile yakalandığınız hastalıklardan çok daha kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Dişlerinizi beyazlatın

Limon kabuğu ile dişlerinizi beyazlatmanız mümkün. Üstelik yapılan deneyler ile limon kabuğunun dişleri beyazlattığı gözlemlenmiştir. Bun işlemi uygulamak için öncelikle limon kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Daha sonra ise suyunu güzel bir şekilde sıkın. sonrasında da sıktığınız bu su ile dişlerinizi fırçalayın. Bu şekilde dişlerinizi kolay bir şekilde beyazlatabileceksiniz. Ancak bu işlemi çok fazla yapmak, dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebilir. Bunun için bu işlemi haftada 2 ya da 3 defa yapmanız yeterli olacaktır. Limonun içeriğinde asidik maddeler vardır. Bu asidik maddelerin dişlerle çok fazla temas etmesi, diş minesinin hasar almasına neden olabilir.

Karaciğer yağlanmasını azaltıyor

Limon kabuğu tüketmek, karaciğerin yağlanmasını azaltmaktadır. Karaciğer, vücuttaki toksin maddelerin atılmasında rol oynamaktadır. Ancak karaciğer bu işlevlerini yerine getiremediği zaman, yağlanmaya başlıyor. Ancak limon kabuğu tüketirseniz, karaciğer yağlanmasının önüne geçebilirsiniz. Çünkü limon kabuğunun içeriğindeki maddeler, vücutta bulunan toksin maddelerin atılabilmesini kolaylaştırıyor. Bu sayede de karaciğer daha rahat çalıştığı için karaciğerin yağlanmasının önüne geçmiş olabiliyorsunuz.

Damar sağlığını koruyor

Limon kabuğunun içeriğinde bulunan maddeler, damar sağlığını korumaktadır. Tıkanmış damarları açan limon kabuğu, bu özelliği sayesinde ani kalp krizi ve felç riskini azaltıyor. Bununla beraber limon kabuğu, neredeyse tüm damar sisteminizde oluşabilen sorunları tedavi edebilir.

Metabolizmayı hızlandırıyor

Limon kabuğunu suya atarak bekletebilir ve bu şekilde o suyu içebilirsiniz. Su limon kabuğundaki bütün maddeleri bünyesine alacaktır. Limon kabuğunu bu şekilde tükettiğinizde ise bazal metabolizmanız kısa süre içerisinde hızlanacaktır. Çünkü limon kabuğu içeriğinde bulunan maddeler, bağırsakların çok daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlar. Bu özelliklerini dikkate aldığınızda ise limon kabuğunun kilo vermeye yardımcı bir madde olduğunu görebilirsiniz. AYnı zamanda bağırsak hareketlerinin daha hızlı ve daha verimli olması, kabızlık gibi bazı sindirim sistemi hastalıklarının önüne geçebilmenizi sağlıyor. Aynı zamanda limon kabuğunun içeriğinde bulunan asidik maddeler, midedeki asit dengesini koruyacağı için, mide yanması gibi rahatsızlıkların da önüne geçebileceksiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Püf Noktası Yaşam

Kan lekesi nasıl çıkar?

Vücudumuzun bir yeri kandığında ya da yaralandığımızda bu kesinlikle can yakan bir durum olmak ile birlikte küçük kanamaların kıyafetlere ya
Püf Noktası

Dişteki lekeler nasıl geçer? Dişleri bembeyaz yapan yöntemler

Dışarıdan bakıldığında vücudumuzun diğer kısımlarından daha farklı olan yapısı ve rengi le dikkat çeken dişlerimiz aynı zamanda anlattıklarımızı dinleyen insanların