Yemek Tarifi

Evde çıtır çıtır halka tatlısı nasıl yapılır?

Genellikle dışardan temin ettiğimiz bu lezzeti, evinizde kolayca yapabilmek mümkün. Bu tatlının güzel olabilmesi için iyi bir şerbet hazırlamalı ve hamurunu güzel bir şekilde yoğurmalısınız. Spiral şekilde veya küçük halka şeklinde yapılan bu tatlı sie çayın yanında oldukça lezzetli olacaktır. Türk mutfağının önemli tatlılarından biri olan halka tatlısını yapabilmek için gerekli malzemeler şunlardır:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 1 çimdik tuz
  • 2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için

  • Sıvı Yağ

Şerbet için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 ya da 3 damla limon suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Evde halka tatlısı nasıl yapılır?

Evde kolay bir şekilde halka tatlısı yapabilmek için öncelikle derin bir tencere içerisine sıvı yağ, su, tuz ve unu alalım. Daha sonra bu malzemeleri güzel bir şekilde karıştırmaya başlayalım. İsterseniz sıvı yağ yerine tereyağı kullanabilirsiniz. Bu tercih tamamiyle size kalmış. Hamurumuz koyu bir kıvama gelince ocaktan alalım ve hamurumuzu soğutabilmek amacıyla onu uygun bir karıştırma kabı içerisine alalım. Hamurumuzun ilk sıcaklığı çıktığında ise 4 adet yumurtayı teker teker yedirerek hamur içine kıralım. Bütün yumurtaları hamura güzelce yedirdikten sonra ise irmik, nişasta ve kabartma tozuda hamurumuza ekleyelim ve tekrardan yoğurmaya başlayalım.

Hamurumuzu hazırladıktan sonra ise hazırladığımız halka tatlısı hamurunu bir sıkma torbası içerisine alalım. Daha sonra ise bir tava içerisine bol miktarda sıvı yağ alalım. Daha sonra ise sıkma torbasında bulunan hamuru spiral şeklinde sıkalım. Eğer eliniz yorulursa belirli bir süre bekleyebilirsiniz. Ancak halka tatlısı hamurunu sıkmak, göründüğünden çok daha kolay olacaktır. Ancak halka tatlınız pişerken kabaracaktır. Bu yüzden tavada belirli bir boşluk bırakmanızı tavsiye ediyoruz. tavanın her tarafını yeteri kadar doldurduktan sonra ise halka tatlınızı pişirmeye başlayabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz bir durum var. Halka tatlınızı soğuk yağ içerisine alın ve ondan sonra pişirmeye başlayın. Hamur katılaştıkça tavayı nazik bir şekilde sallayın ve hamurun birbirlerine yapışmamasını sağlayın. Bu işlemi bir maşa ile de kolayca yapabileceksiniz. Maşa yardımı ile halka tatlısı hamurunu ters çevirelim ve diğer yüzünün de güzel bir şekilde pişmesine olanak tanıyalım.

İzleyin: ŞİMDİYE KADAR YAPTIĞIM EN İYİ ŞERBETLİ TATLI 🔥 10 ÜZERİNDEN 10 👌🏻 HALKA TATLISI

Bütün bunlar ile beraber halka tatlınızın şerbetini de hazırlamanız gerekiyor. Bunun için su ve şekeri yaklaşık 15 dakika boyunca bir tencere içerisinde kaynatın. Ardından da şerbetinizin içerisine birkaç damla limon suyu ekleyin. Halka tatlısı hamurunuz piştikten sonra ise direkt olarak hazırlamış olduğunuz şerbetin içerisine atın. yaklaşık 5 dakika. sonra halka tatlısını ters çevirin ve diğer yüzünün de yeteri kadar şerbet çekmesini sağlayın. Halka tatlınızı yeteri kadar şerbetledikten sonra ise bir servis tabağına alın ve servis etmeden öne üzerine bir miktar toz Antep fıstığı ekleyin. Ayrıca bu şekilde kendinize tulumba tatlısı da hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Altın gününe özel çıtır çıtır sigara böreği nasıl yapılır?

Altın günleri oldukça keyifli ortamın olduğu, ev hanımları için hem sosyalleşme hem de birikim yapmasına olanak sağlayan bu günlerin hatırı
Yemek Tarifi

3 malzemeyle 5 dakikada dünyanın en lezzetli ve en pratik tatlısını yapmaya hazır mısınız?

Sadece 3 malzemeyle dünya tatlısı yapmaya hazır olun. 5 dakika içerisinde İspanyol’ların meşhur churros tatlısını yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.