Beslenme

Uzun ve yaşlanmadan yaşamanın çözümü bu besinlerde. Yeşil çay, havuç…

Yaşlılık belirtileri ve hastalıklar ile boğuşmayı kimse istemiyor. Bu yüzden de insanlar, yaşlılık belirtilerini azaltmak ve daha sağlıklı ve daha rahat bir hayat sürebilmek için araştırmalar yapıyor. yaşlanma belirtilerini daha uzun yıllara iteleyebilmek için ise sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Bu yazımızda sizlere, yaşlanma belirtilerini erteleyecek olan besinlerden bahsettik.

Yaşlanmamanın sırları

Yaşlanmamanın en kolay yolu, sağlıklı beslenme düzeninden geçiyor. Ancak çevresel faktörler ve genetik özellikler de yaşlanma belirtilerinin ne zaman başlayacığını belirliyor. Fakat insanlar, yaşlanmamak için belli besinleri sıklıkla tüketmeli. Gelin hep birlikte, yaşlanmamanın çözümlerini inceleyelim.

Su

Su tüketmek, sağlık açısından oldukça faydalarıdır. Ayrıca yeterli miktarda su tüketmek, cildin yaşlanmasını engelleyecektir. Çünkü yeterli nem seviyesine sahip olan cilt, elastikiyetini koruyarak kırışıklık oluşmasını engelleyecektir. Ayrıca nemli bir cilt, kuru havalarda da en çok isteyeceğiniz şey olabilir. Çünkü kuru havalar yüzünden cildimiz zaten etkileniyor. Ayrıca nem oranı bakımından düşük bir cilde sahipseniz, kuru havalarda cildiniz kızararak yaralanabilir. Fakat gün içinde yeteri miktarda su tüketirseniz, cildiniz ile ilgili çok fazla sorun yaşamayacaksınızdır. Ayrıca su içmeden önce, sürahinizin içerisine limon dilimi ve çubuk tarçın gibi birçok farklı gıdayı da koyabilirsiniz. Bu sayede de su içmeyi çok daha eğlenceli bir hale sokabilirsiniz.

Havuçlar
Havuçlar / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Havuç

Havuç, A vitamini bakımından oldukça zengin bir yiyecektir. Bu yüzden de havuç tüketimi oldukça önemlidir. Bununla beraber A vitamini almak, cildin daha pürüzsüz ve daha nemli olmasını sağlayacaktır.

Kırmızı biber

Kırmızı biber ya da pul biber, C vitamini ve B6 vitamini bakımından oldukça zengindir. Bununla beraber bu baharat, yaptığınız çoğu yemekte kullanabilirsiniz. C vitamini de cildimizin elastikiyetinin korunması sağlayarak, ciltte oluşabilecek kırışıklıkları ve sarkmaları engelleyecektir.

Somon balığı

Somon balığı, yaşlılık yüzünden oluşabilecek hastalıklar yüzünden oluşabilecek hastalıkların oluşma olasılığını düşürüyor. Beyin fonksiyonlarının yerine gelmesini sağlayan omega yağ asitleri, somon balığı içerisinde fazlaca bulunmaktadır. ALS ve Parkinson gibi hastalıkların önüne geçen somon balığı, aynı zamanda cildimizin sebum dengesini de düzenlemektedir. Bu yüzden somon balığını haftada en az 1 defa tüketmenizi öneriyoruz.

Domatesler
Domatesler / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Domates

Domates, günün tüm öğünlerinde tüketilmesi gereken bir sebzedir. Çünkü domatesin içeriğinde bulunan besin maddeleri, yaşlanma belirtilerinin önüne geçmektedir. Ayrıca kalp ve sindirim sağlığı açısından da faydalı olan domates, bilişsel fonksiyonların da korunmasını sağlamaktadır. Domatesin içerisinde bulunan C vitamini, cildimizin daha diri kalmasını sağlamaktadır.

Yeşil çay

Sindirimi kolaylaştıran yeşil çay, özellikle diyet yapan kişilerin tercih etmesi gereken bir bitki çayı olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca günde 3 fincan yeşil çay tüketmek, vücutta biriken ödemlerin atılmasını sağlamaktadır. Ancak yeşil çayın faydaları sadece bunlar ile sınırlı değil. İçeriğinde bol miktarda kateşin bulunduran yeşil çay, cilt yapısının korunmasında da bir hayli faydalıdır. Çünkü kateşin, en etkili antioksidanlar arasında sayılabilmektedir. Toksin maddelerin dışarı atılmasını sağlayarak daha diri bir vücuda sahip olmamızı sağlayan yeşil çay, yaşlılık ile beraber gelebilecek bütün hastalıkların oluşma olasılığını en aza indirmektedir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme

Balık haricinde Omega 3 içeren besinler nelerdir?

  • Eylül 26, 2022
Hafızayı güçlendirmeye ve dikkat eksikliğine büyük faydası olan Omega 3, çoklu yağlar arasında bulunur. Vücudun düzgün çalışması için son derece
Beslenme

Yatmadan önce yoğurt yerseniz ne olur? Uzmanlar uyardı

Yatmadan önce yoğurt yiyince zayıflanacağına dair bir rivayet ortada dolanıyor. Bu rivayet nerden çıktı nasıl çıktı bilinmez ama uzmanlar söylenenlerin