Yemek Tarifi

Hem işe hem komşunuza götürebileceğiniz nefis bir atıştırmalık! Ekonomik granola barı mutlaka deneyin

İşe giderken yanınızda sağlıklı atıştırmalıklar bulundurmayı seviyorsanız bu tarif tam size göre. Oldukça kısa bir süre içerisinde hazırlayabileceğiniz granola barı çok seveceksiniz. Kahvenizin yanında sağlıklı bir şeyler tüketmek isteyenler için harika bir tarif olan bu granola barı mutlaka deneyin. İşte tüm detayları…

Malzemeler;

  • 3 su bardağı Turna Yemişli & Kabak Çekirdekli Vitalis Kavrulmuş Müsli
  • Yarım çay bardağı bal (60 ml)
  • Yarım çay bardağı pekmez (60 ml)
  • 1 adet muz
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış çiğ badem
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış çiğ kaju
  • Yarım çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu

Yapılışı;

İlk olarak yemişlerimizi hazırlamaya başlayacağız. Yarım çay bardağı kadar cevizi, 1 çay bardağı çiğ bademi ve 1 çay bardağı kadar kajuyu iri iri doğrayalım. Yemişleri iri iri doğradıktan sonra 1 adet muzun kabuğunu soyalım ve uygun bir kabın içerisinde muzu güzelce ezmeye başlayalım.

Muzu ezdikten sonra muzun üzerine yarım çay bardağı balı, yarım çay bardağı pekmezi, iri kıydığımız kajuyu, ceviz ve bademi, 1 yemek kaşığı susamı, 1 yemek kaşığı keten tohumunu ilave edelim. Gerekli bileşenleri ilave ettikten sonra 3 su bardağı turna yemişli & kabak çekirdekli vitalis kavrulmuş müsliyi karışımın içerisine ilave edelim. Bu noktada sade yulafı da ekleyebilirsiniz. Tamamıyla sizin damak zevkinize kalmış olan bir durum. Tüm bileşenleri kasenin içerisine ilave ettikten sonra bir spatula yardımıyla karıştıralım. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsinin içerisine ilave edelim.

Video: Aşırı Pratik & Lezzetli Atıştırmalık 😋 Ev Yapımı Granola Bar Tarifi

Spatula yardımıyla granolamızı düzeltelim ve dikdörtgen bir şekilde olmasını sağlayalım. Hazırladığımız granola harcını 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişirmeye bırakalım. 25 dakikanın sonunda granolamızı fırından çıkaralım. Granolayı fırından çıkardıktan sonra bir bıçak yardımıyla dilimlere ayıralım. Dilimlere ayırdıktan sonra bir iki saat dinlenince granolarımız hazır hale geliyor. Sağlıklı güzel bir atıştırmalık arayanlar bu tarifi mutlaka deneyebilirler. Afiyet olsun…

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak