Güzellik

İstenmeyen tüyleri kökünden yakan karınca yumurtası yağı nasıl kullanılır?

İstenmeyen tüyler yüzyıllardır özellikle kadınların başına bela halde. İstenmeyen tüylerden kurtulmak içinse pek çok yol denenmiştir. Bazıları başarılı olurken, bazıları zaman içinde işe yaramadığından yok olup gitmiştir. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın trend yollarından bir tanesi de, karınca yumurtası yağıdır. Böcek türlerinde belki de en sempatik olan çalışkanlığıyla bilinen karıncalar, bu konuda oldukça faydalı canlılardır. Ağda gibi can acıtan yöntemlerdense, karınca yumurtası yağı tercih edilebilir. İşte karınca yumurtası yağının cilde etkileri.

Karınca yumurtası yağı nedir?

Karınca yumurtası yağı, karınca yumurtasından var edilen bir yağdır. Çok eski zamanlardan beri özellikle İranlı kadınların kullandığı bir yöntem olarak karşımıza çıkan bu yağ, istenmeyen tüylerin azaltılmasına yardımcıdır. Etkili bir sonuç için mutlaka orijinal karınca yumurtasından elde edilmesi gereken bu yağ, cilde de parlaklık verir. Yetişkinler gibi gençler ve çocuklar da karınca yumurtası yağını güvenle tercih edebilir.

Karınca yumurtası yağı nasıl yapılır?

Karınca yağı yumurtası yıllardır kozmetik alanında aktif olarak kullanılırken, bunu en iyi yapan yer İran’dır. Bu amaçla kullanılan karınca yumurtası yağı, çöldeki büyükçe karınca yuvalarından alınmaktadır. Bu nedenle sıcak coğrafyaların tercih ettiği karınca yumurtası, yörenin köylüleri tarafından toplanmaktadır. Kozmetik devleri bu yumurtaları uygun işlemlerden geçirerek yağ elde etmektedir.

Karınca yumurtası yağının faydaları

Tüy dökücü özelliği bulunan karınca yumurtası yağı, diğer pek çok yöntemin aksine acısızdır. Kullanıldığında tüyleri döken ve düzenli kullanımda istenmeyen tüylerin azalmasında oldukça etkin rol oynayan karınca yumurtası yağı, bugün pek çok kadının işine çokça yarıyor. Karınca yumurtası yağı sayesinde acısız ve kolay bir epilasyon imkanına sahip olunurken, bu yağ aynı zamanda ağda ve jilet gibi epilasyon çeşitlerini vücuda uyguladıktan sonra yaşanabilecek cilt tahrişinin de önüne geçiyor. Cildi nemlendirerek batıklardan ve tahrişten kurtaran karınca yumurtası yağı, bu açıdan adeta mucize bir madde. Son olarak karınca yumurtası yağı, cilde uygulandığında doğal bir parlaklık verir ve genç bir görünüm sağlar.

Karınca yumurtası yağının kullanımı

İstenmeyen tüyler
İstenmeyen tüyler / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Karınca yumurtası yağı kullanılmadan evvel muhakkak uygulanacak bölge istenmeyen tüylerden temizlenmelidir. Ağda veya tıraş gibi yöntemlerle cilt temizlendikten sonra cilt bir miktar tahriş olacağından yarım saat kadar beklenmelidir. Bu aşamada en önemlisi tüyleri kökünden almaktır. Ayrıca hassas bir cilde sahip kişilerin bu süreyi uzatması tavsiye edilir. Yarım saatin sonunda karınca yumurtası yağı bol bol temiz cilde masaj yapılarak uygulanmalıdır. Kullanımdan sonra cildi yıkamaya gerek yoktur. Cilt bu yağı kendiliğinden emecek ve kalıntı bırakmayacaktır. Tüyler tekrar çıkmaya başladığında yine aynı yöntem kullanılarak istenmeyen tüy oluşumunu minimuma indirmek mümkün.

Karınca yumurtası yağı hakkında önemli noktalar

  • Karınca yumurtası yağı bir tüy dökücü krem değildir. Düzenli kullanımda istenmeyen tüyleri azaltıcı etkiye sahiptir.
  • Tüyleri kökünden alan yöntemlerle birlikte kullanıldığında etkisi artar. Jilet ve tüy dökücü krem gibi tüyleri kökünden değil yüzeyinden alan uygulamalardan sonra da olumlu etki gösterir. İkisi arasındaki en önemli fark, hızlı işe yaramasıdır.
  • Cilde hiçbir zararı olmayan karınca yumurtası yağı, dermatolojik olarak test edilmiştir.
  • Yaş fark etmeksizin kullanılabilir. Çocuklarda veya yaşlılarda kullanımının olumsuz bir etkisi gözlemlenmemiştir.
  • Ten rengi veya tüy rengi gibi etmenler önemli değildir. Her cilt rengi ve cilt tipi karınca yumurtası yağını kullanabilir.
  • İnce tüylerde de etkin rol oynayan karınca yumurtası yağı, kalın ve sert tüylere de olumlu etki eder.
  • Kullanım sonrasında durulanmamalıdır.
  • Hamilelerde, herhangi bir hormonel hastalığı olanlarda ve cilt hassasiyeti yaşayan kişilerde kullanımı doktor kontrolünde önerilir.
  • Uygulama sonrasında güneşe çıkılabilir.
  • En önemlisi, düzenli olarak kullanılmalıdır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Eli bolca nemlendiren ve pamuk gibi yapan en iyi el kremleri nelerdir?

Çoğu zaman el bakımı pek çok insan tarafından atlanılan durumlar arasında yer alırken, bilhassa kış aylarının gelmesiyle birlikte ellerinin düzenli
Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak