Güzellik

Yüz tipinize göre size en çok yakışan gözlük hangisi?

Yaz geldi. Açan güneş gözleri kamaştırdığı için de kişiler, güneş gözlüklerin meydana çıkardı. İyi bir güneş gözülüğü seçimi ile gözlerinizi, güneşin zararlı UV ışınlarından koruyabilir ve gözlerinizin kamaşmasını engelleyebilirsiniz. Ancak güneş gözülüğü seçerken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar mevcut. Çünkü her yüz tipine her güneş gözlüğü gitmiyor.  Bununla birlikte her güneş gözülüğü, bazı kıyafetler ile kullanılamıyor. Bu yüzden de güneş gözülüğü seçerken bazı detaylara dikkat etmelisiniz. Bu yazımızda sizlere, yüz tipinize en çok yakışan güneş gözülüğünün hangisi olduğundan bahsettik.

Hangi yüz tipine hangi tür gözlük seçilmeli?

Birçok farklı modelde güneş gözlüğü üretilmektedir. Bununla beraber güneş gözlüğü seçerken yüz tipinize uygun bir model, genel kıyafet renkleriniz ile uyumlu rengi olan bir güneş gözlüğü seçmelisiniz. Gelin hep birlikte hangi yüz tipine hangi tür gözlüğün iyi gittiğini inceleyelim.

Oval yüz tipleri için güneş gözlüğü seçimleri

Oval yüz tipi, ideal yüz tipi olarak bilinmektedir. Ancak oval yüz tipi için de belirli güneş gözlüğü modelleri var. Ancak çoğu güneş gözlüğü modeli, oval yüz tipindeki kişiler için uygun olabilir. Çünkü ideal yüz tipi olan bu yüz çeşidi, çoğu güneş gözlüğü ile ahenkli bir şekilde durabiliyor. Ancak oval yüz tipine sahip kişiler, çok geniş çerçeveli gözlükleden uzak durmalı. Çünkü bu tür gözlükler, yüzünüzün ideal orantısını bozacaktır.

Video: Yüz Şekline Göre Güneş Gözlüğü Seçimi | Ray-Ban Wayfarer – H&M – Komono

Yuvarlak yüz tipleri için güneş gözlüğü seçimleri

Yuvarlak yüz tipine daha çok köşeli, geometrik güneş gözlükleri iyi gitmekte. Bunun da en büyük sebebi, bu tür köşeli gözlüklerin yüzünüzün yuvarlaklığını dengelemesi. Yuvarlak yüz tipine sahip olan kişilerin aşağıya doğru genişleyen veya damla modeldeki güneş gözlüğü modellerinden uzak durması gerekiyor. Bütün bunlar ile beraber gözlüğün sapı kalın olursa, yüzünüz olduğundan daha uzun gözükebilir. Bu detayıda atlamamakta fayda var.

Kare yüz tipleri için güneş gözlüğü seçimleri

Kare yüz tipindeki kişilerin alınları ve çeneleri sert köşelere sahip oluyor. Bu yüzden de güneş gözlüğü seçimlerinde bu yüz tipine sahip kişilerin daha yuvarlak modellere bakması gerekiyor. Yuvarlak çerçeveli güneş gözlükleri, kare yüz tipine sahip kişilerin suratlarındaki oranı dengeliyor. Bu durum da gözlüğün yüzünüze yakışmasını ve daha tatlı durmasını sağlıyor. kare yüz tipine sahip olan kişilerin ten rengi ile kontrast oluşturacak güneş gözlüklerinden uzak durması gerekiyor. Bu yüzden daha yumuşak renklere sahip güneş gözlükleri, kare yüz tipine sahip kişiler için çok daha uygun olacaktır.

Seyredin: Gözlük Trendleri ve Yüz Tipine Göre Gözlük Seçimi

Kalp yüz tipleri için güneş gözlüğü seçimleri

Kalp yüz tipi elmacık kemiklerinin yüksek, alnın geniş ve çenenin dar olduğu yüz tipleridir. Bu şekilde bir yüz tipi olan kişilerin seçtiği gözlüklerin daha yuvarlak olması, yüzlerinin çok daha orantılı gözükmesini sağlayacaktır. Ayrıca kalp yüz tipine sahip kişilerin seçtiği güneş gözlüklerinin çerçevelerinin üst kısımları, çok kalın olmaması gerekiyor. Çerçevenin üstünün koyu veya kalın olmaması, elmacık kemiğinizin altındaki bölgenin daha bir dikkat çekici hal almasını sağlayacaktır. Bu durum da güneş gözlüğü ile çok daha orantılı ve çok daha hoş bir görünüm kazanmanızı sağlayacaktır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Eli bolca nemlendiren ve pamuk gibi yapan en iyi el kremleri nelerdir?

Çoğu zaman el bakımı pek çok insan tarafından atlanılan durumlar arasında yer alırken, bilhassa kış aylarının gelmesiyle birlikte ellerinin düzenli
Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak