Teknoloji

YouTube abone ol butonu nasıl çalışır, katıl ne işe yarar?

Youtube için dijital dünyanın göz bebeği diyebiliriz. Youtube’da binlerce kanala ait özgün içerikleri izlemek oldukça keyif vericidir. Youtube izleyicileri sıklıkla videoların altındaki “Abone Ol” yazısını görebilirler. Bunun ne anlama geldiğini bilmeyen bazı kullanıcılar bulunuyor.

Bununla beraber Youtube’un yeni eklediği abonelik özelliklerinden bahsedeceğiz. Youtube dijital içerik platformu, sürekli güncellenerek abonelere ve içerik üreticilerine daha verimli bir kullanım sunuyor. Youtube “Abone Ol” butonuyla ilgili detayları yazının devamında öğrenebilirsiniz.

Youtube abone olunca para gidiyor mu?

Youtube’da sevdiğiniz bir kanala abone olmanın herhangi bir ücret karşılığı yoktur. Binlerce kanala dilediğiniz gibi abone olabilirsiniz. Bunun için ücret ödemeniz gerekmese de Youtube son zamanlarda yeni özellikler geliştirdi.

İçerik üreticilerinin daha fazla para kazanabilmesi ve abonelerin daha iyi verim alabilmesi adına yeni bir “Katıl” butonunu aktif etti. Belli bir abone sayısına ulaşan içerik üreticileri bu özelliği aktif ederek abonelere özel videolar üretecek.

Youtube katıl üyesi nasıl olunur?

Youtube “Katıl” aboneliği her kanal için aktif değildir. Bazı içerik üreticileri şartları karşılayamadıklarında bu özelliği aktif hale getiremezler.

  • Bu özelliğin varlığını test etmek için desteklediğiniz ve özel içeriklerine ulaşmak istediğiniz kanala gidin.
  • Videoların altında yer alan “Abone Ol” kısmında bu butonu görebilirsiniz.
  • Bu bölümden kanalın özel içeriklerine ulaşabileceğiniz bir satın alma işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor.
  • Katıldıktan sonra her ay belirtilen ücreti ödemeniz gerekir.

Katıl butonuyla özel abonelik işlemi gerçekleştirmek oldukça kolaydır. Youtube Premium versiyonuna geçtiyseniz aynı bunun gibi bir işlem olduğunu düşünebilirsiniz. Siz iptal etmediğiniz sürece kanalın özel içeriklerine erişebilirsiniz.

Youtube katıl butonu kaç abonede açılır?

Youtube “Katıl” butonunu aktif ederek daha fazla gelir elde etmek isteyen ve sevenlerine daha iyi içerikler üretmeyi hedefleyen bir çok kanal bulunuyor. Fakat başta da söylediğimiz gibi herkes bu özellikten faydalanamıyor. İlk olarak Youtube kanalı daha önce ceza almamış olmalıdır. Ayrıca topluluk kurallarına uymayan içerikler paylaşan kanallar bu özelliği aktif edemezler.

Video
Video / Kaynak: © Soru.com.tr

Youtube iş ortağı programı

30 bin abone sayısına ulaşan tüm kanallar “Katıl” aboneliğini için başvuruda bulunabilirler. Başvuru için “Youtube İş Ortağı Programı” üyesi olmanız gerekiyor. Üyelik ve başvuru işlemleri hakkında bilgi edinmek için Youtube resmi internet sayfasına gidebilirsiniz.

Youtube katıl butonu nasıl açılır?

Youtube “Katıl” butonunu açmak isteyen içerik üreticilerinin bazı şartları sağlıyor olması gerekir. Bu şartlardan bazıları aşağıdaki gibidir;

  • Daha önce ceza almamış olmanız gerekir.
  • 30 bin aboneye sahip olmanız gerekir.
  • Oyun kanallarının en az bin abonesi olması gerekir.
  • Kanalınız “Youtube İş Ortağı Programı” üyesi olmalıdır.
  • Özelliğin desteklendiği ülkelerde yaşıyor olmanız gerekir.

Bu şartları karşıladığınız sürece Youtube “Katıl” butonunu aktifleştirebilirsiniz. Bu özelliği aktif ettikten sonra sizi destekleyen abonelerinizden aylık ödeme alacak ve onlar için daha iyi içerikler üretebileceksiniz.

Kanala abone olmak ne demek?

Youtube videolarını izlerken “Abone Ol” butonuyla sıklıkla karşılaşırsınız. Youtube’da yeni video izlemeye başlayan kişiler bunun ne anlama geldiğini merak ediyor olabilir. Kısaca abone olmak, o kanalın videolarında haberdar olmak istediğinizi ve ana sayfanızda görüntülemek istediğiniz anlamına gelir. Bir kanala abone olduktan sonra bildirimleri aktif hale getirebilir ve yeni videolardan anında haberdar olabilirsiniz.

Youtube katıl aboneliği ne kadar?

Youtube’da abone ol butonundan ücret alınmaz. Dilediğiniz kanala ücretsiz bir şekilde abone olabilirsiniz. Sadece abone ol butonunu altındaki “Katıl” butonu ücretlidir. Desteklediğiniz kanallara bu buton sayesinde katılabilir ve diğer özel videolara erişebilirsiniz. Bu videoları sadece “Katıl” aboneleri görüntüleyebilir. Katıl aboneliğinin fiyatları kanal sahibi tarafından belirlenmektedir ve ödeme sayfasında görüntülenebilir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Teknoloji

Android cihazlarınızda internet ayarları nasıl yapılır?

  • Eylül 20, 2022
Android telefon ve tabletlerinizde internet ayarları, genellikle şebeke sağlayıcılar tarafından otomatik olarak yapılır. Fakat bazı durumlarda internet ayarlarının manuel olarak
Hobi Spor Teknoloji

Yeni trend online spor nasıl yapılır?

Spor yapmak isteyen insanlar, online spor yapmak konusunda daha çok bilgi almaya başlamıştır. Online sporlarda, bir diyetisyen ve spor hocasının