Yemek Tarifi

İkisi bir arada lezzet. Lahmacun böreği nasıl yapılır?

Lahmacunu çok seviyor ve börekten de vazgeçemiyorsanız, bu tarifi deneyebilirsiniz. Lahmacun böreği ile birlikte bu iki lezzeti de bir arada tadabilirsiniz. Lahmacun böreğini yapmak için çok fazla uğraşmanıza gerek yok. Aynı zamanda bu böreği yapmak için çok fazla malzemeye de ihtiyacınız yok. Evinizden temin edebileceğiniz birkaç malzeme ile lahmacun böreğini yapabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere lahmacun böreğini nasıl yapabileceğinizi anlatacağız. Lahmacun böreği için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 3 adet yufka

İç malzemesi için

  • 350 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber

Lahmacun böreği nasıl yapılır?

Lahmacun böreğini yapabilmek için öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlamamız gerekiyor. Bunun için Küçük küçük doğranmış 2 adet soğan, 2 adet domates, 4 adet yeşilbiber ve ince kıyılmış maydanozu uygun bir karıştırma kabına alalım ve güzel bir şekilde karıştırmaya başlayalım. Daha sonra ise Yarım çay bardağı sıvı yağ, doğranmış 3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı salça, yeteri kadar tuz, pul biber, isot ve kimyonu da karıştırma kabına alalım ve iç harcımızı güzel bir şekilde yoğurmaya devam edelim.

İç harcımızı hazırladıktan sonra lahmacun böreğimizin sosunu hazırlamamız gerekiyor. Bunun için uygun bir karıştırma kabı içerisine 1 adet yumurta, 1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım. Daha sonra bu malzemeleri güzel bir şekilde karıştıralım ve sosumuzu hazırlayalım.

Sosu hazırladıktan sonra ise bir adet fırın tepsisi üzerine yufkamızı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirelim. Ardından da hazırladığımız sosu yufkamıza sürelim. Bunun için bir adet yağlama fırçasından yardım alabilirsiniz.

İzleyin: Rulo Lahmacun Böreği Nasıl Yapılır? Hazır Yufka ile

Yufkamızı sosladıktan sonra ikinci yufkamızı da buruşturarak yufkanın üzerine bol miktarda sos sürelim. Ardından da son yufkayı aynı şekilde yerleştirip bol miktarda soslayalım ve iç harcımızı da güzel bir şekilde yayalım. En sonunda da tepsinin kenarlarından taşımış olan yufkayı içeri doğru katlayalım. Daha sonra tepsimizi önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında 40 ya da 45 dakika arasında pişirelim. Lahmacun böreğimiz piştikten sonra ise fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, rulo şeklinde saralım ve servis edelim.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Altın gününe özel çıtır çıtır sigara böreği nasıl yapılır?

Altın günleri oldukça keyifli ortamın olduğu, ev hanımları için hem sosyalleşme hem de birikim yapmasına olanak sağlayan bu günlerin hatırı
Yemek Tarifi

3 malzemeyle 5 dakikada dünyanın en lezzetli ve en pratik tatlısını yapmaya hazır mısınız?

Sadece 3 malzemeyle dünya tatlısı yapmaya hazır olun. 5 dakika içerisinde İspanyol’ların meşhur churros tatlısını yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.