Daha önce böylesini yemediniz! Tost ekmeğinin en lezzetli hali bu enfes rulolarda gizli
Kahvaltıda hem lezzetli hem de pratik bir şeyler hazırlamayı seviyorsanız bu tarif tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz bu tarifi her gün yapmak isteyeceksiniz. Tost ekmeğinden kısa süre içerisinde hazırlayıp afiyetle tüketebileceğiniz lezzet harikası rulolar yapabilmek için mutlaka bu tarifi denemeniz gerekir. Klasik kahvaltı menüsünden sıkılanlar için oldukça güzel bir alternatif oluşturacak leziz mi leziz rulolar için…
Malzemeler;
- Tost ekmeği
- Kaşar peyniri
- Salam
Bulamak için;
- Yumurta
- Galeta unu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Yapılışı;
Lezzet harikası rulolarımızı hazırlamak için ilk olarak tost ekmeğimizi alalım ve tost ekmeğinin kenarlarını güzelce keselim. Tost ekmeğinin kenarlarını kesme işlemini tamamladıktan sonra bir merdane yardımıyla tost ekmeğimizi güzelce açalım ve ekmeği ince bir hale getirelim. Tüm bu işlemleri hallettikten sonra merdane ile genişletilmiş tost ekmeklerimizin ortasına salam ve kaşar peyniri yerleştirelim. Genişleyen ve ince bir hale gelen tost ekmeğimizin ortasına salam ve kaşar eklemesini yaptıktan sonra ekmeğimizi sıkıca saralım. Bu aşamada rulonuzun hangi lezzette olmasını tercih ediyorsanız iç malzemesini ona göre hazırlayabilirsiniz. Örneğin lor peyniri ya da kıymalı bir harç da oldukça lezzetli olacaktır.
Tost ekmeğimizi güzelce sarma işlemini tamamladıktan sonra alüminyum folyo ya da streç filmden ekmeğin büyüklüğünden bir miktar daha büyük parçalar keselim. Kestiğimiz parçaları hazırlamış olduğumuz ekmek rulolarımıza güzelce saralım. Sarma işlemini tamamladıktan sonra rulolarımızın şeklinin çok daha dayanıklı olabilmesi için buzlukta yaklaşık olarak 30 dakika boyunca dinlendirelim. Ekmek rulolarımız dinlenirken siz de bu esnada ekmeklerin kenarlarını küp küp doğrayarak fırınlayabilir ve ilerleyen günlerde çorbaların yanında servis edebilirsiniz. Yarım saatlik sürenin sonrasında, sarmış olduğumuz folyodan ekmeklerimizi güzelce çıkartalım.
Video: DAHA ÖNCE HİÇ YEMEDİNİZ❗TOST EKMEĞİNDEN LEZZETLİ RULOLAR ✅
Çıkartma işleminden sonra rulomuzu ilk olarak yumurtaya ardından da galeta ununa güzelce bulayalım. Tüm ekmekler için aynı işlemi uyguladıktan sonra kızarmış olan yağın içerisinde arkalı önlü bir şekilde rulolarımızın pişmesini sağlayalım. Bu noktada kontrollü olmaya özen gösterin, aksi taktirde ekmekler bir anda kızarabilir ve yanabilir. Şimdiden afiyet olsun…