Beslenme

Diyette tüketerek 2 kat hızlı kilo verebilirsiniz

Kilo vermek için belirli besinleri tüketmek gerekiyor. Bu tür besinler metabolizmayı hızlandırdığı gibi yağ yakımını arttırmakta. Bu sayede de diyet sırasında bu tür besinleri tüketmek, çok daha hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlar. Kilo verme işleminde dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri, kalori açığı oluşturarak yağ yakımını hızlandırmak. Bunun için ise belirli gıdalardan faydalanabilirsiniz. Yeşil çay, bu tür gıdalar sınıfına girmektedir. Ayrıca sadece yeşil çay değil, birçok farklı bitki çayı, kilo verme döneminde sizlerin yağ yakımını arttıracaktır.

Kilo verme döneminde tüketilmesi gereken bitki çayları

Bitki çayları, insan vücudu için oldukça sağlıklıdır. Bununla birlikte bazı bitki çayları, kilo verme dönemindeki en büyük yardımcılarımızdan biri oluyor. Genellikle bitki çayları, vücuttaki ödemin atılmasında yardımcı oluyor. Ayrıca bazı bitki çayları, bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasını sağlar ve düzenli tüketildiğinde bazal metabolizmayı hızlandırır. Vücudun bazal metabolizmasının hızlanması ise vücudun çok daha hızlı bir şekilde yağ yakabilmesini sağlıyor. Gelin hep birlikte kilo verme döneminde içilmesi gereken bitki çaylarından bahsedelim.

Yeşil çay

Kilo vermek isteyenlerin sıklıkla tükettiği bitki çaylarından biri olan yeşil çay, vücuttaki ödemi atmada büyük rol oynamaktadır. Yeşil çayın içeriğinde bulunan antioksidan içerikler, vücudun toksin maddeler ve ödemden arınmasını sağlamaktadır. Bunun yanında yeşil çay, bağırsakların çok daha hızlı ve çok daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlamakta. Bu durum kabızlık gibi sorunların üstesinden geldiği gibi, metabolizmanın da hızını arttırmaktadır. Bu sayede vücudumuz çok daha hızlı bir şekilde yağ yakmaya başlıyor. Bununla beraber diyabete iyi gelen ve kan basıncını dengeleyen yeşil çayın 1 fincanı 2 kaloridir. Bu yüzden de diyet sırasında tüketirken hiçbir sıkıntı çekmeyeceksiniz.

Tarçın çayı

Tarçın çayı, kilo vermede bizlerin önüne geçen engelleri kaldırmaktır. Çubuk veya toz şekilde tüketilebilen tarçın, kan şekerini ve kan basıncını düzenlemektedir. Bununla birlikte tarçın çayı, ani tatlı krizlerinin önüne geçmektedir. Tarçın çayı, kişiye tokluk hissi uyandırmaktadır. İştahı kesen tarçın çayı sayesinde kilo vermek çok daha kolay olacaktır. Bütün bunlar ile birlikte tarçın çayı, metabolizmayı da hızlandırmaktadır. Bu sayede yağ yakma hızını da arttırmış olacaksınız. Günde 2 fincan tarçın çayı içmek, düzenli bir şekilde uygulanan bütün diyet listelerine eklenebilir.

Beyaz çay

Beyaz çay, içeriğinde çok güçlü antioksidan maddeler barındırmaktadır. Bu antioksidan maddeler sayesinde beyaz çay, vücutta bulunan toksin maddeler ve ödemin kolay bir şekilde atılmasını sağlıyor. Ayrıca sindirim sistemini ve kan şekerini düzenleyen beyaz çay, gün içerisindeki tatlı yeme isteğini bastırıyor. İştahı kesen beyaz çay, ödem söktürücü olarak da kullanılabilmektedir. Aynı zamanda beyaz çay, dışarıdan alınan yağın vücut tarafından emilmesini azaltarak, yağın vücutta depolanmasını önlemektedir. Bu sayede yağ oranını düşürebilir ve kilo vermenizi çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Zencefil çayı

Zencefil çayı, vücut için sayısız fayda sağlamaktadır. Zencefil çayı, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bu sayede kışın nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı sizi korumaktadır. Bununla birlikte zencefil çayı çok iyi bir idrar söktürücüdür. Bu özelliği sayesinde zencefil çayı, vücutta bulunan ödemin kolay bir şekilde atılmasını sağlamaktadır. Ayrıca zencefil çayı düzenli olarak tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırır ve vücudun çok daha hızlı bir şekilde yağ yakmasını sağlamaktadır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme

Akşam yemeği menüsü nasıl olmalıdır? Karbonhidratsız beslenme şart

Kilo vermenin kilit noktası olan akşam yemeğiyle ilgili, Dr. Ayşegül Çoruhlu altın değerinde bilgiler verdi. İşte akşam yemeğinin nasıl olması
Beslenme

Sarımsak ve balın inanılmaz faydaları. Sarımsağı balla yemenin faydaları nelerdir?

Sarımsak ve bal çok eski çağlardan beridir kullanılan iki üründür. Özellikle faydaları bakımından tıpta çok kullanılmışlardır. Sarımsak eski dönemlerde doğal